Klicka här för att handla på nya Greatlife.se
Lättare att hitta     Enkel och smidig betalning med Klarna Checkout     Handla från din mobil och läsplatta     Alltid fri frakt

Lilla Baspaketet

Storlek:
360 tabletter
Art. nr:
60014
Rek. pris:
1 393,00:-
Tillverkare:
Greatlife.se
Lager:
Finns i lager
Alla priser inkl. moms.

1393:-

1349:-

 Produkten räcker i: 72,0 dagar
Kostnad per dag: 18,74:-

One Daily, 90 tabletter
One Daily  är ett mycket bra multivitamin- och mineraltillskott från whole food för den som endast vill ta en tablett per dag. Det innehåller alla vitaminer och mineraler och har hög biotillgänglighet. One daily är baserat på 100% wholefood (hel, icke-processad mat) till skillnad från isolerade syntetiskt framställda vitaminer och mineraler. Det är anledningen till att One daily bibehåller viktiga kofaktorer som behövs för maximalt upptag av kroppen och cellerna.

 

Flora 5-14, 60 kapslar
Flora 5-14 Complete Care är ett mycket bra probiotika (tillskott av tarmbakterier) med 14 olika kliniskt undersökta stammar av goda tarmbakterier som inte konkurrerar med varandra. En god tarmflora är fundamentalt för en god matsmältning och för hälsan. Tarmbakterier är bra för att balansera mikrofloran i tarmarna vilken hjälper till med matsmältningsprocessen, avgiftning, eliminering av fekalier bland annat. Flora 5-14 är skapad för att skapa en sund flora i tunntarm och tjocktarm. Flora 5-14 innehåller 5 miljarder bakterieceller av 14 olika icke-konkurrerande stammar. Flora 5-14 är inte baserad på mjölkprodukter.

 

Vitamin D3 2000IU, 90 tabletter
D-vitamin är ett fettlösligt vitamin (egentligen en grupp av prohormoner) som finns i två huvudsakliga former: D2 (ergokalciferol) och vitamin D3 (kolekalciferol), där D3 är den för kroppen mest lättupptagliga formen. D-vitamin påverkar immunförsvaret, hämmar okontrollerad celldelning, reducerar högt blodtryck bland annat. D-vitamin behövs även för att kroppen ska erhålla korrekt balans mellan kalcium och fosfat. Balansen är viktig för bildandet av benvävnad, korrekt funktion av nervsystemet.  Lindrig brist på D-vitamin leder till mängder av diffusa hälsoproblem som exempelvis kramp, energiförlust, tandlossning och ökad puls. Allvarlig brist på D-vitamin leder till rakitis (även kallat engelska sjukan) vilket är ett samlingsnamn på otillräcklig upplagring av kalcium och fosfor i benstommen. D-vitamin för vuxna från Innate Response  är baserat på 100% wholefood (hel, icke-processad mat) till skillnad från isolerade syntetiskt framställda vitaminer och mineraler. Det är anledningen till att D-vitamin för vuxna bibehåller viktiga kofaktorer som behövs för maximalt upptag av kroppen och cellerna.

 

Eskimo-3, 120 kapslar
Detta är Eskimo-3s nya förpackning. Observera att dagskostnaden är baserad på 2 kapslar per dag. Eskimo-3 är en naturlig och stabil fiskolja som innehåller omega-3 fettsyror. Eskimo-3 är troligtvis världen finaste och renaste omega-3 olja. När fiskoljan har utvunnits går den igenom en reningsprocess som kallas molekylär destillation för att separera fiskoljan från föroreningar. De skyddande och naturliga antioxidanter, som normalt förloras vid framställning av omega-3, återställs för att få fram en stabil fiskolja som inte oxiderar. Vi måste få i oss omega-3 via mat eller tillskott eftersom det är en essentiell fettsyra som kroppen inte själv kan producera. Omega-3 har i vetenskapliga studier visat på en rad positiva hälsoeffekter hjärnan och kroppen i övrigt. 

 

 

 

Innehåll

One daily innehåller 90 tabletter. 1 tablett innehåller:
Innate Response One Daily

Övriga ingredienser: växtbaserad cellulosa, Växtbaserat smörjmedel, Kisel

Dosering One Daily
Rekommenderad daglig dos är 1 tablett till måltid (totalt 1 tablett per dag)

 

Innate Response Flora 5-14 innehåller 60 kapslar. 1 kapsel innehåller:

Innate Response Magnesium
Övriga ingredienser: cellulosa, riskli, vatten

Dosering Flora 5-14
Rekommenderad daglig dos är 1 kapsel per dag till måltid (undvik att ta tillsammans med alkohol, kaffe och socker).

