DysBio-GI

Storlek:
90 kapslar
Art. nr:
40143
Rek. pris:
398,00:-
Tillverkare:
Innate Respons...
Lager:
Beställningsv.
Alla priser inkl. moms.

398:-

 



Produkten räcker i: 30,0 dagar
Kostnad per dag: 13,27:-

DysBio-GI är en av marknadens absolut bästa produkter för reducera svamp, candida, oönskade bakterier, parasiter eller andra skadliga mikroorganismer i magtarmkanalen. Den innehåller zink och vitamin B1 vilka är nödvändiga för produktionen av magsyra vilket i sin tur är det första försvaret mot att skadliga mikroorganismer når tarmkanalen. Både zink och vitamin B1 har dokumenterats som vara bristfälliga hos en stor del av populationen. [1,2]

 

DysBio-GI innehåller dessutom Oregon Grape Extract (Mahonia extrakt) samt oreganoolja vilka båda innehåller berberine som är kända för att stödja magtarmkanalen. Oreganooljan är standardiserad med 30 % carvacrol. Byron Richards som är en känd näringsfysiolog från USA säger att oreganoolja är ett av de bästa naturliga anti-svamp och candidaämnen som finns och att den bryter igenom den biofilm som candida skapar samt samt att den hjälper mot bihålebesvär och är effektiv mot Listeria och E.Coli.

 

DysBio-Gi innehåller extrakt från olivlöv som har visat sig hämma AGE (Advanced glycation end products) vilka är involcerade i åldrandet. [4] Olivlövsextrakt antas hämma både virus och bakterier. [5] Dessutom antas extrakt av olivlöv ha antiinflammatoriska samt antioxidativa egenskaper. [6]

 

DysBio-GI innehåller kaprylsyra för en bra tarmhälsa. Kaprylsyra är känt för att motverka candidaöverväxt samt biofilm från bakterier. Forskare har funnit att kaprylsyra hjälper mot bland annat överdriven urinering som uppstår på grund av en kombination av candidaöverväxt, helicobacter pylori och cytomegalovirus.

 

DysBio-GI innehåller även C-vitamin och vitlöksrot.

 

[1]. Lavalle, James B.  Drug Induced Nutrient Depletion Handbook.  

[2]. Maret W, Sandstead HH (2006). “Zinc requirements and the risks and benefits of zinc supplementation”. J Trace Elem Med Biol 20 (1): 3–18.

[3] Acupunct Electrother Res. 2011;36(1-2):19-64. Caprylic acid in the effective treatment of intractable medical problems of frequent urination, incontinence, chronic upper respiratory infection, root canalled tooth infection, ALS, etc., caused by asbestos & mixed infections of Candida albicans, Helicobacter pylori & cytomegalovirus with or without other microorganisms & mercury. Omura Y, O'Young B, Jones M, Pallos A, Duvvi H, Shimotsuura Y.

[4] J Med Food. 2013 Sep;16(9):817-22. doi: 10.1089/jmf.2013.0016. Olive leaf extracts are a natural source of advanced glycation end product inhibitors. Kontogianni VG, Charisiadis P, Margianni E, Lamari FN, Gerothanassis IP, Tzakos AG.

[5] Pak J Pharm Sci. 2013 Mar;26(2):251-4. Inhibitory effects of Olea ferruginea crude leaves extract against some bacterial and fungal pathogen. Amin A, Khan MA, Shah S, Ahmad M, Zafar M, Hameed A.

[6] Iran J Kidney Dis. 2012 Jan;6(1):25-32. Inhibitory effect of olive leaf extract on gentamicin-induced nephrotoxicity in rats. Tavafi M, Ahmadvand H, Toolabi P.

