JUST NU – 20 % rabatt på produkter för mage & tarm

Sepsis, Immunförsvar och Flora-probiotika

Sepsis, Immunförsvar och Flora-probiotika

Vi fick en solskenshistoria från en av våra kunder som vi fick dela med oss av: 

Min mamma låg långtidssjuk på sjukhus förra vintern i Sepsis. Hon fick den ena infektionen värre än den andra. Man botade dessa med den ena antibiotikakuren mer invasiv än den andra. Till slut var hon hospitaliserad och knappt kontaktbar. Jag förstod att immunförsvaret var helt slut och frågade vad de tänkte göra. Jaa, motion och bra kost återställer immunförsvaret, sa de. (läkarna…) Men hon är ju sängliggande och får knappt i sig något??

Jag satte mig och läste på om immunförsvaret tills jag visste nästan allt. Jag sökte på nätet efter probiotika, det starkaste. Jag ringde en vän som är hängiven Greatlife.se Han sa att det starkaste fanns där. Jag köpte en sådan och for till sjukhuset (42 mil bort). Där tog jag diskussionen om att detta MÅSTE in i medicineringen, som en sista chans…Idag har mamma endast lite muskelförtvining att ta tillbaka, på gymmet. Jag och min syster slapp bli föräldralösa förra vintern.

Elisabeth A. 

Vi på Greatlife.se blev förstås oerhört glada men ställde frågan till Elisabeth om hon verkligen var säker på att det var Flora 300-14 som kunde ha gjort detta. Tänk om det var medicinerna? Vi fick svar:

Jag är helt säker. Till och med läkaren som var ansvarig har sagt det. Mamma var så försvagad att det inte fanns någon rimlig väg upp ur det och hon hade inga mediciner som främjade det. Det fanns inte så mycket man kunde göra.

Greatlife.se kommenterar

Det var glädjande att inte vara Elisabeth utan även läkaren var säker på att det var probiotikan som gjorde skillnaden. Hur kan det komma sig att probiotika kan göra sådan stor skillnad? 

Dr. Mercola citerar en studie: "Förmågan hos tarmfloran och tillskott av probiotika för att påverka systemisk inflammation, oxidativ stress, glykemisk kontroll, lipidhalt och även humöret själv, kan ha stor betydelse…[för hälsan.]"

Dr. Frank Lipman säger att det är fyra tillskott som man måste ta varje dag: multivitamin, vitamin D3, fiskolja och probiotika och att man ska stödja med dessa sex: magnesium, Co Q10, Alfa-liponsyra, gurkmeja och grönpulver. Så här säger han om probiotika: ”En daglig dos av probiotika är ett fantastiskt sätt att snabbt och avsevärt förbättra matsmältningen och stärka immunförsvaret.”

Vetenskapliga referenser och källor

Visa referenser

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/09/24/one-of-the-most-important-steps-you-can-take-to-improve-your-health.aspx

http://www.drfranklipman.com/the-4-key-supplements-to-take-every-day/

http://www.drfranklipman.com/6-supplements-for-constipation-inflammation-energy-and-more/

http://www.drfranklipman.com/my-5-favorite-supplements-you-may-not-be-familiar-with-but-should-be/