 

D-vitamin för vuxna innehåller 90 tabletter.1 tablett innehåller:
Innate Response Vitamin D3 2000 IU

Övriga ingredienser: Växtbaserad cellulosa, ekologisk riskkli

 

Dosering Vitamin D-3
Rekommenderad daglig dos är 1 tablett till måltid

 

Kontraindikationer Vitamin D3
Har man någon av följande sjukdomar bör man vid extra intag av D-vitamin kontrollera sitt kalciumvärde:

 • Överproduktion av bisköldkörtelhormon på grund av tumör i bisköldkörteln (primär hyperparatyroidism). 
 • Granulomatösa sjukdomar: sarkoidos och tuberkulos
 • Vissa cancerformer som lungcancer och non-Hodgkin lymfom

 

 

Eskimo-3 Pure innehåller 120 kapslar. 3 kapslar Eskimo-3 innehåller:

 • Naturlig fiskolja 3 g
 • Omega-3 komplex 1110 mg
  • Minst 510 mg EPA 
  • Minst 300 mg DHA
 • Omega-0, 27%
 • Omega-4, 2%
 • Omega-6, 3%
 • Omega-7, 11%
 • Omega-9, 10%
 • Övriga fettsyror, 10%

Ingredienser i Eskimo-3 Pure:Naturlig fiskolja, gelatin, PUFANOX [antioxidantionsmedel=E-vitaminkomplex, fettlösligt C-vitamin (askorbylpalmitat), fosfolipider från soja], limearom.

 

Dosering Eskimo-3
Vuxna och barn över 12 år: 2-3 kapslar 1 gånger dagligen i samband med måltid.

 

Kontraindikationer Eskimo-3
Personer med ärftlig blödarsjuka bör ej använda Eskimo-3. Omega-3 fettsyror kan leda till en viss förlängning av blödningstiden. Personer som använder blodförtunnande medel (Apekumarol, Waran, Heparin) eller acetylsalicylsyra (Bamycor, Trombyl, Magnecyl m fl) bör därför rådgöra med läkare innan behandling med Eskimo-3 påbörjas.

 

 

Förvaring
Förvara kosttillskott i skafferiet eller liknande plats som inte är för varm eller fuktig. Placera aldrig kosttillskott nära en varm ugn, spis eller annan varm källa. Kosttillskott ska aldrig placeras i direkt solljus. Burken ska förslutas ordentligt direkt efter att tillskotten har tagits. Eskimo-3 och Flora 5-14 förvaras i kylskåp. 


Observera
Dagsdosen bör ej överskridas. Förvara burken utom räckhåll för små barn. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till varierad kost.

 

Behöver jag ta ett multi-vitamin- och mineraltillskott om jag äter varierat?
 

Kosttillskott bör inte ersätta varierad kost. Dock kan kosttillskott behövas om man inte äter varierat, har mag-tarmproblem eller andra sjukdomar och belastningar (ex. alkoholbesvär) som förhindrar upptaget.

Bruce Ames* är en av vår tids giganter på det medicinska fältet. Han är känd av alla forskare i medicin världen över för sina metoder att mäta påverkan på arvsanlagen och cancerogenitet. Han var också tidigt ute med en metodik för att mäta skador av fria radikaler. Nyligen har Bruce Ames publicerat ett arbete där han visar att för låga nivåer av essentiella näringsämnen ökar risken för svåra sjukdomar som cancer och åderförkalkning. Det handlar om potentiella skador på arvsmassan, och Bruce Ames menar att [för låga nivåer av essentiella näringsämnen] spelar en tusenfalt större roll för befolkningen än den samlade effekten av alla bekämpningsmedel och tungmetaller. Han rekommenderar därför kosttillskott till hela befolkningen och hävdar att detta skulle vara oerhört kostnadseffektivt, dvs. ge en kraftig sänkning av sjukligheten till en låg kostnad.”

*Bruce Ames är professor i biokemi och molekylärbiologi vid University of California, Berkeley, USA och är även så kallad Senior Scientist vid Children's Hospital Oakland Research Institute. Han är även medlem av det prestigefulla National Academy of Science i USA. Bruce Ames har dessutom erhållit U.S. National Medal of Science samt att hans över 450 vetenskapliga publikationer har resulterat i han varit nummer 23 i listan över de hundra mest citerade forskarna i världen (alla vetenskaper inkluderat) i över en tioårsperiod.


 Studier har visat att vitaminer inte ger någon effekt eller till och med kan vara skadliga?
 

Det stämmer. Oxford University genomförde en långtidsstudie på otroliga 20000 personer vilken visade på inga substantiella effekter av C- och E-vitaminer samt betakaroten. Däremot kunde man påvisa goda effekter av mat med samma vitaminer. Det finns även studier som visat på att vitaminer och mineraler i stora doser kan vara skadliga men att mat med samma vitamin- och mineralinnehåll är bra för hälsan. Emellertid, och detta är det viktiga i sammanhanget, är alla dessa studier baserade på syntetiska vitaminer och mineraler. De skiljer sig helt från wholefood-baserade vitaminer och mineraler som alltså kommer från mat och därmed innehåller alla de nyttiga ämnen som finns i hel, icke-processad mat och som studierna visat är bra för hälsan. Exempelvis kan betakaroten i sin syntetiska variant vara ett isolerat ämne av acetylengas vilket inte är speciellt bra för hälsan. Naturligt betakaroten däremot förekommer aldrig helt isolerat utan alltid tillsammans med andra karotener och xantofyller (gult pigment) som ingår i en familj som kallas karotenoider. Exempelvis, finns det i en morot eller en tomat förutom betakaroten, även alfakaroten, cantozantheen, gammakaroten, omegakaroten bland andra. Om du tar isolerat betakaroten minskar den samverkan som medlemmarna i karotenoidfamiljen har. De studier som visat på ökad risk för lungcancer vid intag av betakaroten är baserade på isolerat syntetiskt framställt betakaroten, inte på ett Whole Food betakaroten-komplex som istället skyddar lungorna.

