MSM – köp 3 betala för 2

MSM fungerar som en beståndsdel i kollagen, det protein som bygger upp bindväv, muskler, skelett, hår och hud.

 • Innehåller den finaste MSM som finns: Opti-MSM ®
 • Innehåller alfa-liponsyra, NAC och isotiocyanater
 • MSM av absolut högsta kvalitet, renhet och biotillgänglighet
 • Säkert för veganer och vegetarianer
349 kr 894 kr

Du sparar 545 kr

 • Fri frakt
 • Leveranstid: 2-4 arbetsdagar
 • Finns i lager
Storlek
1 st
Rek. pris
894 kr
Varumärke
Greatlife.se
Portioner
90 serveringar
SKU
90038
UPC
-

OBS: Bäst-före-datum 2019-04-01.
Produkten är hållbar i minst sex månader efter bäst-före-datum har passerat.

MSM – köp 3 betala för 2

OBS: Bäst-före-datum 2019-04-01.

Nu kan du köpa tre burkar MSM av högsta kvalitet och endast betala för två. Först till kvarn gäller. Paketet räcker i tre månader.

MSM (Methyl Sulfonyl Methane) är organiskt svavel som finns helt naturligt i kroppen och i den mat du äter. Svavel kallas för naturens "skönhetsmineral" eftersom den anses hålla huden mjuk och ungdomlig samt anses bidra till starkt och välmående hår och naglar. Svavel är nödvändigt för produktion av kollagen och keratin vilket är det protein som behövs för att stärka och underhålla hud, hår och naglar. MSM ger därför flexibilitet, ton och styrka åt muskler, leder, hud, hår och naglar. Dr. Mercola har valt den finaste MSM som finns: OptiMSM®

Dr. Stanley Jacob, medlem i Research Fellowship från Harvard Medical School i USA samt forskare vid Oregon Health Science University i USA har forskat på MSM i över 30 år. Han menar att MSM som bland annat ingår i kollagenprocessen minskar ärrvävnad. Han menar vidare att MSM minskar inflammationer i kroppen.

En dubbelblindstudie i USA på MSM effekt på hår och naglar konstaterade att 100% av de som fått MSM, uppvisade ökad och förbättrad hårtillväxt jämfört med en person i den grupp som fått placebo. En annan dubbelblindstudie visade att de som fått MSM fått en ökad nageltillväxt samt tjockare och starkare naglar. Det som stärker hud, hår och naglar stärker även huden. The Effectiveness of the Use of Oral msm (Methylsulfonylmethane) Supplementation on Hair & Nail Health. By Ronald M. Lawrence, M.D. 

 • 100% ren Methyl-Sulfonyl-Methane (MSM)
 • MSM som inte kommer från petroleum
 • MSM av absolut högsta kvalitet och renhet
 • MSM av bästa biotillgänglighet
 • Ger flexibilitet, ton och styrka åt muskler, leder, hud, hår och naglar
 • Ger ingen kroppsodör till skillnad mot DMSO
 • MSM klassas som en av de minst toxiska substanser som finns, jämförbart med vatten
 • Inga artificiella eller syntetiska tillsatser
 • Innehåller inte gluten, mjölkprodukter, soja eller majs
 • Innehåller inga bekämpningsmedel
 • Säkert för veganer och vegetarianer

Så här skriver Dr. Mercola om sin MSM, Metionin, Alfaliponsyra från Dr. Mercola:

OptiMSM® (Methylsulfonylmethane)
Jag vill endast ha den bästa MSM i mitt kosttillskott och därför valde jag  OptiMSM®

L-Metionin
Eftersom denna svavelrika aminosyra är viktig för produktion av glutation i kroppen valde jag att inkludera L-metionin. Den är dessutom en prekursor för S-adenosylmethionine (SAMe kallat S-Adenosylmetionin på svenska är en kemisk förening som är involverat i flera enzymatiska processer och över 40 enzymatiska reaktioner i kroppen kräver SAMe).

