JUST NU – 20 % rabatt på produkter för hår, naglar och hud!

Candida & svamp

Vad är candida och svamp? 

Candida är en svamp som förekommer naturligt i din tarm men du har även candida i din mun, i dina slemhinnor och den förekommer även i vaginan hos kvinnor. Om candida däremot växer okontrollerat kan det leda till svåra besvär. Det kallas bland annat Candidiasis eller systemisk candida. Termen candidainfektion, som man ibland ser, är egentligen felaktig eftersom man som sagt har candida naturligt i kroppen. Det är ingen infektion. Det viktiga är att candida inte får växa ohämmat. Den vanligaste formen kallas candida albicans men det finns många andra former som Candida parapsilosis, Candida auris, Candida Tropicalis, Candida Glabrata, Candida Parapsilosis, Candida Krusei, Candida Lusitaniae. Totalt finns det cirka 20 stycken former av Candida som kan orsaka besvär hos människan.

Kontakta vår kundtjänst på [email protected] för att få kostnadsfria kostråd, egenvårdsråd och hälsoprotokoll som du kan följa om du lider av besvär med candida och svamp.

 1. Formula SF722 från Thorne. Bidrar till en hälsosam tarmflora.
  Rating:
  100%
  Special Price 479 kr Regular Price 569 kr
 2. Purple Defense Dr Mercola
  Rating:
  100%
  Special Price 699 kr Regular Price 799 kr
 3. MSM – organiskt svavel
  Rating:
  100%
  Special Price 345 kr Regular Price 349 kr
 4. MegaFood Ultra C-400
  Rating:
  100%
  579 kr
 5. Köp D-vitamin (Vitamin D3) 5000 IU med Vitamin K1 och K2 från Innate Response
  Rating:
  100%
  589 kr
 6. Vitamin D3 5000 IU med K-vitamin
  Rating:
  100%
  1 029 kr
 7. Flora Basic Probiotika
  Special Price 249 kr Regular Price 349 kr
 8. Greatlife Flora Plus+
  Rating:
  99%
  Special Price 499 kr Regular Price 529 kr

Candida symptom – Candida albicans symptom

Några vanliga candidasymptom är svår trötthet, stort sug på sötsaker, dålig andedräkt. vit beläggning på tungan, uppsvullen mage, svårighet att smälta mat, ledbesvär. minskad sexlust, candida utslag på huden samt att man känner sig hjärnslö bland annat. Man kan även få kli på foten eller andra ställen på kroppen vid candida och candida albicans.

Candida test

Candidatest görs normalt inte inom vården. Du kan alltså inte få ett candidatest via din vårdcentral. Det fungerar inte att spotta i ett glas med vatten och se om det bildas strängar. Det är en myt och har inget med candida eller candidatest att göra. Det enklaste är att gå på symptom. En duktig candidaspecialist från USA säger: “Om du någon gång i ditt liv har fått antibiotika kan du vara säker på att du har för mycket candida.” Det gäller alltså såvida du du inte har behandlat din candida på korrekt sätt och det gäller givetvis i olika hög utsträckning för olika personer. Någon kan få candida svamp i munnen eller candida svamp på huden som inte vill ge med sig av bara en antibiotikakur medan en annan person kanske inte märker någonting av samma antibiotikakur.

Candida behandling – Candida albicans behandling

När det gäller candidabehandling (inte bara candida albicans behandling) finns det oerhört mycket att göra men tyvärr även många missuppfattningar. En del tror exempelvis att man ska undvika alla kolhydrater men ett problem med det är att ketonen beta-hydroxybutyrat ger näring till candida och ketonen aceoacetate används av candida för att invadera immunförsvaret. Om man exempelvis fastar för länge på fel sätt och kroppen bildar ketoner kan candida växa till sig exponentiellt. Det hjälper alltså inte att utesluta alla typer av kolhydrater men man måste äta rätt sorts. Att finna en bra candidamedicin utan biverkningar har vi till dags dato inte gjort. Candida behöver behandlas på flera plan och det räcker inte med att köpa Candida balance och tro att man blir av med candida. Om du kontaktar vår kundtjänst via mail får du flera candida kostråd, råd om kosttillskott, candida kur men även andra råd som kan vara behjälpliga vid candida, candida överväxt, candida i tarm, candidavaginit, candida i underlivet, candida på din hud, candida på tungan, candida i tarmen, candida i munnen. Dessa råd är bra oavsett form av candida och var den är lokaliserad.

Candida kost recept – Candida diet

Det finns som sagt mycket att göra med hjälp av egenvård när det gäller candidakost. Bra candidarecept kan vara en viktig del av läkningen. Kontakta vår kundtjänst via mail för att få en specifik candida diet. I boken PXP – Ditt bästa jag finns det flera candida recept (recepten är anpassade för att vara generellt hälsosamma men är även utmärkta vid candida) och boken beskriver bra candida mat. Kontakta vår kundtjänst via mail för mer information om kost, kosttillskott och andra råd för candidabehandling.

Egenvårdsprotokoll och hälsoråd

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Gravida bör kontakta en kvalificerad hälsorådgivare eller läkare före användning av SF722, Olivbladsextrakt och MSM.

Kontakta vår kundtjänst på [email protected] för att få kostnadsfria kostråd men även andra kostnadsfria egenvårdsråd och hälsoprotokoll som du kan följa vid olika hälsobesvär.