 

 
Måste jag ta mitt multivitamin- och mineraltillskott med mat?


Eftersom Food Multi III BioMax är mat behöver du inte ta det tillsammans med mat för maximalt upptag. Emellertid rekommenderar vi alltid att ta vitamin- och mineraltillskott med mat för att det underlättar att komma ihåg att man tar sina tillskott. Syntetiska vitamin- och mineraltillskott ska däremot alltid tas i samband med mat i annat fall kan upptaget bli lidande samt sura uppstötningar uppstå.

 

 

Kan jag ta tarmbakterier med antibiotika?
 

Antibiotika dödar både onda och goda bakterier i tarmarna och det är därför fördelaktigt att återställa balansen i tarmfloran med ett tillskott av tarmbakterier. Tag inte antibiotika och tarmbakterier vid samma tillfälle eftersom antibiotikan kan förhindra tarmbakteriernas funktion.

 
Kan kroppen vänja sig vid tarmbakterier och bli immun så att säga?


Nej, kroppen vänjer sig inte vid tarmbakterier; de kan tillföras dagligen utan att kroppen varken vänjer sig eller skadas. 

 Jag har hört att tarmbakterier kan motverka förkylningar?


Det är för tidigt att säga. Emellertid har tarmbakterier en gynnsamm effekt på matsmältningsapparaten som i sin tur är fundamental för ett väl fungerande immunförsvar. I en studie genomförd 2009 hade barn som konsumerade tarmbakterier färre förkylningssymptom och missade färre skoldagar jämfört med de barn som fick placebo. Dessutom minskade både längd och nivån på förkylning med ett kombinerat intag av vitaminer och tarmbakterier i en studie med vuxna.

 

 

 

 

Behöver jag ta D-vitamintillskott om jag äter varierat?
 

Kosttillskott bör inte ersätta varierad kost. Dock kan kosttillskott behövas om man inte äter varierat, har mag-tarmproblem eller andra sjukdomar och belastningar (ex. alkoholbesvär) som förhindrar upptaget.

Bruce Ames* är en av vår tids giganter på det medicinska fältet. Han är känd av alla forskare i medicin världen över för sina metoder att mäta påverkan på arvsanlagen och cancerogenitet. Han var också tidigt ute med en metodik för att mäta skador av fria radikaler. Nyligen har Bruce Ames publicerat ett arbete där han visar att för låga nivåer av essentiella näringsämnen ökar risken för svåra sjukdomar som cancer och åderförkalkning. Det handlar om potentiella skador på arvsmassan, och Bruce Ames menar att [för låga nivåer av essentiella näringsämnen] spelar en tusenfalt större roll för befolkningen än den samlade effekten av alla bekämpningsmedel och tungmetaller. Han rekommenderar därför kosttillskott till hela befolkningen och hävdar att detta skulle vara oerhört kostnadseffektivt, dvs. ge en kraftig sänkning av sjukligheten till en låg kostnad.”

*Bruce Ames är professor i biokemi och molekylärbiologi vid University of California, Berkeley, USA och är även så kallad Senior Scientist vid Children's Hospital Oakland Research Institute. Han är även medlem av det prestigefulla National Academy of Science i USA. Bruce Ames har dessutom erhållit U.S. National Medal of Science samt att hans över 450 vetenskapliga publikationer har resulterat i han varit nummer 23 i listan över de hundra mest citerade forskarna i världen (alla vetenskaper inkluderat) i över en tioårsperiod.


 Studier har visat att vitaminer inte ger någon effekt eller till och med kan vara skadliga?
 

Det stämmer. Oxford University genomförde en långtidsstudie på otroliga 20000 personer vilken visade på inga substantiella effekter av C- och E-vitaminer samt betakaroten. Däremot kunde man påvisa goda effekter av mat med samma vitaminer. Det finns även studier som visat på att vitaminer och mineraler i stora doser kan vara skadliga men att mat med samma vitamin- och mineralinnehåll är bra för hälsan. Emellertid, och detta är det viktiga i sammanhanget, är alla dessa studier baserade på syntetiska vitaminer och mineraler. De skiljer sig helt från wholefood-baserade vitaminer och mineraler som alltså kommer från mat och därmed innehåller alla de nyttiga ämnen som finns i hel, icke-processad mat och som studierna visat är bra för hälsan. Exempelvis kan betakaroten i sin syntetiska variant vara ett isolerat ämne av acetylengas vilket inte är speciellt bra för hälsan. Naturligt betakaroten däremot förekommer aldrig helt isolerat utan alltid tillsammans med andra karotener och xantofyller (gult pigment) som ingår i en familj som kallas karotenoider. Exempelvis, finns det i en morot eller en tomat förutom betakaroten, även alfakaroten, cantozantheen, gammakaroten, omegakaroten bland andra. Om du tar isolerat betakaroten minskar den samverkan som medlemmarna i karotenoidfamiljen har. De studier som visat på ökad risk för lungcancer vid intag av betakaroten är baserade på isolerat syntetiskt framställt betakaroten, inte på ett Whole Food betakaroten-komplex som istället skyddar lungorna.