R-Alpha Lipoic Acid (from Sodium R-Alpha Lipoate), Alfa-liponsyra
Jag inkludera R-alfaliponsyra för dess möjlighet att öka glutationproduktionen i kroppen. Jag valde R-alfaliponsyra vilket är den form som kroppen föredrar. Den R-ALA som jag valde har högst stabilitet och är oerhört biotillgänglig. 

Organic Sulfur Vegetable Blend, Svavelblandning från grönsaker
Vissa grönsaker innehåller organiska svavelföreningar. En sådan grupp är isothiocyanates (isotiocyanater) som finns i grönsaker som broccoli och kål. Allicin är en annan svavelförening som exempelvis är den hälsosamma ingrediensen i vitlök. Dessa finns i Dr. Mercolas MSM, Metionin, Alfaliponsyra.

Innehåll

Kosttillskott
Storlek: 60 kapslar
Portioner: 30 serveringar
Dosering: 2 kapslar per dag, lämpligen före kl. 15.

Innehåll per dagsdos % av DRI
Opti-MSM® – Metylsulfonylmetan 1000 mg *
N-Acetylcystein 100 mg *
R-Alfaliponsyra 25 mg *

DRI = Dagligt referensintag
* DRI ej fastställt

Ingredienser

Metylsulfonylmetan (MSM), N-Acetylcystein, R-Alfaliponsyra, broccoli (Brassica oleracea italica, hela växten), vitlök (Allium sativum), savojkål (Brassica oleracea capitata), grönkål (Brassica oleracea sabellica), vegetabilisk kapsel (hydroxipropylmetylcellulosa), klumpförebyggande medel (kiseldioxid).

Observera

Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Förvaras i rumstemperatur. Placera aldrig kosttillskott nära en värmekälla, i direkt solljus eller i fuktig miljö. Förslut burken ordentligt. Tala med din läkare om du tar blodförtunnande mediciner eftersom MSM kan påverka inställning av medicineringen. Tala med din läkare om du är gravid och vill ta MSM. Bäst före utgången av: se sidan av burken.

Opti-MSM®  är ett varumärke som tillhör Bergstrom Nutrition.

Versionsnummer: 2018-06-11

Finns det kvalitetsskillnader gällande MSM-tillskott?

Ja helt klart. För det första bör man ta reda på om det MSM man ska köpa är en biprodukt från den petrokemiska industrin eller inte. Fin MSM bör ska inte vara en petrokemisk biprodukt. För det andra bör man fråga varifrån MSM-tillskottet kommer. MSM kommer från USA, Kanada eller Asien. Europa har inte MSM-tillverkning. Fin MSM bör komma från USA eller Kanada. För det tredje bör man noggrant kontroller huruvida MSM-tillskottet är rent och inte innehåller billiga fyllnadsmedel eller tillsatser. Vissa fabrikar i asien använder smutsigt vatten vid MSM-tillverkningen.

Kan jag ta tillskott av MSM trots att jag är allergisk mot sulfater och sulfiter?

MSM är en "Sulfonyl"-förening och hör inte ihop med sulfater, sulfiter eller svavelbaserade läkemedel som är kända för att orsaka irritation. MSM anses ha i stort sett lika låg biologisk och farmaceutisk toxicitet som vatten enligt Dr. Stanley Jacob och enligt neurologen Ronald M. Lawrence, MD

Varifrån kommer MSM från början?

Svavlecykeln börjar i havet där mikroskopiska växter, så kallade plankton, frigör svavelföreningar som omvandlas i havet till det flyktiga ämnet Dimethyl Sulfide (DMS). Det frigörs ur havet som en gas som når den övre atmosfären. I närvaro av ozon och ultraviolett ljus, via en process som kallas fotokemisk oxidation, omvandlas DMS till DMSO (dimetylsulfoxid) och MSM (Methylsulfonylmethane) som båda är lättlösligt i vatten. MSM och DMSO återvänder till jordytan i regnvatten där de tas upp av jorden och växterna. Växter och träd koncentrer båda dessa föreningar i sina rotsystem.

Fördjupning & forskning


MSM ger signifikant minskad smärta vid artros vid doser om 3000 mg två gånger per dag

Kim LS, Axelrod LJ, Howard P, Buratovich N, Waters RF. Efficacy of methylsulfonyl-methane (MSM) in osteoarthritis pain of the knee: a pilot clinical trial. Osteoarthritis and Cartilage 2006;14:286-94.
Southwest College Research Institute, Southwest College of Naturopathic Medicine & Health Sciences, Tempe, AZ, USA.  

MSM minskar homocystein i blodet, en riskfaktor för hjärt-kärlproblem

Kim LS, Axelrod LJ, Howard P, Buratovich N, Waters RF. Efficacy of methylsulfonyl-methane (MSM) in osteoarthritis pain of the knee: a pilot clinical trial.
Osteoarthritis and Cartilage 2006;14:286-94. Southwest College Research Institute, Southwest College of Naturopathic Medicine & Health Sciences, Tempe, AZ, USA.  

MSM minskar besvär från hösnuva

Barrager E, Veltmann JR, Schauss AG, Schiller RN. A multi-centered, open label trial on the safety and efficacy of methylsulfonylmethane in the treatment of seasonal allergic rhinitis. J Altern Complement Med 2002;8:167-74. 

MSM minskar besvär med urinblåsan

Childs SJ. Dimethyl sulfone (DMSO2) in the treatment of interstitial cystitis. Urol Clin North Am 1994;21:85-8.

MSM antas vara antiinflammatoriskt

Morton JI, Siegel BV. Effects of oral dimethyl sulfoxide and dimethyl sulfone on murine autoimmune lymphoproliferative disease. Proc Soc Exp Biol Med 1986;183:227–30.

Write Your Own Review
Du recenserar:MSM – köp 3 betala för 2
Betyg
Relaterade produkter
 1. Purple Defense

  Purple Defense är en kraftfull och skyddande antioxidantblandning som bidrar till att skydda kroppens celler mot oxidativ stress. Innehåller resveratrol, svartvinbärsextrakt, vindruvskärnextrakt, vindruvsskalextrakt och plommonextrakt.

  298 kr
 2. Astaxanthin - Astaxantin

  Astaxanthin är en av världens mest kraftfulla antioxidanter. Den har uppvisat betydligt högre antioxidativ förmåga än vitamin- E, betakaroten och C-vitamin.

  298 kr
 3. Daily C-Protect Booster

  Daily C-Protect Booster är ett superfoodpulver med nyttig wholefood, örter och fytokemikalier som bidrar till immunsystemets normala funktion. Perfekt i din smoothie.

  279 kr
 4. Vitamin C-400

  C-vitamin-400 är C-vitamin i whole food form med mycket hög biotillgänglighet. Det är ett vattenlösligt vitamin som fungerar som antioxidant i kroppen.

  669 kr
 5. Daily Purify Booster

  Daily Purify Booster är ett superfoodpulver med mängder av nyttiga örter, grönsaker, svampar och bär för maximal avgiftning. Perfekt i din smoothie.

  279 kr
 6. Detox-paketet
  Detox-paketet
  Greatlife.se
  , 1 st

  Vårt bästa detoxpaket med Daily Purify detoxpulver, MSM, multivitamin och Flora tarmbakterier för en effektiv och välgörande detox / avgiftning. Baserad på ekologiska örter och grönsaker.

  1 698 kr 1 793 kr

  Du sparar 95 kr

 7. Anti-trötthetspaket
  Anti-trötthetspaket
  Greatlife.se
  , 180 tabletter

  Trött och utmattad? Två superprodukter som bidrar till minskad trötthet och utmattning samlade i ett paket!

  639 kr 688 kr

  Du sparar 49 kr