 

Rekommenderad läsning: "Behövs kosttillskott?" Du finner artikeln här.
Rekommenderad läsning: "Hur vet jag om ett tillskott är bra eller inte?" Du finner artikeln här

 

 

Innehåll
DysBio-GI innehåller 90 kapslar. 3 kapslar innehåller

Innate Response B Complex


Övriga ingredienser: växtbaserad cellulosa
 

Dosering
Rekommenderad daglig dos är totalt 3 kapslar till måltid (en kapsel till varje måltid eller mellan måltiderna). Ska ej tas vid samma tidpunkt på dagen som probiotika. (Innate Response Flora).

Förvaring
Förvara burken i skafferiet eller liknande plats som inte är för varm eller fuktig. Placera aldrig kosttillskott nära en varm ugn, spis eller annan varm källa. Kosttillskott ska aldrig placeras i direkt solljus. Burken ska förslutas ordentligt direkt efter att tillskotten har tagits.

Observera
Dagsdosen bör ej överskridas. Förvara burken utom räckhåll för små barn. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till varierad kost. Ska ej tas vid graviditet eller vid amning. Tag ej om du är allergisk mot någon av ingredienserna. 

Jag har svår problem med Candida. Vilka tillskott bör jag ta?

DysBio-GI
Probiotika: Om du har haft besvär länge rekommenderar vi följande trappa: www.greatlife.se/vanliga-fragor-och-svar/#180 i annat fall Flora 20-14 www.greatlife.se/halsoprodukter/tarmbakterie-flora-ultra-strength/ eller Flora 50-14 www.greatlife.se/halsoprodukter/flora-50-14-clinical-strength/ 

Undenkansyra: www.greatlife.se/halsoprodukter/fFormula-SF722-mot-Candida-undekansyra-undecy/ Multivitaminmineral: www.greatlife.se/halsokost/multivitamin-mineral/
D-vitamin: www.greatlife.se/halsokost/d-vitamin/
Omega-3: www.greatlife.se/varumarke/cardinova/

Förutom detta bör du undvika all form av processad mat, socker, linfröolja samt gluten. 
 

Jag har Candida och jag ser att vissa Innate Response innehåller Saccharomyces cerevisiae som är en form av näringsjäst. hur påverkar det min Candida?
Jästsvampen Saccharomyces cerevisiae, är  inte en skadlig jästsvamp som förvärrar svampinfektioner i kroppen. Saccharomyces cerevisiae har däremot visat sig motverka tillväxten av både Candida samt E-Coli. Även personer som reagerar negativt på jäst tål vanligtvis Saccharomyces cerevisiae . Det är ofta de yttre cellväggarna i jäst som de flesta reagera mot. I Innate Response Saccharomyces cerevisiae är de yttre cellväggarna  redan bearbetade med proteolytiska enzymer för att reducera all form risk för jästallergi. Vanligtvis reagerar personer mot soja, gluten och rester av mjölkprodukter som inte sällan finns i kosttillskott. Innate Response är helt fritt från detta. Lite kort om jäst: Jäst är encelliga svampar som inte använder sig av fotosyntes. De förökar sig genom knoppning och de finns överallt i naturen. Saccharomyces cerevisiae är den jästform som används till bakning och till kosttillskott. Det finns fler olika strängar (varianter) av denna jäst. Jäst kan delas in i jäst som kan producera något som kallas askosporer och jäst som inte kan producera askosporer. Saccharomyces cerevisiae kan forma askosporer och reproducerar på det sättet. Candida bildar inte askosporer. En annan skillnad är att Saccharomyces cerevisiae inte är aktiv och dessutom inte kan använda sig av kväve och kol vilket Candida kan. Saccharomyces cerevisiae bildar inte mycel vilket är ett trådlikt nätverk som inte bör finnas i kroppen. Candida bildar mycel. Candida kan bilda flera olika gifter medan Saccharomyces cerevisiae bildar etanol och koldioxid under syrefattiga förhållanden och koldioxid och vatten under syrerika förhållanden. Inaktiv (död jäst) kan per definition inte skada kroppen. Dr Jack Sobel  som är en av världens främsta Candida-forskare skriver om Saccharomyces cerevisiae: "För att sätta detta i perspektiv, Candida Albicans, som är en mycket vanlig organism, är en av flera patogena svamparter som ofta skapar sjukdom. När Candida Albicans introduceras till en frisk persons kropp är den kapabel att skapa sjukdom. I kontrast är Saccharomyces cerevisiae definierad som en icke-patogen, vilket innebär att den mycket sällan kan skapa sjukdom. Under de senaste 20 åren som jag har arbetat med svampinfektioner har Saccharomyces cerevisiae mycket sällan gett upphov till någon form av sjukdom. Egentligen har jag under mina 20 år sett sex fall av vaginal svampinfektion orsakad av Saccharomyces cerevisiae och två fall Saccharomyces cerevisiae som orsakat besvär på andra ställen i kroppen. Dessa personer hade starkt nedsatta immunförsvar. Saccharomyces cerevisiae är ett klassiskt exempel på en icke-patogen, icke-virulent, ofarlig, mikroorgansim som inte är associerad med någon form av sjukdom medan Candida Albicans befinner sig på andra sidan av spektrumet…under hela min kliniska tid har jag endast sett några få kvinnor med vaginal Saccharomyces cerevisiae vilket inte berodde på oralt intag av Saccharomyces cerevisiae utan snarare på manuell införsel av jästsvamp i vaginan och dessa fall hade inget med att personerna hade ätit Saccharomyces cerevisiae…När personer ordineras jästfri diet rekommenderas de ofta att undvika Saccharomyces cerevisiae vilket är irrationellt eftersom det inte finns någon association mellan Saccharomyces cerevisiae och Candida. ”
 
