Lagerrensning – grymma priser på flera produkter!

Kosttillskott Man

Varför behöver män egna kosttillskott?

Män och kvinnor är olika gällande bland annat behov av vitaminer och mineraler samt gällande kroppens hormoner. Det är därför viktigt att du som man väljer kosttillskott anpassade för män. Här har vi samlat alla de kosttillskott som vi rekommenderar till dig som man.

Lider du av några specifika hälsobesvär eller bara vill optimera din hälsa? Kontakta då vår kundtjänst på info@greatlife.se så hjälper vi dig med kostnadsfria kostråd, egenvårdsråd och hälsoprotokoll.

 1. Multi for Men
  619 kr
 2. Multi for Men
  999 kr
 3. Multi for Men 55+
  619 kr
 4. Multi for Men 55+
  999 kr
 5. Magnesium med fyra sorters magnesium: glycinat, malat, citrat och taurat
  Special Price 399 kr Regular Price 419 kr
 6. Köp D-vitamin (Vitamin D3) 5000 IU med Vitamin K1 och K2 från Innate Response
  589 kr
 7. Köp Vitamin D3 med vitamin K1 och vitamin K2
  Special Price 529 kr Regular Price 1 029 kr
 8. Köp C-vitamin från MegaFood
  579 kr
 9. Perfusia-SR med tidsfördröjd arginin från Thorne.
  Special Price 519 kr Regular Price 539 kr
 10. Köp Flora Probiotika Greatlife
  549 kr
 11. Köp Astaxanthin
  Special Price 329 kr Regular Price 349 kr
 12. Zink
  Zink , 60 tabletter
  369 kr
 13. Zink bidrar till immunsystemets normala funktion
  Zink , 120 tabletter
  599 kr
 14. Baspaket Man
  Special Price 1 259 kr Regular Price 1 387 kr

Öka testosteron med kosttillskott

Testosteron är ett nyckelhormon i en mans liv och mängden testosteron påverkar hur vi mår. Redan runt 40 års ålder börjar testosteronnivåerna i kroppen att minska med ungefär 0,4 % per år. När testosteronet sjunker minskar muskelmassan och det blir lättare att lägga på sig kroppsfett. Ditt välmående är också kopplat till mängden testosteron i kroppen. 

Mängden testosteron i kroppen varierar på dygnet och är som lägst på kvällen. För att hålla testosteronnivåerna på en hög nivå behöver du äta en varierad kost tillsammans med kosttillskott för män. Det hjälper dig att få i dig de viktigaste ämnena för att stimulera testosteronproduktionen i kroppen. Det kan även hjälpa till att höja ditt fria testosteron i kroppen, vilket är det absolut viktigaste vid till exempel muskeluppbyggnad.

Vilka vitaminer och mineraler är bra för män?

Vitaminer och mineraler är livsnödvändiga och kroppen saknar förmåga att tillverka dessa själv. Därför måste du få i dig dem via en varierad kost. Dagens kost innehåller mindre näringsämnen, vitaminer och mineraler än den gjorde för 50 år sedan tack vare att vi utarmar våra jordar. Vi människor äter dessutom sämre än vad vi bör och mångas mag- och tarmsystem är inte vad de borde vara vilket leder till nedsatt och försämrat näringsupptag.

Multivitaminer för män

Kosttillskott fungerar som en försäkring för att få i sig det man behöver. Det bästa och enklaste är att ta en multivitaminmineral anpassad för män som man sedan kompletterar med andra tillskott anpassat för ens unika behov. Brist på vitaminer och mineraler under en längre tid kan ge upphov till en rad olika hälsoproblem och sjukdomar. Alla vitaminer är viktiga för dig oavsett kön. Du behöver få i dig en blandning av B-, C-, D-, E- och K-vitaminer för att din kropp ska fungera på ett korrekt sätt. Mineraler är också viktiga att få i sig i en varierande mängd, men de absolut viktigaste är järn, kalium, kalcium, magnesium och zink. Alla har de olika funktioner i kroppen som alla är bra för vårt välmående.

Kosttillskott för män – ålder spelar roll

En annan parameter när det gäller kosttillskott är ålder som kan påverka vilka kosttillskott man bör ta. Äldre personer brukar ofta ha ett lägre upptag av vitaminer och mineraler, särskilt D-vitamin och Vitamin B12 men däremot inte behöva järn i samma utsträckning som yngre personer. Det gäller både män och kvinnor.

Egenvårdsprotokoll och hälsoråd

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Gravida bör kontakta en kvalificerad hälsorådgivare eller läkare före användning av SF722, Olivbladsextrakt och MSM.