Facebook Pixel
Lagerrensning – Passa på att fynda här →

Tranbär

Vad är tranbär?

Amerikanska tranbär (Vaccinium macrocarpon) och tranbär (Vaccinium oxycoccos) är båda olika arter i blåbärssläktet. Det amerikanska tranbäret växer vilt i delar av Nordamerika. Dess blad är något större än det vanliga tranbäret som växer i stora delar av Europa. Tranbär är rika på C-vitamin, polyfenoler, antocyaniner, quercetin och proantocyanidin bland annat. Tranbär innehåller även en liten mängd K-vitamin och E-vitamin samt en fiber. 

Läs mer om tranbär.

  1. Köp D-Mannose från Greatlife.se, kvalitetsprodukter med fri frakt
    399 kr
  2. D-Mannose (3-pack)
    Special Price 999 kr Regular Price 1 197 kr
  3. Tranbärsjuice från Beutelsbacher
    Special Price 39 kr Regular Price 69 kr

Vad är tranbär bra för?

Tranbär har historiskt använts för att minska urinvägsinfektioner och stötta miljön i underlivet hos kvinnan. Forskning visar att tillskott av tranbär signifikant minskar systoliska blodtrycket och BMI och att koncentrat av tranbär tillsammans med lingon minskar tillväxten av svamp i fruktsmoothies. Tranbär har historiskt använts för att minska urinvägsinfektioner. Tranbär innehåller även ovanligt mycket mangan, ett mineral som bidrar till normal energiomsättning, till att bibehålla normal benstomme, till normal bildning av bindväv och till att skydda cellerna mot oxidativ stress. 

Egenvårdsprotokoll och hälsoråd

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil.