Wild Alaskan Sockeye Salmon – Omega-3

Rating:
100% of 100

Wild Alaskan Sockeye Salmon – Omega 3 är omega 3-olja av absolut högsta kvalitet från vildfångad Sockeye-lax fiskade i Alaskas orörda och rena havsvatten. Vildfångad Sockeye-lax är naturligt rik på de viktiga omega-3-fettsyrorna EPA och DHA samt D-vitamin. Wild Alaskan Sockeye Salmon – Omega 3 innehåller även astaxanthin och A-vitamin. Wild Alaskan Sockeye Salmon – Omega 3 är den finaste fiskolja med omega 3 som vi har funnit på marknaden. 

 • Extremt ren Omega-3 från vildfångad lax från Alaska
 • Oförändrad och ej uppkoncentrerad fiskolja
 • Naturlig kvot av EPA och DHA
 • Innehåller naturligt D-vitamin, A-vitamin och astaxanthin
 • Mycket lågt peroxidationsvärde även efter tillverkningsdatum
 • Inga konstgjorda ämnen, vitaminer eller mineraler är tillsatta
 • Helt fri från fyllnadsmedel, färgämnen och tillsatser
 • Testad fri från tungmetaller, svamp, jäst och bakterier
 • Innehåller inte gluten, soja, mjölkprodukter, magnesiumstearat eller GMO
Special Price 319 kr
Regular Price 349 kr
  • Fri frakt över 298 kr
  • Snabb leverans
  • Finns i lager
   • Köp Fler - Spara Mer
   • Köp 2 för 309 kr styck och spara 3%
   • Köp 3 för 299 kr styck och spara 6%
   • Köp 4 för 279 kr styck och spara 13%
  Storlek
  90 kapslar
  Rek. pris
  349 kr
  Varumärke
  Portioner
  30
  Art. nr
  GREAT10007
  EAN
  7350131871066

Wild Alaskan Sockeye Salmon – Omega-3

Wild Alaskan Sockeye Salmon – Omega 3 är omega 3-olja av absolut högsta kvalitet från vildfångad Sockeye-lax fiskade i Alaskas orörda och rena havsvatten. Vildfångad Sockeye-lax är naturligt rik på de viktiga omega-3-fettsyrorna EPA och DHA samt D-vitamin. Wild Alaskan Sockeye Salmon – Omega 3 Innehåller även astaxanthin och A-vitamin. Wild Alaskan Sockeye Salmon – Omega 3 är den finaste fiskolja med omega 3 som vi har funnit på marknaden. Sockeye-laxens kött är mörkrött vilket beror på deras naturliga kost av krill och plankton som innehåller ett karotenoidpigment som kallas astaxantin. Denna kraftfulla förening ger inte bara en djup färg, utan fungerar också som en antioxidant.

Naturlig och ej uppkoncentrerad fiskolja

Wild Alaskan Sockeye Salmon – Omega 3 är oförändrad och behåller sin naturliga form utan överdriven bearbetning. Inga konstgjorda vitaminer eller mineraler tillsätts i denna produkt och den är framförallt inte uppkoncentrerad. När fiskoljor är uppkoncentrerade uppstår det inte sällan problem med peroxidation. Peroxidation är en process där fettet i fiskoljan reagerar med syre och bildar peroxider. Detta kan inträffa när oljan utsätts för värme, ljus eller långvarig lagring. Peroxider är skadliga föreningar som kan orsaka oxidativ stress i kroppen och leda till cellskador. Uppkoncentrerade fiskoljor har en onaturligt hög koncentration av fettsyror, vilket ökar risken för peroxidation eftersom det finns fler fettmolekyler som kan reagera med syre. Wild Alaskan Sockeye Salmon – Omega 3 är en naturlig fiskolja som innehåller en bra kvot av EPA och DHA och som inte uppkoncentrerats. 

Fiskolja naturligt rik på D-vitamin och astaxantin

Wild Alaskan Sockeye Salmon – Omega 3 är rik på naturligt förekommande vitamin D, vilket bidrar till att bibehålla normal benstomme, normala tänder, normal muskelfunktion samt till immunsystemets normala funktion. Dessutom spelar D-vitamin en roll i celldelningsprocessen och bidrar till normala kalciumnivåer i blodet.

Vilda laxar är de enda fiskarna som naturligt innehåller astaxantin. Bland vilda laxarter innehåller sockeye-laxen högst nivåer av astaxantin och vitamin D3. Den naturliga astaxantinen iWild Alaskan Sockeye Salmon – Omega 3 skyddar den mer effektivt från oxidation än de svagare tokoferolantioxidanter som tillsätts i vanliga fiskoljor.

Ren och stabil omega 3 fiskolja

Sockeye-laxen transporteras direkt från båten till en dedikerad anläggning vid kusten där laxen rengörs och oljan avlägsnas, djupkyls och förvaras i syrefria, UV-beständiga behållare. Renare och mer stabil fiskolja när det gäller oxidering har vi inte funnit på marknaden. Oxiderade fiskoljor är ohälsosamma eftersom de kan innehålla höga nivåer av skadliga föreningar som fria radikaler och oxiderade fettsyror. Dessa ämnen kan orsaka inflammation och oxidativ stress i kroppen, vilket i sin tur kan leda till cellskador.

Omega 3 fiskolja och hälsa

De långkedjade omega 3-fettsyrorna är oerhört viktiga för hälsan. DHA bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion och även till att bibehålla normal synförmåga. EPA och DHA bidrar till hjärtats normala funktion.

Kan omega 3 fiskolja ges till djur?

Wild Alaskan Sockeye Salmon – Omega 3 kan med fördel även ges som tillskott till djur som hundar och katter men även lantbruksdjur.

Hållbarhet

Vilda Sockeye-laxar från Alaska tillbringar 3 år i havet innan de återvänder till sötvattenströmmar för att leka. De fiskas genom skonsamt drivnät eller notdragning. Drivnät som fiskemetoden har låg miljöpåverkan med minimalt bottenkontakt. Storleken på fångade fiskar kan avgöras av maskstorleken, vilket hjälper till att undvika att fånga ung-fiskar. Notdragning i öppet vatten betraktas generellt sett som en effektiv form av fiske. Det har ingen kontakt med havsbotten och kan ha låga nivåer av bifångst, det vill säga oavsiktlig fångst av oönskade arter. Fiskerinäring för Alaskas Sockeye-lax är dessutom certifierad enligt två oberoende standarder för hållbara fiskerier: RFM (Responsible Fisheries Management) och MSC (Marine Stewardship Council). I Alaskas delstatskonstitution finns även en hållbarhetsprincip gällande fiskenäringen inskriven. I Alaska ska fiskeriresurserna användas, utvecklas och bevaras enligt principen om hållbart utbyte för att säkerställa att de vilda Sockeye-laxarna finns kvar i Alaskas vatten för kommande generationer. Wild Alaskan Sockeye Salmon – Omega 3 är den mest hållbara fiskolja vi har funnit på marknaden. 

Innehåll per dagsdos (3 softgels)   % av DRI*
Omega 3-olja från vildfångad Sockeyelax från Alaska 3000 mg *
Totalt Omega 3-fettsyror 630 mg *
varav EPA 255 mg *
varav DHA 216 mg *
Astaxanthin 17,7 µg *
Vitamin D 4,88 µg 98

DRI = Dagligt referensintag, *DRI ej fastställt

Ingredienser

Laxolja från vildfångad Sockeyelax från Alaska (fisk), softgel-kapslar (fiskgelatin, glycerin, renat vatten), antioxidant (naturliga tokoferoler).

Dosering

3 kapslar per dag med eller utan mat.

Observera

Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Förvaras torrt och mörkt i rumstemperatur. Placera aldrig kosttillskott i direkt solljus, i fuktig miljö eller nära en värmekälla. Förslut burken ordentligt. Tillverkad i USA.

Kontraindikationer

Personer med ärftlig blödarsjuka bör ej använda fiskolja. Omega-3 fettsyror kan leda till en viss förlängning av blödningstiden. Personer som använder blodförtunnande medel (Apekumarol, Waran) eller acetylsalicylsyra (Bamycor, Trombyl, Magnecyl m fl) bör därför rådgöra med läkare innan de tar fiskolja.

Recensioner
 1. Fem stjärnor!
  Helhetsbetyg
  100%
  Riktigt bra fiskolja!

  Kommentar av

  Publicerad

Write Your Own Review
Du recenserar:Wild Alaskan Sockeye Salmon – Omega-3
Betyg