Kosttillskott för män

Varför behöver män egna kosttillskott?

Män och kvinnor är olika gällande bland annat behov av vitaminer och mineraler samt gällande kroppens hormoner. Det är därför viktigt att du som man väljer kosttillskott anpassade för män. Här har vi samlat alla de kosttillskott som vi rekommenderar till dig som man.

Lider du av några specifika hälsobesvär eller bara vill optimera din hälsa? Kontakta då vår kundtjänst på [email protected] så hjälper vi dig med kostnadsfria kostråd, egenvårdsråd och hälsoprotokoll.

 1. Men's Advanced Multivitamin
  619 kr
 2. Men's Advanced Multivitamin
  999 kr
 3. Men's 55+ Advanced Multivitamin
  619 kr
 4. Men's 55+ Advanced Multivitamin
  999 kr
 5. Oyster Pure
  Rating:
  100%
  Special Price 699 kr Regular Price 749 kr
 6. Wild Alaskan Sockeye Salmon
  Rating:
  100%
  Special Price 319 kr Regular Price 349 kr
 7. Magnesium med fyra sorters magnesium: glycinat, malat, citrat och taurat
  Rating:
  100%
  Special Price 399 kr Regular Price 439 kr
 8. Greatlife Flora Plus+
  Rating:
  99%
  Special Price 499 kr Regular Price 529 kr
 9. Köp D-vitamin (Vitamin D3) 5000 IU med Vitamin K1 och K2 från Innate Response
  Rating:
  100%
  589 kr
 10. Vitamin D3 5000 IU med K-vitamin
  Rating:
  100%
  1 029 kr
 11. MegaFood Ultra C-400
  Rating:
  100%
  579 kr
 12. Perfusia-SR med tidsfördröjd arginin från Thorne.
  Special Price 519 kr Regular Price 539 kr
 13. Köp Astaxanthin
  Rating:
  100%
  Special Price 329 kr Regular Price 349 kr

Öka testosteron med kosttillskott

Testosteron är ett nyckelhormon i en mans liv och mängden testosteron påverkar hur vi mår. Redan runt 40 års ålder börjar testosteronnivåerna i kroppen att minska med ungefär 0,4 % per år. När testosteronet sjunker minskar muskelmassan och det blir lättare att lägga på sig kroppsfett. Ditt välmående är också kopplat till mängden testosteron i kroppen. 

Mängden testosteron i kroppen varierar på dygnet och är som lägst på kvällen. För att hålla testosteronnivåerna på en hög nivå behöver du äta en varierad kost tillsammans med kosttillskott för män. Det hjälper dig att få i dig de viktigaste ämnena för att stimulera testosteronproduktionen i kroppen. Det kan även hjälpa till att höja ditt fria testosteron i kroppen, vilket är det absolut viktigaste vid till exempel muskeluppbyggnad.

Vilka vitaminer och mineraler är bra för män?

Vitaminer och mineraler är livsnödvändiga och kroppen saknar förmåga att tillverka dessa själv. Därför måste du få i dig dem via en varierad kost. Dagens kost innehåller mindre näringsämnen, vitaminer och mineraler än den gjorde för 50 år sedan tack vare att vi utarmar våra jordar. Vi människor äter dessutom sämre än vad vi bör och mångas mag- och tarmsystem är inte vad de borde vara vilket leder till nedsatt och försämrat näringsupptag.

Tillskott av vitaminer för män

När det kommer till att välja vitamintillskott för män är det viktigt att överväga deras specifika näringsbehov och hälsomål. Här är några tillskott av vitaminer som kan vara särskilt fördelaktiga för män och anledningarna till varför de är viktiga:

 • Vitamin D: Män kan ha ökad risk för brist på vitamin D, särskilt om de spenderar mycket tid inomhus eller har begränsad exponering för solljus. Vitamin D är viktigt för benhälsa, immunfunktion och kan även påverka testosteronnivåerna.
 • Vitamin B12: Många män, särskilt äldre, kan ha svårigheter med att absorbera B12-effektivt från kosten. B12 är viktigt för energiproduktion, nervsystemets hälsa och produktionen av röda blodkroppar.
 • Vitamin C: Som en kraftfull antioxidant kan vitamin C hjälpa till att skydda celler från skador orsakade av fria radikaler. Det stöder också immunsystemet, främjar sårläkning och kan bidra till att minska risken för hjärtsjukdomar.
 • Vitamin E: Denna antioxidant spelar en viktig roll i att skydda cellmembranen från skador orsakade av oxidativ stress. Det kan också ha fördelar för hjärthälsa och stödja immunsystemets funktion.
 • Vitamin K2: Förutom att bidra till benhälsa kan vitamin K2 också vara viktigt för hjärt-kärlhälsa genom att hjälpa till att reglera kalciummetabolismen och förebygga onormal kalciumavsättning i blodkärlen.
 • Omega-3-fettsyror: (Inte vitamin men mycket viktigt för hälsan). Dessa fettsyror, särskilt EPA och DHA som finns i fiskolja, är avgörande för hjärthälsa, hjärnfunktion och minskad inflammation. Män kan dra nytta av att ta omega-3-tillskott för att stödja sina kardiovaskulära och mentala välbefinnande.

Genom att inkludera dessa kosttillskott i sin dagliga rutin kan män bidra till att säkerställa att de möter sina näringsbehov och stödjer sin övergripande hälsa och välbefinnande. 

Viktiga mineraler för män

När det gäller att främja optimal hälsa och välbefinnande för män kan tillskott av mineraler vara avgörande. Här är några mineraltillskott som kan vara särskilt fördelaktiga för män och anledningarna till varför de är viktiga:

 • Zink: Zink är en viktig mineral för män då den spelar en roll i testosteronproduktionen och upprätthållandet av normala testosteronnivåer. Det stöder också immunsystemets funktion och främjar god hudhälsa, vilket kan vara särskilt viktigt för män med aktiv livsstil.
 • Magnesium: Magnesium är involverat i hundratals enzymatiska processer i kroppen och är viktigt för muskel- och nervfunktion. För män som tränar regelbundet kan magnesiumtillskott hjälpa till att förhindra muskelkrampar och främja återhämtning efter träning.
 • Kalcium: Även om kalcium ofta förknippas med benhälsa, är det också viktigt för muskelfunktion, nervsignalering och blodtrycksreglering. Män behöver kalcium för att stödja starka ben och för att minska risken för benskörhet senare i livet.
 • Selen: Selen är en kraftfull antioxidant som kan bidra till att skydda celler från skador orsakade av fria radikaler. Det är också viktigt för reproduktiv hälsa och stöder normala spermieproduktionen.

Multivitaminer för män

Kosttillskott fungerar som en försäkring för att få i sig det man behöver. Det bästa och enklaste är att ta en multivitaminmineral anpassad för män som man sedan kompletterar med andra tillskott anpassat för ens unika behov. Brist på vitaminer och mineraler under en längre tid kan ge upphov till en rad olika hälsoproblem och sjukdomar. Alla vitaminer är viktiga för dig oavsett kön. Du behöver få i dig en blandning av B-, C-, D-, E- och K-vitaminer för att din kropp ska fungera på ett korrekt sätt. Mineraler är också viktiga att få i sig i en varierande mängd, men de absolut viktigaste är järn, kalium, kalcium, magnesium och zink. Alla har de olika funktioner i kroppen som alla är bra för vårt välmående.

Kosttillskott för män – ålder spelar roll

En annan parameter när det gäller kosttillskott är ålder som kan påverka vilka kosttillskott man bör ta. Äldre personer brukar ofta ha ett lägre upptag av vitaminer och mineraler, särskilt D-vitamin och Vitamin B12 men däremot inte behöva järn i samma utsträckning som yngre personer. Det gäller både män och kvinnor.

Egenvårdsprotokoll och hälsoråd

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Gravida bör kontakta en kvalificerad hälsorådgivare eller läkare före användning av SF722, Olivbladsextrakt och MSM.

Kontakta vår kundtjänst på [email protected] för att få kostnadsfria kostråd men även andra kostnadsfria egenvårdsråd och hälsoprotokoll som du kan följa vid olika hälsobesvär.