Sömn & insomning

Sömnbesvär, sömntabletter och hälsokost

Stress och sömn är nära förknippat och stress kan leda till svåra sömnbesvär. Besvär med ens sömn kan i sin tur leda till:

 • Nedsatt inlärningsförmåga och försämrat minne
 • Ökat tryck i kärlen, nedstämdhet och ökade nivåer av stresshormoner
 • Försämrat immunförsvar
 • Ökat blodsocker

Flera viktiga ämnen behövs för att kunna sova bra men om man exponeras för blått ljus på kvällen kommer sömnen att bli störd även om man har optimerat sitt näringsintag för att sova bra. Därför har vi lagt till marknadens, enligt oss, bästa glasögon för att blockera blått ljus bland våra kosttillskott nedan. 

Kontakta vår kundtjänst på [email protected] för att få kostnadsfria kostråd men även andra kostnadsfria egenvårdsråd och hälsoprotokoll som du kan följa om du lider av dålig sömn eller insomningsbesvär. Vårt sömnprotokoll fungerar oerhört väl för personer som lider av sömnbesvär.

 1. Wild Alaskan Sockeye Salmon
  Rating:
  100%
  Special Price 319 kr Regular Price 349 kr
 2. Blue Blockers Optic Pro
  Rating:
  100%
  Special Price 579 kr Regular Price 649 kr
 3. Magnesium med fyra sorters magnesium: glycinat, malat, citrat och taurat
  Rating:
  100%
  Special Price 399 kr Regular Price 439 kr
 4. Balanced B Complex
  Rating:
  100%
  469 kr
 5. Köp D-vitamin (Vitamin D3) 5000 IU med Vitamin K1 och K2 från Innate Response
  Rating:
  100%
  589 kr
 6. MegaFood Zinc
  Zink , 60 tabletter
  Rating:
  100%
  369 kr
 7. MegaFood Zinc
  Zink , 120 tabletter
  Rating:
  100%
  599 kr
 8. Adrenal Strength
  649 kr
 9. Rhodiola rosea Rosenrotextrakt från Thorne
  Special Price 359 kr Regular Price 389 kr
 10. Köp Theanine Teanin från Thorne för lugnande och rogivande effekt
  Theanine , 90 kapslar
  Special Price 729 kr Regular Price 829 kr
 11. Kosttillskott för allmän hälsa, god sömn och återhämtning
  Special Price 729 kr Regular Price 788 kr
 12. Sömn & återhämtning – Pro
  Special Price 1 499 kr Regular Price 1 586 kr

Sömnmedel & sömntabletter

Vi känner inte till några receptfria sömntabletter som fungerar och det är inget vi rekommenderar i första hand heller. Är sömntabletter farligt får vi ibland frågan. Vi känner inte till några sömntabletter utan biverkningar och det är bättre att försöka finna grundorsaken till dålig sömn. För att man ska kunna sova bra krävs bland annat vissa näringsämnen som behövs för att konvertera tryptofan till 5-HTP och sedan till serotonin och slutligen till sömnhormonet melatonin. För att melatonin ska produceras krävs mörker och frånvaro av framförallt blått ljus som framförallt kommer från skärmar i mobiltelefoner, läsplattor, datorskärmar och TV-apparater. 

Sömn, kortisolcykel och dygnsrytm

För en god sömn och en hälsosam dygnsrytm måste kortisolcykeln fungera som den ska. Sömntabletter som naturläkemedel eller sömntabletter som hälsokost är inget vi rekommenderar, istället är det bra att se till att man optimerar sin livsstil och sitt näringsintag för att ge kroppen allt den behöver för att på naturlig väg få en bra sömn. 

Egenvårdsprotokoll och hälsoråd

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Gravida bör kontakta en kvalificerad hälsorådgivare eller läkare före användning av SF722, Olivbladsextrakt och MSM.

Kontakta vår kundtjänst på [email protected] för att få kostnadsfria kostråd men även andra kostnadsfria egenvårdsråd och hälsoprotokoll som du kan följa vid olika hälsobesvär.