Facebook Pixel

Järn, Hb, Ferritin & blodbild

Järn används för att binda syre till hemoglobin. Det transporteras sedan till alla kroppens vävnader men om man har för låga järnvärden kommer man att alltid att känna sig trött oavsett hur bra man sover. Järnvärdet är alltså ett mått på järnkoncentrationen. Blodvärdet eller hemoglobinvärdet brukar man kalla koncentrationen hemoglobin i blodet. Lågt blodvärde kallas anemi och det betyder helt enkelt att man inte har tillräckligt med friska blodceller och att cellerna inte får tillräckligt med syre vilket kan leda till abnorm trötthet och andningsbesvär beroende på vilken grad av anemi man har. Ferritin, även kallat järndepå, är den huvudsakliga form av järn som förvaras inne i cellen. Själva ferritin-provet mäter dock den lilla mängd ferritin som cellen släpper och som cirkulerar i blodet. Det räcker inte med bara järn för en bra blodbild. Kroppen behöver även C-vitamin, folat och vitamin B12. Blood Builder och Iron Response är de enda kosttillskott med järn vi funnit som inte ger mag- och tarmbesvär.

Lider du av lågt eller dåliga järn-, hemoglobin- eller ferritinvärden? Kontakta då vår kundtjänst på info@greatlife.se så hjälper vi dig med kostnadsfria kostråd, egenvårdsråd och hälsoprotokoll för just det.

 1. Iron Response järntabletter från Innate Response ger inte förstoppning eller magtarmbesvär
  399 kr
 2. Blood Builder, kosttillskott whole food och raw food som bidrar till normal bildning av röda blodkroppar.
  399 kr
 3. Blood Builder, kosttillskott whole food och raw food som bidrar till normal bildning av röda blodkroppar.
  659 kr
 4. Vitamin C-400
  Special Price 349 kr Regular Price 559 kr
 5. Vitamin C-400
  Special Price 719 kr Regular Price 729 kr
 6. Methyl B12 är ett whole food kosttillskott med aktiva former av vitamin B6, folsyra och vitamin B12.
  519 kr

Egenvårdsprotokoll och hälsoråd

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Gravida bör kontakta en kvalificerad hälsorådgivare eller läkare före användning av SF722, Olivbladsextrakt och MSM.