

Anisfrö – EKO
Anisfrö från Sonnentor är ekologiskt odlade och utmärkta att ha i matlagning, till bakning eller för att göra ett hälsosamt matsmältningste. Anisfrön har en tydlig lakritssmak.
- Ekologiska anisfrön
- Bra för matsmältningen
- Passar veganer och vegetarianer
- Miljövänligt odlad i Österrike
- Fri frakt över 298 kr
- Snabba leveranser
- Hemleverans
- Finns i lager
Anisfrö – EKO
Anisfrö från Sonnentor är ekologiskt odlade frön från Anis (Pimpinella anisum). Fröna torkas skonsamt och är därefter utmärkta att ha i matlagning, till bakning eller för att göra ett hälsosamt matsmältningste. Anis anses även vara bra vid hosta och slem. Anisfrön används för att minska så kallad flatulens, det vill säga gasbildning som uppstår vid matspjälkning. Forskning på råttor tyder på att anis skyddar mot magsår.
För att göra ett matsmältningste, koka upp 200 ml vatten. Krossa försiktigt en rågad tesked anisfrön och lägg i en tekopp. Häll i vattnet i tekoppen och låt dra i cirka 10 minuter. Drick 20–30 minuter efter måltid. Man kan även ta en nypa råa anisfrön och tugga på direkt efter måltiden för att förbättrad matsmältning.
Innehåll | per 100 g | |
---|---|---|
Energi | 385 kcal/1613 kJ | |
Protein | 17,6 g | |
Kolhydrat | 35,4 g | |
varav sockerarter | 33,63 g | |
Fett | 15,9 g | |
varav mättat | 0,88 g | |
Fiber | - g | |
Salt | 0,04 g |
Ingredienser
Anisfrön.*
*Ekologiskt certifierad ingrediens.