JUST NU – 20 % rabatt på produkter för mage & tarm

Solskenshistoria – Järnvärden gravid, Baby & Me

Solskenshistoria – Järnvärden gravid, Baby & Me

Vi fick en solskenshistoria från en av våra kunder som vi fick dela med oss av: 

Hej, Kan meddela att jag var hos barnmorskan igår och tog järnvärdena, fick tummen upp. Trots att jag bara äter 1 tablett Baby & Me om dagen (rekommenderat intag 2 tabletter/dag, slarvar tyvärr på morgonen) har jag bättre järnvärden nu än på full dos med Niferex. Känns mycket bra =) Mår också mycket bra!

MVH Christine E

Greatlife.se kommentar 

Flertalet järntillskott innehåller lågkvalitetsformer av järn, exempelvis järnoxid, vilka tas upp till endast några få procent samt kan skapa ganska ordentliga mag- och tarmbesvär med förstoppning som följd. Eftersom järn är en oxidant kan stora doser järn även skapa ett överskott fria radikaler i kroppen. Man bör ta den minsta dos som ger goda järnvärden och man bör alltid ta högkvalitetsjärn. Först och främst bör man välja järn från whole food från ekologiska råvaror torkat med Refractance Window Drying förvarat i mörk glasburk. Den ger inte mag-tarmbesvär och ackumuleras inte i prostata eller hjärtvävnad vilka billiga syntetiska former risker att göra. I andra hand är järnbisglycinate att föredra. Baby & Me4, och Iron Response innehåller järn från whole food som inte kommer att orsaka förstoppning eller andra mag- och tarmbesvär enligt forskning. Läs mer här.

Jag har låga blodvärden, vad innebär det?

Blodvärdet är ett mått på koncentrationen av hemoglobin i blodet. Hemoglobin är det järnrika protein som transporterar syre från lungorna till alla kroppens celler via de röda blodkropparna. Cirka 97% av torrvikten av en blodcell utgörs av hemoglobin. Lågt blodvärde kallas anemi och det betyder helt enkelt att man inte har tillräckligt med friska blodceller och att cellerna inte får tillräckligt med syre vilket  kan leda till abnorm trötthet och andningsbesvär beroende på vilken grad av anemi man har. Normala blodvärden för en man är cirka 130-170 g/liter, 120-150 g/liter för en kvinna, 110-160 g/liter för barn och 110-120 g/liter för gravida.