Lagerrensning – fynda livsmedel och hälsokost

BCAA vid cancer och ALS

BCAA vid cancer och ALS

Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) är en av USA:S ledande akademiska sjukhus och forskningscenter. Som ett universitetssjukhus inom Harvard Medical School är BIDMC ett av världens ledande center inom hälsa och sjukvård. De skriver på sin hemsida: ”Grenade aminosyror (BCAA) är naturligt förekommande molekyler/aminosyror (leucin, isoleucin och valin) som kroppen använder för att bygga proteiner. Uttrycket "grenad kedja" avser den molekylära strukturen hos dessa speciella aminosyror. Muskler har en särskilt hög halt av BCAA. Av skäl som inte är helt klara, kan tillskott av BCAA förbättra aptiten hos cancerpatienter och bromsa utvecklingen av amyotrofisk lateralskleros (ALS eller Lou Gehrig sjukdom, en fruktansvärd tillstånd som leder till degeneration av nerver, atrofi av musklerna, och slutligen döden). BCAA har också föreslagits som ett komplement för att öka prestationsförmågan.”

BIDMC skriver vidare att ”BCAA har också eventuellt visat sig förbättra återhämtning vid hjärnskada på grund av trauma.” samt ”BCAA kan vara till hjälp för personer med svår leversjukdom (t.ex. cirros).”

Den BCAA som vi säljer har endast BCAA och inget annat, varken sötningsmedel, aromer, socker eller sockerkulörer. Den är 100 % erhållen via fermentering, så kallad Japanese-grade och den högsta kvalitet av BCAA vi har funnit på marknaden.

http://www.bidmc.org/YourHealth/Conditions-AZ/Deep-Vein-Thrombosis.aspx?ChunkID=21527