 

 
Räcker det inte med det D-vitamin jag får via solen?


Det krävs inte mycket UV-strålning för att kroppen ska få tillräckligt med D-vitamin. För en ljushyad person räcker 10–15 minuter i sommarsol på ansikte och armar för att täcka den nuvarande fastställda nivån av dagsbehovet D-vitamin: 7,5-10 mikrogram beroende på ålder samt ett antal andra faktorer. Emellertid pågår det en diskussion om D-vitaminnivåerna där vissa forskare menar att dagens rekommendationer bör ökas drastiskt och istället ligga omkring 20 mikrogram per dag. Det finns även forskning som pekar på att barn behöver 2000 IU (50 mikrogram) D-vitamin per dag [1]. Det är omöjligt att få tillräckligt med D-vitamin från solen under vintermånaderna. D-vitaminet måste då komma från kosten eller tillskott. Professor Carsten Geisler vid Köpenhamns Universitet som forskar på D-vitamin sade nyligen: "Vi vet ännu inte vad den optimala koncentrationen av D-vitamin i blodet är - alltså vilken mängd som behövs för att skydda oss maximalt mot infektioner och sjukdomar, men även friska personer kan ha nytta av ett förebyggande D-vitamintillskott." På sommaren ger 20 minuters vistelse  motsvarande 250 mikrogram (10000 IU) D-vitamin.

 

Joyce Maalouf, Mona Nabulsi, Reinhold Vieth, Samantha Kimball, Rola El-Rassi, Ziyad Mahfoud, and Ghada El-Hajj Fuleihan.  Short term and long term safety of weekly high dose vitamin D3 supplementation in school children. J. Clin. Endocrinol. Metab.  2008 April 
American University of Beirut-Medical Center, Lebanon 

 

 

 

Är linfröolja en god källa till omega-3?


Nej, linfröolja är inte en god källa till omega-3. Linfröolja innehåller alfa-linolensyra (ALA) som måste omvandlas till Eikosapentaensyra (EPA) och Dokosahexaensyra (DHA) vilka är de former av omega-3 som kroppen kan använda. Omega-3 fettsyra är en essentiell fettsyra. Essentiella fettsyror är fettsyror som kroppen inte själv kan tillverka utan som måste erhållas via kosten eller via tillskott. Omvandlingsgraden från ALA till EPA och DHA är 1-5% vilket innebär att du måste få i dig ormiliga mängder för att erhålla adekvata nivåer av omega-3. Det är bäst att få i sig EPA och DHA direkt via exempelvis fet fisk eller fiskoljor och inte gå omvägen via ALA som finns i linfröolja.   

 Är koncentrerad fiskolja bra? Eskimo-3 innehåller endast 38% men jag vill ha mer?


Koncentrerade fiskoljor är ingen god idé. Läs vad Cardinova skriver om koncentrerade fiskoljor:

"Genom att behålla omega 3 sammansättningen på naturlig nivå behöver vi inte plocka bort andra beståndsdelar. Du får helt enkelt mer av fiskens nyttiga sammansättning! Nyare forskning visar att det inte enbart är innehållet av omega-3 fettsyrorna EPA och DHA som bidrar till de goda hälsoeffekterna utan även andra naturliga komponenter i fiskoljan. Exempel på dessa ämnen är andra fettsyror som är bärare av viktiga antioxidanter och F-fettsyror som har stor betydelse för fiskoljans stabilitet och effekt. Och kanske viktigast av allt, att de gemensamt och i samverkan bidrar till fiskoljans goda hälsoeffekter. Därför har vi valt att behålla Eskimo-fiskoljan med ett naturligt omega 3 innehåll så  att inte de andra viktiga beståndsdelarna går förlorade.

Vi har behållit den oslagbara och naturliga omega 3 sammansättningen hos fisk. Varken mer eller mindre! Det innebär att en naturlig fiskolja inte kan innehålla en högre halt av omega 3 fettsyror än 38%. Vid koncentration av omega 3 halten utsätts fiskolja för någon form av kemisk modifiering. Andra nyttiga och viktiga beståndsdelar tas bort för att ge plats åt den ökade mängden av omega 3 fettsyror . När fiskoljan naturliga sammansättning på detta sätt förändras i både innehåll och proportion upphör likheten med färsk fisk. Därför har vi valt att inte koncentrera eskimofiskoljan.

Med ett naturligt högt innehåll av fiskens antioxidanter håller sig fiskoljan längre. En okoncentrerad fiskolja härsknar helt enkelt inte lika lätt. När oljan lagras och aktiveras i kroppens celler måste den vara stabil för att kunna göra nytta. Ju mer av fiskens naturliga cellskyddande ämnen, s k antioxidanter , som finns i fiskoljan desto stabilare.Vid reningsprocessen är det oundvikligt att en del av de cellskyddande substanserna försvinner och dessa måste återföras för att kunna garantera stabilitet. Vid framställningen av Eskimofiskoljan återställer man fiskens naturliga antioxidantinnehåll med en skonsam och vetenskapligt utprovad teknik som man är ensam om. Därför har eskimofiskolja okoncentrerad och har toppbetyg i renhet och stabilitet."

