Mangantillskott

Vad är mangan bra för?

Mangan är oerhört viktigt för hälsan. Det bidrar till normal energiomsättning och till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Mangan bidrar även till att bibehålla normal benstomme och till normal bildning av bindväv.

Lider du av några specifika hälsobesvär eller bara vill optimera din hälsa? Kontakta då vår kundtjänst på [email protected] så hjälper vi dig med kostnadsfria kostråd, egenvårdsråd och hälsoprotokoll.

Kategorin innehåller för närvarande inga produkter

Symptom på manganbrist

Symptom på manganbrist varierar från personer till person. Vanliga symptom på manganbrist är:

  • Låg fertilitet
  • Problem i skelettet eller dålig bentillväxt
  • Långsam eller försämrad tillväxt.
  • Nedsatt glukostolerans 

Vad är rekommenderat dagligt intag av mangan?

Dagsbehovet av mangan varierar beroende på ålder, kön, livsstil, sjukdomshistoria, exponering för gifter, stress, kostvanor och flera andra faktorer. Barn och kvinnor behöver generellt inte lika mycket mikronäringsämnen som en vuxen man. När det gäller mangan saknas rekommenderat intag per dag i de Nordiska näringsrekommendationerna men den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har satt ett tillräckligt intag för olika grupper:

  • Barn 4–6 år – 1,0 milligram
  • Barn 7–10 år – 1,5 milligram
  • Barn 11–14 år – 2,0 milligram
  • Barn 15–17 år – 3,0 milligram
  • Vuxna från 18 år – 3,0 milligram

Vad är optimalt dagligt intag av mangan?

Optimalt dagligt intag av mangan varier från person till person men en av de mest tillförlitliga källorna när det gäller näring och näringsdoseringar, The Council for Responsible Nutrition (CRN) menar att man kan få i sig 10 mg mangan per dag och att den dosen osannolikt skapar några negativa hälsoeffekter för vuxna kvinnor och män.

Egenvårdsprotokoll och hälsoråd

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Gravida bör kontakta en kvalificerad hälsorådgivare eller läkare före användning av SF722, Olivbladsextrakt och MSM.

Kontakta vår kundtjänst på [email protected] för att få kostnadsfria kostråd men även andra kostnadsfria egenvårdsråd och hälsoprotokoll som du kan följa vid olika hälsobesvär.