Molybdentillskott

Vad är Molybden bra för?

Molybden är en viktig kofaktor för flera olika enzymer bland annat behövs det för att tillverka enzymer som behövs för proteinomsättningen. Molybden är dock mest känt för att det behövs för att leverns ska kunna bryta ner giftet acetaldehyd. Det är ett gift som candida och annan svamp producerar mycket av och som ger symtom som exempelvis hjärndimma, huvudvärk, trötthet och illamående. Molybdenum Glycinate från Thorne är det mest rena molybdentillskottet vi funnit på marknaden. 

Vi har ett mycket bra protokoll för att bli av med candida och annan svamp. Det är helt kostnadsfritt. Kontakta oss på [email protected] så hjälper vi dig vidare med det. 

Kategorin innehåller för närvarande inga produkter

Tillskott av molybden

Molybden är en spårmetall och en viktig kofaktor för flera enzymer i kroppen, inklusive de som är involverade i nedbrytningen av aminosyror och andra metaboliska processer. Att ta molybdentillskott kan vara relevant för dem som har brist på detta mineral eller behöver extra stöd för dess funktioner i kroppen. 

Symptom på molybdenbrist

Symptom på molybdenbrist kan leda till överskott av sulfiter vilket kan leda till: 

  • För hög hjärtrytm
  • För snabb andningsfrekvens
  • Huvudvärk
  • Illamående kräkningar

Vad är rekommenderat dagligt intag av molybden?

Dagsbehovet av molybden varierar beroende på ålder, kön, livsstil, sjukdomshistoria, exponering för gifter, stress, kostvanor och flera andra faktorer. Barn och kvinnor behöver generellt inte lika mycket mikronäringsämnen som en vuxen man. När det gäller molybden saknas rekommenderat intag per dag i de Nordiska näringsrekommendationerna men den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har satt ett tillräckligt intag för olika grupper:

  • Barn 4–6 år – 20 µg
  • Barn 7–10 år – 30 µg
  • Barn 11–14 år – 45 µg
  • Barn 15–17 år – 65 µg
  • Vuxna från 18 år – över 65 µg

Vad är optimalt dagligt intag av molybden?

Optimalt dagligt intag av molybden varier från person till person men en av de mest tillförlitliga källorna när det gäller näring och näringsdoseringar, The Council for Responsible Nutrition (CRN) menar att man kan få i sig 350 µg molybden per dag och att den dosen osannolikt skapar några negativa hälsoeffekter för vuxna kvinnor och män.

Egenvårdsprotokoll och hälsoråd

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Gravida bör kontakta en kvalificerad hälsorådgivare eller läkare före användning av SF722, Olivbladsextrakt och MSM.

Kontakta vår kundtjänst på [email protected] för att få kostnadsfria kostråd men även andra kostnadsfria egenvårdsråd och hälsoprotokoll som du kan följa vid olika hälsobesvär.