Blue Blockers Optic Pro

Rating:
100% of 100
 • Glasögon som blockerar 99,43 % blått ljus
 • Bidrar till bättre sömn och insomning
 • Splittersäker lins
 • Båge och lins väger endast 23 gram
 • Båge som sitter skönt på näsan och skalmar som inte skaver
 • 100 % nedbrytbar FSC-certifierad box
Special Price 579 kr
Regular Price 649 kr
  • Fri frakt över 298 kr
  • Snabb leverans
  • Finns i lager
   • Köp Fler - Spara Mer
   • Köp 2 för 549 kr styck och spara 5%
   • Köp 3 för 529 kr styck och spara 9%
   • Köp 4 för 509 kr styck och spara 12%
  Storlek
  1 st
  Rek. pris
  549 kr
  Varumärke
  Art. nr
  GREAT20004
  EAN
  7350131872032

Blue Blockers Optic Pro

Varför använda glasögon som blocker blått ljus?

Exponering för konstgjort blått ljus på kvällen påverkar sömnkvaliteten och kan också öka risken för sömnlöshet. Mobiltelefoner, läsplattor, TV-skärmar, datorskärmar och till och med vanliga lampor och lysrör sänder ut blått ljus. Den typen av ljus nedreglerar hjärnans produktion av melatonin, ett hormon som är helt avgörande för att få en god sömn. Utan tillräcklig melatoninproduktion är det i stort sett omöjligt att sova bra. Den vetenskapliga litteraturen säger att den så kallade sömneffektiviteten och tid till att somna in är märkbart bättre för bärare av blåblockerande glasögon och att försöksgrupper som bär glasögon som blocker blått ljus upplever en betydande förbättring av sömnkvaliteten jämfört med kontrollgrupper som inte bär blåblockerande glasögon. Exponering för stora mängder blått ljus kan, förutom insomningsbesvär, leda till torra kliande ögon, ögonspänning och huvudvärk. Blått ljus anses även påverka stresshormoner negativt. 

Varför ska jag välja Blue Blockers Optic Pro?

Blue Blockers Optic Pro med denna speciallins blockerar 99,43 % av allt blått ljus från mobiltelefoner, läsplattor, TV-skärmar, datorskärmar och till och med vanliga lampor. Det är en av de bästa speciallinser vi har stött på för att blockera blått ljus. Båge och lins väger endast 23 gram. Linsen är dessutom splittersäker. Bågen sitter skönt på näsan och skalmarna skaver inte mot öronen. Blue Blockers Optic Pro bidrar till att insomningen och nattsömnen blir betydligt bättre. Forskning visar att sömneffektiviteten och sömnlatensen (tid till att somna) blir signifikant bättre för bärare av blueblockers-glasögon. 

Blue Blockers Optic Pro kommer i en 100 % nedbrytbar FSC-certifierad box. FSC står för Forest Stewardship Council, en organisation som arbetar för att främja utövandet av hållbart skogsbruk över hela världen. Lådan är 100 % biologiskt nedbrytbar.

Hur ska jag använda Blue Blockers Optic Pro?

Använd Blue Blockers Optic Pro 2–3 timmar innan du går och lägger dig på kvällen. Ta inte av dem förrän du har släckt ner alla lampor och gått och lagt dig. Om du måste titta på telefonen innan du somnar eller mitt i natten, sätt på Blue Blockers Optic Pro innan för att minska risken att du får svårt att somna in eller sover dåligt. Glasögonen ska ej användas vid bilkörning. 

Vad är blått ljus?

Ljusets våglängder mäts i nanometer (nm) och varje våglängdsområde har en egen färg. Ju kortare våglängd desto mer energi innehåller ljuset. Blått ljus sträcker sig från cirka 380–500 nm. Naturligt blått ljus finns mest i morgonljuset och ljuset under dagen. Under kvällen minskar mängden blått ljus. Det är viktigt att exponeras för naturligt blått ljus på morgonen för att vakna och bli pigg under dagen. Artificiellt blått förekommer däremot i onaturligt hög proportion till övriga ljus (grönt, gult, rött) när det strålar från mobiltelefoner, läsplattor, TV-skärmar, datorskärmar och till och med vanliga lampor och lysrör vilket alltså påverkar sömnhormonet melatonin negativt men även näthinnans celler. 

Kan jag använda Blue Blockers Optic Pro utanpå andra glasögon?

Blue Blockers Optic Pro är inte gjorda för att ha ovanpå andra glasögon. Det finns dem som lägger dem på sina vanliga glasögon men det är inget vi rekommenderar. 

Kan barn använda Blue Blockers Optic Pro?

Båge och skalm är gjorda för vuxna men barn kan använda Blue Blockers Optic Pro så länge skalmen passar. 

Finns det näringsämnen som är viktiga för sömnen?

Signalvägen som startar med aminosyran tryptofan och slutar med sömnhormonet melatonin kräver att man inte har brist på vitamin B3 (Niacin), vitamin B6, vitamin D, zink och magnesium.

Referenser

Vi har ett omfattande och väl genomarbetat protokoll för sömnbesvär och insomningsbesvär som är helt kostnadsfritt. Maila oss på [email protected] så hjälper vi dig vidare. Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är endast egenvårdsråd som inte ersätter konventionell sjukvård. 

Recensioner
 1. Suveräna
  Rating
  100%
  Suveräna glasögon att ha på kvällen när man scrollar, kollar tv, läser eller måste jobba! Sover som en stock och det flimrar inte i huvudet som jag annars tycker det kan göra.

  Kommentar av

  Publicerad

 2. Sköna
  Rating
  100%
  De fungerar, man blir trött som man ska med dessa. Det är nog en blandning av placebo och det faktiskt verksamma orange glaset i dem. Det känns väldigt bra att ha dem på sig på kvällen, man gör något som gynnar en!

  Kommentar av

  Publicerad

 3. Mycket nöjd!
  Rating
  100%
  Passar perfekt och känns väldigt skönt!
  Tack för en bra produkt

  Kommentar av

  Publicerad

 4. Mycket sköna för ögonen
  Rating
  100%
  Väldigt sköna för ögonen, särskilt på kvällen när du utsätts för blått ljus. Ganska stora, men det måste inte vara negativt. Rekommenderar!

  Kommentar av

  Publicerad

 5. Tummen upp
  Rating
  100%
  Det här är en suverän produkt. De är sköna att bära och perfekta att använda på kvällen för sömnen! Tummen upp!

  Kommentar av

  Publicerad

 6. Effektiva!
  Rating
  100%
  Använder dessa varje kväll nu och de är super bra! Haft insomni i perioder sen jag var liten. Har även tagit melatonintillskott i perioder för att somna. Efter användning av dessa har jag inte haft svårt att somna eller känt något behov av melatonin tillskott. Känns allmänt nedvarvande att ha på sig dem även utanför användningen av skärmar.

  Kommentar av

  Publicerad

Write Your Own Review
Du recenserar:Blue Blockers Optic Pro
Betyg