 Fiskoljor har blivit kritiserade för sitt innehåll. Vad har ni för syn på det?


Så här skriver tillverkaren av Eskimo-3, världens mest studerade fiskolja.

"Etiken inom fiskeribranschen är ett hett ämne just nu. Och det är ingen rolig bild som målas upp i media. Vi som arbetar med Eskimo-3 och övriga Eskimo produkter är mycket stolta över vårt miljö- och kvalitetsarbete och vill därför berätta lite om våra produkter och hur processen ser ut. Så välkommen på en resa – följ Eskimo-3 från havsbotten ända till butiken.

Godkänd av Friend of the Sea
Allt fiske påverkar miljön. Men vi är måna om att oljorna i Eskimos produkter ska påverka så lite som det bara är möjligt. Därför har vi valt att följa de riktlinjer som sätts upp av den oberoende organisationen Friend of the Sea och våra produkter är godkända för att märkas med deras sigill. Det betyder bland annat att vårt fiske inte påverkar havsbotten negativt, att vårt fiske är ekologiskt hållbart (alltså att vi inte bedriver rovfiske eller fiske på arter som är utsatta), att vår verksamhet fyller högt uppsatta miljökrav och att vi följer strikta regler för att minimera vår klimatpåverkan så långt det är möjligt. Kraven Friends of the Sea ställer är hårda och vi är mycket stolta över vår certifiering. Du kan läsa mer om Friends of the Sea och deras arbete på www.friendofthesea.org.

Bara sardiner och ansjovis
För oss är det en självklarhet att bara använda fiskar som inte är hotade på något sätt. Och att använda de fisksorter som ger den bästa och mest kraftfulla oljan. Oljan i Eskimo-3 (och givetvis även Eskimo Kids, Eskimo Brainsharp och Eskimo Skincare) kommer från sardiner och ansjovis. Dessa är djuphavsfiskar som föds i det rena Ishavet vid Antarktis och sedan följer den kalla Humboldtströmmen upp till Sydamerikas västkust. Där fångas den utanför Peru och Chiles kuster, och enbart där. Detta fiskbestånd är mycket livskraftigt och har en snabb tillväxt. Marinbiologer beräknar att beståndet förnyas helt två gånger om året, och fiskarna har ”bara” en naturlig livslängd på cirka två år. Dessa fiskar innehåller en mycket hög naturlig halt Omega-3. Eftersom de lever i så kalla vatten är det helt enkelt en förutsättning för att de ska överleva.

Inga rödlistade arter och ingen fisk från Afrikas kuster
Eskimo-3 innehåller alltså bara olja från ansjovis och sardiner som fångats utanför Sydamerikas kust. Vi bedriver inget fiske på rödlistade arter och köper inte in oljor som fiskats på något annat ställe i världen, till exempel de omstridda vattnen utanför Marockanska kusten (Väst Sahara).

Full kontroll över fiskeflottan
All olja i Eskimo-produkterna fiskas av båtar som ägs av vår råvaruleverantör, som har en fiskeflotta baserad i Peru och Chile. Båtarna är så kallada ”day-catchers” – det betyder att de går in till hamn varje dag och att fisken inte förvaras på båten längre tid än så. Allt fiske är hårt reglerat av respektive lands regering och vår råvaruleverantör får exakta kvoter på hur mycket fisk som får tas upp. Båtarna är utrustade med GPS som rapporterar in fångsterna kontinuerligt och när den totala kvoten är uppfylld bryts fisket omedelbart och båtarna återvänder till hamnen.

Starkt socialt ansvar 
Besättningen på båtarna är lokala fiskemän. Villkoren de arbetar under är goda och de har en inkomst som ligger en bra bit över genomsnittet för yrkesgruppen. Företaget har dessutom ett mycket starkt socialt engagemang och har en mängd olika så kallade ”social responsibility programs” för sina anställda och deras familjer.

Följer EU-direktiven och mer än så
Fiskebåtarna och alla våra anläggningar är givetvis godkända enligt de EU-direktiv som trädde i kraft i mars 2009.

Du hittar inte ens så färsk fisk i butiken
Om du ska hitta en fisk, som är lika färsk som den som används till den fiskolja som finns i dina Eskimokapslar, ska du själv gå ner till hamnen och möta din lokala fiskare när han kommer in efter en dags fiske, köpa din fisk och sedan gå hem och tillaga den inom fyra timmar. Enligt EUs bestämmelser ska all fisk som används till fiskolja för human konsumtion processas inom 36(!) timmar från det att den tagits upp. Oljan i Eskimo-3 utvinns alltid inom mindre än halva den tillåtna tiden. Det är vi väldigt stolta över!

ISO-certifierade
De egna anläggningarna i Peru där Eskimo-oljan utvinns är givetvis sedan länge certifierade enligt ISO-9000 (kvalitet) och ISO-14000 (miljö).

Vi vet var varje droppe kommer ifrån
Eftersom vår leverantör äger sin egen fiskeflotta och har ansvar för hela kedjan fram till färdig olja vet vi exakt var varje droppe olja kommer ifrån. Vi har faktiskt så bra spårbarhet att vi kan spåra varje kapsel tillbaka till den dag och den båt som fisken togs upp på.

