Graviditets- & förlossningsdepression, sköldkörtelbesvär

Graviditets- & förlossningsdepression, sköldkörtelbesvär

Min förra graviditet med min dotter led jag av graviditetsdepression med efterföljd kraftig förlossningsdepression samt stora problem med sköldkörteln och utmattningssyndrom som det tog mig ca 8 år att återhämta mig från. 

När jag blev gravid med min son ville jag ge oss de allra bästa förutsättningarna för en harmonisk och stabil graviditet med bland annat bra tillskott. Jag har både blivit rekommenderad samt läst fina recensioner om Innates kosttillskott. Började äta Greatlife.se rekommenderade gravidpaket som består av Innates baby and me, iron response, d-vitamin, magnesium, forte flora samt Omega-3 när jag var i 6e månaden med min son. Jag hade då lågt Hb samt led av ångest då och då. Hade även svaga känningar i sköldkörteln. 

De sista månaderna av graviditeten samt postpartum perioden var helt fantastiskt. Mina HB värden gick upp med 15 enheter. Jag hade jämn energi, kände mig energifylld samt harmonisk. Jag återhämtade mig även snabbt efter förlossningen och har nu 3 månader efter förlossningen fortfarande en bra fungerande sköldkörtel. Annars är det vanligt att sköldkörteln lättare kommer i obalans efter förlossning. Har även fått tillbaka min mens utan större konstigheter. 

När babyn föddes var han täckt av tjockt lager fosterfett, vilket betydde enligt mina barnmorskor att han fått väldigt näringsrik mat eller bra vitaminer. Det roliga är att min vän som också ätit dessa tillskott fick samma kommentarer när hon födde sin dotter, också täckt med massor av fosterfett.

Och, mitt hår är fortfarande väldigt tjockt och har växt som ogräs! Aldrig hänt förr! Mitt hår är vanligtvis torrt och tunt, växer väldigt sakta. Förra gången ramlade håret av snabbt efter förlossningen och jag fick en typisk amningsfrisyr med tunna tinningar. Jag har även fått kommentarer av omgivningen att jag ser harmonisk och fräsch ut. 

Känns så himla roligt och skönt att fått njuta så mycket av denna graviditet och av livet som nybliven mamma. Dels tror jag absolut tack vare bra näring. Kommer fortsätta äta Innates kosttillskott.

/Jessica

Kommetar från Greatlife.se: Gravidpaketet har idag uppdaterats med nya kosttillskott från MegaFood som är systerföretag till Innate Response. Man behöver endast lägga till Eskimo-3 och Blood Builder till det nya Gravidpaketet för att få ett ännu bättre paket än vad Jessica fick.