MSM – skönhetsmineralen

MSM (metylsulfonylmetan) består av 35 % organiskt svavel. Svavel förekommer naturligt hos alla människor och växter. Varje cell i kroppen innehåller svavel och svavel är extra viktigt för hår, hud, naglar, brosk men även för skelett och de skyddande strukturer som omsluter nervcellerna. Det krävs även svavel för att för att cellernas väggar ska förbli elastiska. Dessutom är svavel viktigt för att kroppen ska kunna avgifta sig. Svavel bistår då kroppen genom att producera två livsviktiga antioxidanter: glutation och alfaliponsyra samt att svavel producerar galla som behövs för nedbrytning av fetter. Forskning visar att personer som lider av ledbesvär blir bättre av svavel. MSM tas därför vid ledbesvär som artros men även vid muskelvärk. MSM kallas även skönhetsmineralen och många tar MSM för dess effekter på hud, hår och naglar. MSM tas även för att motverka genomsläpplig tarm, även kallat läckande tarm, och många upplever en förbättring redan efter två till fyra veckor. 

Lider du av några specifika hälsobesvär eller bara vill optimera din hälsa? Kontakta då vår kundtjänst på [email protected] så hjälper vi dig med kostnadsfria kostråd, egenvårdsråd och hälsoprotokoll.

  1. MSM – organiskt svavel
    Rating:
    100%
    Special Price 345 kr Regular Price 349 kr

Metylsulfonylmetan

Metylsulfonylmetan är egentligen den oxiderade formen av dimethyl sulfoxide (DMSO, en svavelförening som finns i livsmedel. MSM finns blanda annat i kycklinglever, rödbetor, kål, te och kaffe men tyvärr i små mängder. MSM tas upp i kroppen av många olika vävnader, från lever och njurar till hjärnan, hud och skelettet. 

I provrör verkar MSM ha generellt antiinflammatoriska egenskaper genom att minska utsöndringen av olika inflammatoriska ämnen. Råttor som fått MSM minskar artrossymptom. Det verkar som om 3 mg MSM per dag är den dos som personer med artros tar för att minska sina symtom.

Egenvårdsprotokoll och hälsoråd

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Gravida bör kontakta en kvalificerad hälsorådgivare eller läkare före användning av SF722, Olivbladsextrakt och MSM.

Kontakta vår kundtjänst på [email protected] för att få kostnadsfria kostråd men även andra kostnadsfria egenvårdsråd och hälsoprotokoll som du kan följa vid olika hälsobesvär.