…och hur den används
Eftersom all produktion sker i en obruten kedja vet vi också exakt hur all råvara används. Ett av kraven Friend of the Sea ställer är också detta: att vi hanterar fisken ansvarsfullt.

Allt tas till vara 
Fiskolja är faktiskt egentligen ett resultat av fiskmjölsproduktion. Fiskmjöl används främst i olika djurfoder. Det första steget när man tillverkar fiskmjöl är att först utvinna fiskoljan. När oljan är separerad används den massa som blir kvar till fiskmjöl – den processen är vi inte inblandade i. Så låt oss följa oljan istället: när fiskoljan är utvunnen packas den i stora, lufttäta fat för att oljan inte ska komma i kontakt med syre och börja härskna – och skickas till en särskild anläggning för att renas. Det som sedan blir över när oljan renas används sedan i framställning av biodiesel. Inget slöseri sålunda – utan allt, precis allt, tas tillvara.

Bara 5 procent blir fiskolja till människor
Fiskoljeproduktion för människor är inte en speciellt stor del av fiskeindustrin och produktionen av Eskimo-produkterna ger i sig själv inte upphov till ett ökat fiske av vare sig ansjovis eller sardin. Den är istället, som vi tidigare berättat, en del från fiskmjölstillverkning. Bara cirka 5 procent av den fiskolja som fiskmjölstillverkningen genererar går till kosttillskott för människor. Det som är viktigt är att den olja som används på detta sätt är av absolut högsta kvalitet och att den hanteras noggrant och varsamt genom hela tillverkningsprocessen. Just därför är det så viktigt för oss att all vår olja kommer från den slutna och hårt kontrollerade produktionskedja som vi berättat om i texten ovan. På så sätt vet vi exakt var varje droppe olja i varje kapsel kommer ifrån, hur den hanterats och kan därför garantera absolut högsta kvalitet.

Självklart är oljan helt naturlig
När man pratar om fiskolja, så pratar man ofta om att ett högt innehåll av de två mest kända fettsyrorna EPA och DHA skulle vara bättre. Men så enkelt är det faktiskt inte. En naturlig fiskolja innehåller mycket mer än så. För att kallas naturlig ska fiskoljans sammansättning ligga så nära fettsyra-innehållet i färsk fisk som det bara är möjligt. Det innebär att naturlig fiskolja omöjligt kan innehålla en högre halt av omega-3 fettsyror än 38 procent. Det är nämligen den mängd fettsyror som de fetaste färska fiskarna innehåller. Det finns inga koncentrerade fiskar!

Naturliga hälsovinster
Mycket av vad vi vet idag om de goda hälsoeffekterna av ett dagligt omega-3 intag bygger på stora populationsstudier av befolkningsgrupper med ett högt fiskintag. Det är en mycket stark anledning till varför vi väljer att jobba med en naturlig fiskolja istället för med fiskoljekoncentrat. Vi tror nämligen på att det är helheten som bidrar till att göra fisk – och därmed naturlig fiskolja – så nyttig! Eskimoprodukterna innehåller bara helt naturlig omega-3. Då vet vi att inga andra viktiga beståndsdelar går förlorade.

Högsta renhet
En fråga vi ofta får från olika konsumenter är: Kan jag lita på att oljan är ren från miljögifter? Det finns ju inga rena hav! Svaret är enkelt. Ja, du kan lita på att Eskimo-produkterna är rena och trygga. Samtliga av våra produkter har toppbetyg i såväl renhet som stabilitet. Sardiner och ansjovis lever djupt i haven och är ofta ganska unga när de fiskas. Det innebär dels att de är förhållandevis lågt belastade av miljögifter från början. Oljan hanteras enligt hårda regler genom hela processen. Innan den hamnar i kapslarna eller flaskan genomförs, med hjälp av en toppmodern och ytterst skonsam teknologi, en reningsprocess som försäkrar användaren en produkt som är helt ren från eventuella miljögifter. Reningsprocessen är dessutom så mild och vår unika och patenterade teknologi att återställa antioxidantinnehållet så effektiv att vi är helt säkra på att de naturliga omega-3 fettsyrorna inte påverkas negativt.

Toppvärden i stabilitet
Oljans stabilitet, det vill säga den förmåga oljan har att motstå härskning när den kommer i kontakt med syre, är av stor betydelse under tillverkning och lagring. Och extra viktig är den faktiskt efter att du ätit din fiskolja. Oxidation skapar fria radikaler som i sin tur kan skada celler i vår kropp. När oljan lagras och aktiveras i kroppen måste den vara stabil för att kunna göra nytta. Ju mer av fiskens cellskyddande substanser (antioxidanter) som finns i oljan desto stabilare är fiskoljan. När man renar en fiskolja försvinner tyvärr också en del av dessa ”nyttigheter” som är så viktiga för stabiliteten. Cardinova, som tillverkar Eskimo-produkterna, har en speciell teknologi som återställer fiskens hela antioxidantprofil efter rening och detta gör att man har absolut toppbetyg i stabilitet – även över lång tid. Därför kan du vara helt säker på att Eskimo-produkternainte bara är stabila i kapsel/flaska, utan också under hela den tid som den finns i vår kropp efter intag.

