Kosttillskott Järn för kvinnor

Järn är en mineral som kvinnor i fertil ålder behöver mer av än män på grund av den blodförlust som sker under menstruationen. Hos kvinnor i fertil ålder är järnförlust till följd av kraftig menstruation den överlägset vanligaste orsaken till järnbristanemi. Under graviditeten ökar dessutom behovet av järn ännu mer. Lågt järnintag påverkar inte bara den gravida kvinnan utan även fostret. För lågt järnintag under graviditeten kan leda till låg födelsevikt hos bebisen. 

En annan faktor som gör att kvinnor behöver mer järn än män är att betydligt fler kvinnor än män blir vegetarianer eller veganer.  Såvida man inte tar tillskott av järn leder dessa dieter i stort sett alltid till järnbrist samt för låga värden av hemoglobin och ferritin i kroppen. 

Lider du av lågt eller dåliga järn-, hemoglobin- eller ferritinvärden? Kontakta vår kundtjänst på [email protected] så hjälper vi dig med kostnadsfria kostråd, egenvårdsråd och hälsoprotokoll för att motverka just det.

 1. Köp Iron Response från Innate Response
  Rating:
  98%
  449 kr
 2. Blood Builder MegaFood
  449 kr
 3. Blood Builder MegaFood
  699 kr
 4. Methyl B12
  Rating:
  100%
  399 kr

Egenvårdsprotokoll och hälsoråd

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Gravida bör kontakta en kvalificerad hälsorådgivare eller läkare före användning av SF722, Olivbladsextrakt och MSM.

Kontakta vår kundtjänst på [email protected] för att få kostnadsfria kostråd men även andra kostnadsfria egenvårdsråd och hälsoprotokoll som du kan följa vid olika hälsobesvär.