Gurkmeja (kurkumin)

Gurkmeja med kurkumin

Gurkmeja (Curcuma longa) är en växt inom ingefära-familjen som traditionellt har använts som krydda med många hälsosamma egenskaper. Gurkmeja är naturligt rik på kalium men de mest kända ämnena i gurkmeja är kurkumin (curcumin) och andra curcuminoider som demethoxycurcumin, 5′-methoxycurcumin och dihydrocurcumin. Gurkmeja innehåller även många andra bioaktiva ämnen. Det finns oerhört mycket forskning på gurkmeja och kurkumin. Forskning verkar tyda på att kurkumin är antioxidativt och även fungerar antiinflammatoriskt och antibakteriellt. Många tar gurkmeja vid olika typer av ledbesvär och gurkmeja bidrar till led- och benhälsa. Gurkmeja och kurkuminerna bidrar även till att till att skydda cellerna, till att skydda lederna och till bibehålla flexibilitet i lederna. Gurkmeja bidrar även rent allmänt till ledhälsan. Läs mer om gurkmeja och dess hälsoeffekter här

Lider du av några specifika hälsobesvär eller bara vill optimera din hälsa? Kontakta då vår kundtjänst på [email protected] så hjälper vi dig med kostnadsfria kostråd, egenvårdsråd och hälsoprotokoll.

 1. Turmeric Curcumin Extra Strength, Whole Body
  519 kr
 2. Turmeric Curcumin Extra Strength, Whole Body
  689 kr
 3. Daily Turmeric Nutrient Booster Powder
  359 kr
 4. Turmeric Inflammation Response Gummies
  379 kr

Gurkmeja

Det är svårt att överdosera gurkmeja och kurkumin. Inte ens doser om 8 gram kurkumin per dag har visat några negativa effekter på hälsan. Emellertid bör man alltid ta på burken angiven dos. Tyvärr är dock upptaget av kurkumin begränsat men piperin, ett ämne som finns i svartpeppar, bidrar till dess upptag. Även fett bidrar till ökat upptag av kurkuminerna eftersom de är fettlösliga. DHA är en långkedjig omega-3-fettsyra som är avgörande för hjärnans utveckling och skydd. Det är den vanligaste omega-3-fettsyran i hjärnvävnaden. Forskning visar att kurkumin bevarar DHA i hjärnan men även bidrar till att öka koncentrationerna i både lever och hjärnan. Provrörsstudier visar att gurkmeja skyddar nervceller mot glutamat-inducerad celldöd. Rent mekaniskt kan curcumin kunna reducera Beta-amyloiduppbyggnad i nervvävnad som är inblandat i Alzheimers men forskning krävs på området. Ny forskning verkar tyda på att långvarigt intag av kurkumin har fördelaktiga effekter på det systoliska blodtrycket även om mer forskning behövs på området. Det systoliska trycket är det blodtryck som mäts när hjärtat drar ihop sig. Det är det övre trycket i mätningen och det ligger normalt mellan 120–140 mmHg för vuxna. 

Gurkmeja är även en vanligt förekommande matlagningskrydda i framförallt det indiska köket. Den ger den gula färgen till curry men däremot är innehållet av kurkumin oerhört lågt i vanlig gurkmeja eller i curry-krydda. Om man vill få mätbara fysiologiska effekter behöver man ta tillskott av kurkumin. Gurkmeja är lätt förfalska och det finns även risker för att gurkmejapulver är kontaminerat med tungmetaller. Det är viktigt att köpa absolut högsta kvalitet när det gäller kurkumin. Innate Response och MegaFood är ett av få företag i branschen med eget laboratorium. De testar allt som kommer innanför dörrarna och deras hela gurkmeja köps från ekologiska odlare på Hawaii. 

Kosttillskott med gurkmeja / kurkumin (Turmeric/Curcumin)

Våra noggrant utvalda kosttillskott med gurkmeja och kurkumin bidrar till en hälsosam livsstil. Gurkmeja, en gyllene rot och en central ingrediens i indisk matlagning, har länge hyllats för sina potentiella hälsofördelar. Det aktiva ämnet i gurkmeja, kurkumin, har speciellt fångat intresset för sina antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper.

Vad är skillnaden mellan gurkmeja och kurkumin?