Godkänt naturläkemedel
Eskimo-3 är den enda naturliga fiskoljan som är godkänd som naturläkemedel. Det betyder att den uppfyller samma högt ställda krav vad gäller tillverkning och kvalitet som konventionella läkemedel. Det betyder också att vi har kunnat visa tillfredsställande dokumentation på såväl säkerhet som effekt. Du kan få Eskimo-3 på recept av din läkare (och slipper då betala moms på produkten).

Andra fiskoljor
Det är väl känt att stora kvalitetsskillnader föreligger mellan olika fiskoljor, vilket har stor betydelse för effekt och säkerhet. De faktorer som har störst betydelse för säkerheten är renhet från miljögifter, stabilitet, huruvida fiskoljan är naturlig eller kemiskt modifierad (koncentrerad) och dokumentation av effekt och säkerhet. Beträffande skillnaden mellan naturliga och koncentrerade oljor anser t.ex.Läkemedelsverket i Sverige att erfarenheten av långtidsbehandling med koncentrerade fiskoljor är begränsad. Eskimo är inte en koncentrerad fiskolja, den håller extremt hög renhet och stabilitet.


 


 

Vilka kontraindikationer finns med Eskimo-3?


Personer med ärftlig blödarsjuka bör ej använda Eskimo-3. Omega-3 fettsyror kan leda till en viss förlängning av blödningstiden. Personer som använder blodförtunnande medel (Apekumarol, Waran, Heparin) eller acetylsalicylsyra (Bamycor, Trombyl, Magnecyl m fl) bör därför rådgöra med läkare innan behandling med Eskimo-3 påbörjas.

Tillskott av multivitamin-mineraler till små barn kan minska risk för allergier i skolåldern
 

Kristin Marmsjö, Helen Rosenlund, Inger Kull, Niclas Håkansson, Magnus Wickman, Göran Pershagen and Anna Bergström  Use of multivitamin supplements in relation to allergic disease in 8-y-old children Am J Clin Nutr   2009 December  90: 1693-1698.
Institute of Environmental Medicine and the Sweden the Centre for Allergy Research, Karolinska Institutet, Stockholm, Sweden.

 
 


 

Multivitaminer ökar längden på telomerer vilka är markörer för livslängd


Qun Xu, Christine G Parks, Lisa A DeRoo, Richard M Cawthon, Dale P Sandler and Honglei Chen. Multivitamin use and telomere length in women Am J Clin Nutr  2009 June  89: 1857-1863, 2009.
Epidemiology Branch, National Institute for Environmental Health Sciences, National Institutes of Health, Research Triangle Park, NC.
 
 


 

Personer som lider av kraftig fetma har brist på flera vitaminer


Erlend T Aasheim, Dag Hofsø, Jøran Hjelmesæth, Kåre I Birkeland and Thomas Bøhmer. Vitamin status in morbidly obese patients: a cross-sectional study. American Journal of Clinical Nutrition  2008 February  Vol. 87, No. 2, 362-369
From the Departments of Medicine (ETA and TB) and Endocrinology (KIB), Aker University Hospital, Oslo, Norway; Faculty Division Aker University Hospital, University of Oslo, Oslo, Norway (ETA, KIB, and TB); and Morbid Obesity Center, Vestfold Hospital Trus

 
 


 

Multivitaminvitamin är en enkel försäkring att erhålla näringsämnen


Harvad School of Public Health. The Nutrition Source. What Should You Eat?
 
 Studie visar på förbättrad mental hälsa och stresshantering vid intag av vitaminer och mineraler redan efter 33 dagar


Kennedy DO, Veasey R, Watson A, Dodd F, Jones E, Maggini S, Haskell CF (2010) Effects of high-dose B vitamin complex with vitamin C and minerals on subjective mood and performance in healthy males. Northumbria Univeristy. Psychopharmacology 211:55-68.  
 


 

Tarmbakterier minskar feber, rinnande näsa, hosta samt antalet missade skoldagar bland barn
 

Gregory J. Leyer, Shuguang Li, Mohamed E. Mubasher, Cheryl Reifer, and Arthur C. Ouwehand Probiotic Effects on Cold and Influenza-Like Symptom Incidence and Duration in Children Arthur C. Ouwehand  2009 August  Vol. 124 No. 2,, pp. e172-e179.
Department of Research and Development, Danisco, Madison, Wisconsin

 
 


 

Tarmbakterier påverkar immunförsvaret positivt


Zhou C, Ma FZ, Deng XJ, Yuan H, Ma HS Lactobacilli inhibit interleukin-8 production induced by Helicobacter pylori lipopolysaccharide-activated Toll-like receptor 4 World J Gastroenterol   2008 August  14(32): 5090-5095. West China Hospital of Sichuan University  
 


 

Tarmbakterier minskar inflammationer


Lee HS, Han SY, Bae EA, Huh CS, Ahn YT, Lee JH, Kim DH. Lactic acid bacteria inhibit proinflammatory cytokine expression and bacterial glycosaminoglycan degradation activity in dextran sulfate sodium-induced colitic mice. Int Immunopharmacol.   2008 April  8(4):574-80.
Department of Life and Nanopharmaceutical Sciences and Department of Pharmaceutical Science, Kyung Hee University, 1, Hoegi, Dongdaemun-Ku, Seoul 130-701, Republic of Korea.

