Full Spectrum – Matsmältningsenzym

Rating:
100% of 100

Full Spectrum Enzymes – Matsmältningsenzymer från Dr. Mercola är vegetabiliska enzymer som underlättar och stöttar kroppen att spjälka och ta upp protein, fett och kolhydrater. Passar utmärkt för den som upplever besvär med att smälta maten.

  • Innehåller 22 olika matsmältningsenzymer med bland annat fyra olika proteaser samt bromelain och papain
  • Spjälkar protein, fett och kolhydrater
  • Testad fri från gluten, GMO och soja
Special Price 499 kr
Regular Price 549 kr
Kostnad per dag:
5,54 kr
    • Fri frakt över 298 kr
    • Snabb leverans
    • Finns i lager
    Storlek
    90 kapslar
    Rek. pris
    549 kr
    Varumärke
    Portioner
    30
    Art. nr
    DM10242
    EAN
    810487030908

Full Spectrum – Matsmältningsenzym

Full Spectrum Enzymes – Matsmältningsenzymer från Dr. Mercola är en av de mest kraftfulla enzymblandningarna på marknaden. Den passar utmärkt för den som upplever besvär med att smälta maten. Full Spectrum Enzymes – Matsmältningsenzymer från Dr. Mercola spjälkar protein, fett och kolhydrater och den innehåller även kombination av hemicellulas, betaglukanas, cellulas och fytas som bidrar till nedbrytning och upptag av frukt och grönsaker. Fytas bidrar att bryta ner fytinsyra som binder och förhindrar upptaget av viktiga mineraler. Full Spectrum Enzymes – Matsmältningsenzymer innehåller även fyra olika proteaser samt bromelain och papain. Totalt innehåller Full Spectrum Enzymes – Matsmältningsenzymer 22 olika enzymer som stöttar matspjälkningen oerhört bra. Full Spectrum Enzymes – Matsmältningsenzymer är helt fri från gluten, GMO och soja.

För den som lider av uppsvälld mage, besvär med gaser och diffusa besvär med matsmältningen är matsmältningsenzymer bland det bästa tillskott vi har stött på. Läckande tarm, inflammationer och ålder minskar kroppens egen förmåga att producera nödvändiga enzymer. Full Spectrum Enzymes – Matsmältningsenzymer stöttar kroppens enzymsystem utan att rubba kroppens egen förmåga att bilda enzymer.

Proteolytiska enzymer

Full Spectrum Enzymes – Matsmältningsenzymer från Dr. Mercola bryter ner osmält mat vid flera olika pH-värden som finns i matsmältningskanalen. Det innehåller även adenosine-5’-triphosphate (Adenosintrifosfat eller ATP) som saknas från processad mat enligt Dr. Mercola. Alla kroppens celler innehåller ATP. Den fungerar som cellens energikälla men ATP fungerar även som signalmolekyl för matsmältningen enligt Dr. Mercola. Han menar att det i matsmältningskanalen finns enzymer som kallas ATPas. När ATP bryts ner av ATPas-enzym ger det signaler om att starta matsmältningen. ATP påverkar magsafterna och insöndringen av pepsin till magsäcken. Pepsin bryter ner protein. Dr. Mercola menar att den mat vi äter idag saknar ATP vilket leder till att matsmältningen inte optimeras. Han har därför inkluderat ATP i sin enzym-produkt.

Full Spectrum Enzymes – Matsmältningsenzymer från Dr. Mercola har tagits fram utifrån omfattande studier om hur människor äter när det gäller kalorier, kolhydrater, fett, protein och fiber. Full Spectrum Enzymes – Matsmältningsenzymer från Dr. Mercola innehåller nedanstående enzymer:

  • Blandning av fyra olika proteaser som fungerar vid olika pH-värden i din matsmältningskanal, för att bryta ner proteiner i mindre polypeptidfragment och aminosyror. Detta bidrar till korrekt nedbrytning av proteiner samt minskar risken för reaktioner mot protein
  • Cellulasblandning med två olika cellulaser för att bryta ned cellulosa (kolhydrat) och cellulosaderivat till mindre polysackarider och glukos, samt för att frigöra växtnäringsämnen
  • Lipasblandning med två olika lipaser för att bryta ner triglycerider och stödja korrekt fettutnyttjande och gallblåsfunktion
  • Enzymblandning av bromelain och papain från ananas och papaya. Taget endast från stammarna för att minimera allergirisken). Bromelain och papain främjar nedbrytning av proteiner i ett brett spektrum av pH-nivåer
  • Beta-glukanas bryter ner beta-D-glukaner eller polysackarider i korn
  • Glukoamylas omvandlar stärkelse till glukos för maximera energiutnyttjandet
  • Amylas bryter ner kolhydrater: stärkelse och glykogen.
  • Diastas bryter ner maltos till glukos
  • Laktas bryter ned laktos (mjölksocker) till glukos och galaktos för användning av kroppen
  • Pektinas bryter ner kolhydrater, till exempel pektin i frukt och grönsaker
  • Xylanas bryter ner de xylosinnehållande polymererna i vete, havre och korn
  • Alpha Galactosidase hjälper till att smälta gasfrämjande kolhydrater, till exempel de som finns i baljväxter och kålväxter
  • Peptidas bidrar till att frisätta aminosyror från proteiner och polypeptider
  • Fytas bryter ner fytinsyra, en osmältbar form av fosfor. Fytas bidrar till bättre mineralabsorption
  • Hemicellulas smälter lösliga fibrer i växtcellväggar och frigöra näringsämnen bundna i frukt och grönsaker
  • Invertas spjälkar sackaros till glukos och fruktos så att de kan användas av kroppen
  • ATP initierar bland annat matsmältningssignaler
Innehåll per dagsdos
Helspektrum proteasblandning
Proteas 4.5, proteas 6.0, proteas 7.0 70 000 HUT
Proteas 3.0 25 SAPU
Cellulasblandning
Cellulas I, Cellulas II 2 000 CU
Beta-glukanas 4 BGU
Glukoamylas 20 AGU
Amylas 1 835 DU
Diastas 2 500 DP
Laktas 950 ALU
Lipasblandning
Lipas I, Lipas II 2 385 FIP
Bromelain, Papain 200 000 PU
Pektinas 50 endo-PGU
Xylanas 600 XU
Alfa-galactosidas 100 GaIU
Peptidas 25 DDPIV
Fytas 10 FTU
Hemicellulas 1 500 HCU
Invertas 250 SU
Adenosintrifosfat 250 miljoner LCU