 • Gurkmeja: Gurkmeja är en krydda som används i matlagning, och dess karakteristiska gyllene färg och smak har gjort den populär i många kök världen över. Dock är mängden kurkumin i rå gurkmeja relativt låg.
 • Kurkumin: Kurkumin är den aktiva föreningen i gurkmeja som anses ha potenta hälsofördelar. För att öka koncentrationen av kurkumin i kosttillskott, extraheras det ofta från gurkmeja och används som en koncentrerad form av tillskott.

Våra utvalda kosttillskott

Vi erbjuder noggrant utvalda kosttillskott som kombinerar fördelarna av både gurkmeja och kurkumin. Dessa tillskott kan vara ett bekvämt sätt att integrera dem i din dagliga rutin och dra nytta av deras hälsofrämjande egenskaper. Genom att erbjuda högkvalitativa kosttillskott strävar vi efter att ge dig en enkel och effektiv möjlighet att inkludera gurkmejans och kurkumins hälsofördelar i din livsstil. 

Gurkmejatabletter för tillskott av kurkumin

Att komplettera sin kost med gurkmejatabletter är ett bekvämt sätt att dra nytta av de potenta hälsofördelarna med kurkumin, den aktiva föreningen i gurkmeja. Gurkmeja har traditionellt använts som en krydda i matlagning och har under senare år uppmärksammats för sina antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper.

Varför välja gurkmejatabletter

 1. Koncentration av kurkumin: Gurkmejatabletter erbjuder en koncentrerad dos av kurkumin, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för dem som vill öka sitt intag av denna potenta förening.
 2. Bekväm dosering: Tabletter ger en bekväm och exakt dosering, vilket gör det enkelt att inkludera gurkumin i din dagliga rutin utan att oroa dig för att mäta upp pulver eller använda färska gurkmejarotar.
 3. Lätt att integrera: Gurkmejatabletter är lätta att integrera i din livsstil, oavsett om du är hemma eller på språng. Det ger flexibilitet och enkelhet i att få i sig gurkumin regelbundet.

Vårt utbud av gurkmejatabletter

Vi erbjuder noggrant utvalda gurkmejatabletter för att säkerställa hög kvalitet och effektivitet. Våra tillskott är noggrant kontrollerade och testade. Utforska vårt sortiment och upplev fördelarna med att inkludera gurkumin i din dagliga hälsorutin.

Ekologisk Gurkmejakapslar

MegaFoods ekologiska gurkmeja står för både kvalitet och hållbarhet. Genom noggrant utvalda ingredienser och ekologisk odling strävar de efter att erbjuda dig det bästa inom gurkmejatillskott. Den ekologiska gurkmejan med kurkumin finns i tablettform som dock går att krossa för personer som har svårt att säljva.  

 1. Högkvalitativa ingredienser: MegaFoods gurkmeja tillverkas av noggrant utvald ekologiska gurkmeja. Det säkerställer att du får en högkvalitativ och naturlig källa till kurkumin, den aktiva beståndsdelen i gurkmeja.
 2. Ekologisk odling: MegaFood väljer ekologiska gurkmeja som är odlad utan användning av syntetiska bekämpningsmedel eller kemiska gödningsmedel. Detta stöder inte bara din hälsa utan även hållbart jordbruk och miljövänliga metoder.
 3. Renhet och effektivitet: MegaFoods ekologisk gurkmeja genomgår rigorösa kvalitetskontroller för att säkerställa renhet och effektivitet. De strävar efter att erbjuda tillskott som lever upp till höga standarder.
 4. Enkel integrering i din dagliga rutin: Gurkmejatabletter erbjuder en bekväm dosering och är lätta att inkludera i din dagliga rutin. Du kan njuta av fördelarna med gurkumin utan besväret med att mäta upp eller förbereda färsk gurkmeja.

Egenvårdsprotokoll och hälsoråd

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Gravida bör kontakta en kvalificerad hälsorådgivare eller läkare före användning av SF722, Olivbladsextrakt och MSM.

Kontakta vår kundtjänst på [email protected] för att få kostnadsfria kostråd men även andra kostnadsfria egenvårdsråd och hälsoprotokoll som du kan följa vid olika hälsobesvär.