 
 


 

Störd tarmflora kan påverka metabolismen så att risk för viktökning föreligger


Marko Kalliomäki, Maria Carmen Collado, Seppo Salminen and Erika Isolauri.  Early differences in fecal microbiota composition in children may predict overweight. American Journal of Clinical Nutrition  2008 March  Vol. 87, No. 3, 534-538.
From the Functional Foods Forum and Program on Health Biosciences (SS, MK, and MCC) and the Department of Pediatrics (MK and EI), University of Turku, Turku, Finland .

 
 Kvinnor som tagit tillskott av tarmbakterier under graviditetens första tre månader hade mindre risk att erhålla den mest farliga formen av fetma


Probiotics May Help Ward Off Obesity: Study In Pregnant Women European Congress on Obesity  2009 May 
University of Turku in Finland
 
 


 

D-vitamin skyddar hjärtat
 

Robert Simpson, Peter Mancuso, Ayesha Rahman, Stephen D. Hershey, Loredana Dandu, and Karl A. Nibbelink.. Vitamin D: New Way To Treat Heart Failure? Journal of Cardiovascular Pharmacology  2008 July 
University of Michigan

 
 


 

D-vitaminbrist ökar risk för bröstcancer


Abbas S, Chang-Claude J, Linseisen J. Plasma 25-hydroxyvitamin D and premenopausal breast cancer risk in a German case-control study. Int J Cancer.   2008 October  124(1):250-255.
Division of Cancer Epidemiology, German Cancer Research Center, Heidelberg, Germany.

 


 

Typ-1 diabetes associerat med D-vitaminbrist


Lori Laffel, et al. Overall health in youth with type 1 diabetes. The Journal of Pediatrics  2009 January 
Joslin Diabetes Center. Studien var bekostad av the National Institutes of Health, the Charles H. Hood Foundation och ett Pediatric Fellowship Grant from Eli Lilly and Company.
 
 


 

D-vitamin kan minska hudinfektioner


Richard Gallo, et al. Oral vitamin D may help prevent some skin infections. Journal of Allergy & Clinical Immunology  2008 October 
University of California, San Diego School of Medicine.

 D-vitamin reglerar mer än 200 olika gener direkt eller indirekt som är viktiga för hälsan


Holick MF. The vitamin D deficiency pandemic and consequences for nonskeletal health: Mechanisms of action. Mol Aspects Med.   2008 September  Epub ahead of print.
Department of Medicine, Section of Endocrinology, Nutrition, and Diabetes, Vitamin D, Skin and Bone Research Laboratory, Boston University Medical Center, Boston, MA, United States.

 


 

Omega-3 viktigt vid hjärt- och kärlproblem samt preventiv kardiologi
 

Carl J. Lavie, Richard V. Milani, Mandeep R. Mehra, and Hector O. Ventura. Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids and Cardiovascular Diseases J Am Coll Cardiol.  2009 August  
Department of Cardiovascular Diseases, Ochsner Medical Center, New Orleans, Louisiana.

 
 


 
Omega-3 förbättrar inlärningsförmågan, minnet samt hjälper mot depression, humörssvängingar och demens


Fernando Gómez-Pinilla Brain foods: the effects of nutrients on brain function. Nature Reviews Neuroscience  2008 July  9, 568-578.
Departments of Neurosurgery and Physiological Science, University of California at Los Angeles School of Medicine, Los Angeles 90095, California, USA.

 
 


 

Omega-3 förbättrar ögonhälsan och reducerar risk för makuladegneration


Jingsheng Tuo, Robert J. Ross, Alexandra A. Herzlich, Defen Shen, Xiaoyan Ding, Min Zhou, Steven L. Coon, Nahed Hussein, Norman Salem, Jr and Chi-Chao Chan. A High Omega-3 Fatty Acid Diet Reduces Retinal Lesions in a Murine Model of Macular Degeneration. American Journal Of Pathology  2009 July  
National Institutes of Health, Bethesda, Maryland.

 
 


 

Omega-3 är antas reducera inflammationer som förknippas med cancer 


Wendel M, Heller AR. Anticancer actions of omega-3 fatty acids--current state and future perspectives. Anticancer Agents Med Chem.   2009 May  9(4):457-70.
Department of Physiology, Medical Faculty Carl Gustav Carus, University of Technology, Dresden, Germany.

 
 Omega-3 reducerar inflammationer genom att stimulera antiinflammatoriska processer i cellen
 

Alison L Groeger, Chiara Cipollina, Marsha P Cole, Steven R Woodcock, Gustavo Bonacci, Tanja K Rudolph, Volker Rudolph, Bruce A Freeman & Francisco J Schopfer. Cyclooxygenase-2 generates anti-inflammatory mediators from omega-3 fatty acids Nature Chemical Biology  2010 May  
Department of Pharmacology & Chemical Biology, University of Pittsburgh, Pittsburgh, Pennsylvania, USA..


 

 

 

 

 

 

Dela med andra:

Klicka på någon av ikonerna för att dela med dig av denna produkt till andra.