Mitokondrier

Vad är mitokondrier

Mitokondrier är som små kraftverk i varje cell som skapar energi. Ungefär 90 % av all energi som skapas i cellerna kommer från mitkondrierna. Kolhydrater och fett förbränns till vatten och koldioxid och då bildas samtidigt energi i form av en energimolekyl i kroppen som heter ATP. Processen sker i mitkondrierna. 

Om mitokondrierna inte fungerar som de ska fungerar inte cellerna bra. Mitokondrier styr hur mycket du orkar lyfta, om hjärnan fungerar bra, om du åldras bra eller inte. Mitokondrier styr allt i kroppen och de påverkar varje cells energi kroppen. Hur många mitokondrier du har och hur starka de är påverkar, troligtvis mer än något annat, hur du mår. Mitokondrier blir svagare och dör med tiden och om du exponeras för gifter. När det sker dör cellen. Det finns några faktorer som förbättrar mitokondriernas funktion. De är bland annat: god sömn, minska inflammationer i kroppen, minska exponering för gifter, minska kronisk stress, ägna dig åt fysisk aktivitet för att nämna några. Kosttillskott som Co Q10, Tru Niagen, C-vitamin, zink, vitamin B12, folsyra och omega-3 förbättrar mitokondriernas funktion. 

Lider du av några specifika hälsobesvär eller bara vill optimera din hälsa? Kontakta då vår kundtjänst på [email protected] så hjälper vi dig med kostnadsfria kostråd, egenvårdsråd och hälsoprotokoll.

 1. CoQ10 – 200 mg
  Rating:
  100%
  Special Price 499 kr Regular Price 529 kr
 2. Tru Niagen NAD+
  Rating:
  100%
  Special Price 495 kr Regular Price 699 kr
 3. Tru Niagen NAD+
  Special Price 1 239 kr Regular Price 1 595 kr
 4. Methyl B12
  Rating:
  100%
  399 kr
 5. MegaFood Zinc
  Zink , 60 tabletter
  Rating:
  100%
  369 kr
 6. MegaFood Zinc
  Zink , 120 tabletter
  Rating:
  100%
  599 kr
 7. Wild Alaskan Sockeye Salmon
  Rating:
  100%
  Special Price 319 kr Regular Price 349 kr
 8. MegaFood Ultra C-400
  Rating:
  100%
  579 kr

Egenvårdsprotokoll och hälsoråd

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Gravida bör kontakta en kvalificerad hälsorådgivare eller läkare före användning av SF722, Olivbladsextrakt och MSM.

Kontakta vår kundtjänst på [email protected] för att få kostnadsfria kostråd men även andra kostnadsfria egenvårdsråd och hälsoprotokoll som du kan följa vid olika hälsobesvär.