Allergi

Allergi

Bota allergi med kost?

Överkänslighet kan delas in i allergisk överkänslighet (allergi) och icke-allergisk överkänslighet (intolerans). Vid allergi är immunförsvaret inblandat, men inte vid icke-allergisk överkänslighet. Allergi innebär att man är överkänslig mot ett antigen av något slag. Antigener är olika kroppsfrämmande ämnen som framkallar en immunförsvarsreaktion. Exempel på allergener kan vara molekyler av damm, pollen och födoämnen. Vid allergi kallas det antigena ämnet för allergen. Det är inte allergenet i sig som är besvärligt eller farligt, utan aktiveringen av de vita blodkropparna. Det finns mycket man kan göra med bara kostråd förutom att undvika allergenet men man kan inte bota sin allergi med bara kost. Om du kontaktar vår kundtjänst via mail får du flera kostråd, råd om kosttillskott men även andra råd vid allergi. Vårt egenvårdsprotkoll för allergi har varit mycket uppskattat och fungerat mycket bra för personer som lider av olika allergiska besvär och av astma.

Glutenallergi, glutenintolerans och kost

Glutenintolerans eller celiaki är en kronisk immunmedierad inflammation i tunntarmen. Benämningen glutenintolerans är egentligen inte rättvisande. Termen intolerans ger sken av att det handlar om en icke-immunologisk reaktion mot gluten, vilket inte är fallet. Glutenintolerans är snarare en autoimmun allergi varför en del ibland skriber glutenallergi. Glutenintolerans, som alltså är en autoimmun sjukdom, är dock inte detsamma som allergi mot vete. Veteallergi innebär att man har ökad produktion av IgE-antikroppar mot veteproteiner, en ökning som alltså inte sker vid celiaki. Dessutom reagerar man vid celiaki även mot prolaminerna sekalin som finns i råg och hordein som finns i korn som i strikt mening inte bildar prolaminkomplexet gluten. Man behöver alltså inte bara undvika vete, utan även råg och korn vid glutenintolerans.

Pollenallergi och kost

Pollenallergi är en form av allergi som uppstår när små pollenkorn fastnar i näsan och ögonen. Det kan leda till täppt näsa, nysningar, rinnande snuva och kliande ögon. Cirka 30 % av befolkningen i Sverige lider av pollenallergi. Det finns dock mycket att göra med egenvård och om du kontaktar vår kundtjänst via mail får du vårt egenvårdsprotokoll med flera kostråd, råd om kosttillskott men även andra råd vid allergi och pollenallergi.  

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos eller behandla sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård.

 1. Flora 50-14 Clinical Strength Probiotika

  Probiotika för dig med svåra mag-tarmbesvär.

  As low as 639 kr
 2. Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika

  Vår mest sålda probiotika med 20 miljarder goda tarmbakterier ...

  As low as 409 kr
 3. One Daily

  Multivitaminmineral baserad på whole food (hel, icke-proce...

  509 kr
 4. Vitamin C-400

  C-vitamin-400 är C-vitamin i whole food form med mycket hög biot...

  669 kr
 5. Vitamin D3 5000 IU med K-vitamin
  Vitamin D3 5000 IU med K-vitamin
  Greatlife.se
  , 60 kapslar

  D-vitamin in den optimala formen kolekalciferol i dosen 5000 IU tillsamman...

  559 kr
 6. Turmeric Strength for Whole Body

  Turmeric Strength™ for Whole Body innehåller b...

  499 kr
 7. Zink
  Zink , 60 tabletter

  Zink från MegaFood är zink i whole food-form med mycket hö...

  319 kr
 8. MSM – organiskt svavel

  MSM – skönhetsmineralen, fungerar som en beståndsdel i ko...

  319 kr
 9. Eskimo-3 Pure Omega 3 - kapslar

  Eskimo-3 är marknadens troligtvis renaste och finaste omega-3 tillsko...

  159 kr
 10. Daily Purify Booster

  Daily Purify Nutrient Booster Powder™ (Örtpulver &...

  299 kr
 11. Purple Defense

  Purple Defense är en kraftfull och skyddande antioxidantblandning som...

  319 kr
 12. Probiotikatrappan

  Paket med probiotika som återställer tarmfloran.

  2 899 kr 3 173 kr

  Du sparar 274 kr