Arabinogalaktaner, enzymer och quercetin

Lästid: 1–2 min
Arabinogalaktaner, enzymer och quercetin

Precis i början av en förkylning eller vid en begynnande feber är det inte ovanligt med tillskott av Echinacea (röd solhatt), vilket är ett preparat från växtsläktet Läkerudbeckia. Dock kan man reagera allergiskt mot Echinacea om man reagerar mot korgblommiga växter.

Det finns dock bra alternativ vid förkylning och feber. Arabinogalaktaner, som är ett av dessa, är en form av polysackarider som stimulerar immunförsvarsceller som makrofager och NK-celler. Näringsfysiologen Byron J Richards säger:

"Jag började tidigt med arabinogalaktaner, vilket är betydligt bättre än Echinacea på grund av allergirisken. Arabinogalaktaner är ett av de bästa naturliga ämnen som finns för att behandla feber. Arabinogalaktaner hjälper immunförsvaret att bli av med mikroorganismer så att feber inte behövs vilket är annorlunda i jämförelse med exempelvis en medicin som tar bort febern men som lämnar oönskade ämnen kvar i systemet. Arabinogalaktaner är mitt favoritmedel för att få igång lymfsystemet...Mitt andra val är protelytiska enzymer, speciellt bromelain och papain. De äter skadade proteiner och de är antiinflammatoriska genom att reducera ämnen som hindrar lymfatiskt flöde. Quercetin bidrar till att reducera nästäppa som är associerad med lymfatisk belastning och har visat sig reducera risken av att få influensa."

GI Response Mage Tarm innehåller arabinogalaktaner och Full Spectrum Enzymes är troligtvis marknandens mest effektiva enzymtillskott. Det innehåller bland annat bromelain och papain och andra proteolytiska enzymer. Quercetin är finaste quercetin i wholefood-form.

Författare


Greatlife.se

Greatlife.se startades utifrån ett missnöje med de kosttillskott som fanns på marknaden. Vi saknade produkter som vi själva skulle kunna tänka oss att använda, ge till våra barn eller rekommendera till våra nära och kära.