I artikeln ”Nutritional Yeasts and Yeastophobia” i juninumret år 1999 i Whole Foods Magazine intervjuar forskaren Richard A. Passwater, Ph.D. en av världsauktoriteterna på Saccharomyces cerevisiae, Dr. Seymour Pomper (B.S. i bakteriologi vid Cornell University och M.S. och Ph.D. i mikrobiologi och genetik från Yale University) som säger: ”Jag är inte medveten om ett enda fall av Saccharomyces cerevisiae som visat någon form av patogen effekt hos människor, vilket vissa strängar av Candida har. Det är därför som man inte ska använda ordet ’jäst’ för brett eftersom en jästform, Saccharomyces cerevisiae har tjänat mänskligheten medan en annan jästform, Candida utilis, däremot kan skapa sjukdom.

Carvacrol (aktiv ingrediens i oreganoolja) motverkar fetma och inflammation hos möss

J Nutr Biochem. 2012 Feb;23(2):192-201. doi: 10.1016/j.jnutbio.2010.11.016. Epub 2011 Mar 29. Carvacrol prevents diet-induced obesity by modulating gene expressions involved in adipogenesis and inflammation in mice fed with high-fat diet. Cho S, Choi Y, Park S, Park T.

Oreganoolja fungerar som ett naturlig svampdödande medel
J Med Microbiol. 2012 Feb;61(Pt 2):252-60. doi: 10.1099/jmm.0.036988-0. Epub 2011 Oct 20. Correlation of the chemical composition of essential oils from Origanum vulgare subsp. virens with their in vitro activity against pathogenic yeasts and filamentous fungi. Vale-Silva L, Silva MJ, Oliveira D, Gonçalves MJ, Cavaleiro C, Salgueiro L, Pinto E.

Oreganoolja förhindrar tillväxt av biofilm från skadliga bakterier
J Food Sci. 2009 Sep;74(7):M390-7. doi: 10.1111/j.1750-3841.2009.01289.x. Antibacterial effects of allspice, garlic, and oregano essential oils in tomato films determined by overlay and vapor-phase methods. Du WX, Olsen CW, Avena-Bustillos RJ, McHugh TH, Levin CE, Mandrell R, Friedman M.
 

Dela med andra:

Klicka på någon av ikonerna för att dela med dig av denna produkt till andra.