Övriga ingredienser

Vegetabilisk kapsel (hydroxipropylmetylcellulosa), ekologiskt riskli, mediumlånga fettsyror.

Dosering

1 kapsel tas innan varje måltid, förslagsvis frukost, lunch och middag.

Observera

Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Förvaras torrt och mörkt i rumstemperatur. Placera aldrig kosttillskott i direkt solljus, i fuktig miljö eller nära en värmekälla. Förslut burken ordentligt. Tillverkad i USA.

Kan man överdosera matsmältningsenzym?

Nej, enzymer från växtriket, i vars kategori Full Spectrum Enzymes – Matsmältningsenzymer från Dr. Mercola ingår, klassificeras som mat. Flertalet studier visar att enzymer inte kan överdoseras. Emellertid bör man alltid följa den doseringsrekommendation som tillverkaren föreskriver.

Kan jag ta matsmältningsenzym om jag går på medicin?

Normalt finns det ingen kemisk interaktion mellan enzymer och de flesta mediciner. Vissa mediciner som har så kallad time release i sig kan påverkas av enzymet cellulase som spjälkar cellulosa som ibland används som en time-release-faktor. Medicinen kommer då att brytas ned fortare än normalt. Konsultera din läkare vid medicinering.

Kan jag ta isär kapseln med matsmältningsenzym och strö dem direkt på maten?

Ja, det går bra men maten bör inte vara för varm. Kan du stoppa maten i munnen utan att bränna dig kan du strö enzymer på den.

Kan matsmältningsenzym minska inflammationer?

Forskning visar att tillskott av enzymet proteas minskar muskelinflammationer som uppstår i samband med träning.

Buford TW, Cooke MB, Redd LL, Hudson GM, Shelmadine BD, Willoughby DS. Protease Supplementation Improves Muscle Function after Eccentric Exercise. Med Sci Sports Exerc. 2009 September Exercise and Biochemical Nutrition Laboratory, Baylor University, Waco, TX.

Om jag smälter maten bra redan kan matsmältningsenzym ändå ha en positiv effekt?

Forskning visar att matsmältningsenzymer förbättrar matsmältning även vid välfungerande matsmältning.

Dr. Rohit Medhekar of National Enzyme Company using a model system of the human gastrointestinal tract located at the Netherlands Organization for Applied Scientific Research TNO in Zeist, Netherlands. Ej publicerad i PubMed

Hjälper matsmältningsenzymer till att inte bara smälta utan även förbättra själva upptaget av näringsämnen?

Forskning visar att tillskott av enzymer förbättrar upptaget av näringsämnen, speciellt proteiner

Glade MJ, Kendra D, Kaminski MV, Jr. Improvement in protein utilization in nursing-home patients on tube feeding supplemented with an enzyme product derived from Aspergillus niger and bromelain. Nutrition 2001;17(4):348-50.

Kan olika kombinationer av enzymer förbättra upptaget av näringsämnen?

Forskning på djur visar att olika kombinationer av enzymer förbättra upptaget av näringsämnen?

Gracia MI, Latorre MA, Garcia M, Lazaro R, Mateos GG. Heat processing of barley and enzyme supplementation of diets for broilers. Poult Sci 2003;82(8):1281-91.

Recensioner
  1. Fungerar väldigt bra!
    Helhetsbetyg
    100%
    Jag har haft problem med matsmältningen under många år. Jag har förhöjt pH-värde i magsäcken men Full spectrum enzymes hjälper min matsmältning. Jag har tagit den i flera år och kan äta varierat och olika typer av mat utan att få diarré eller allergi!

    Kommentar av

    Publicerad

Write Your Own Review
Du recenserar:Full Spectrum – Matsmältningsenzym
Betyg