JUST NU – 20 % rabatt på produkter för mage & tarm

Kromtillskott

Vad är krom bra för?

Krom är viktigt för hälsan eftersom det bidrar till normal omsättning av makronäringsämnenoch bidrar till att bibehålla normala blodsockernivåer. Krom är ett av de viktigaste kosttillskotten för den som ständigt är sötsugen.

Lider du av några specifika hälsobesvär eller bara vill optimera din hälsa? Kontakta då vår kundtjänst på [email protected] så hjälper vi dig med kostnadsfria kostråd, egenvårdsråd och hälsoprotokoll.

 1. Krompikolinat – Chromium Picolinate
  Special Price 219 kr Regular Price 229 kr

Symptom på krombrist

Krombrist kan leda till: 

 • Starkt sötsug
 • Förvirring
 • Insulinproblem
 • Problem med att bilda energi och protein
 • Plack i blodkärlen
 • Nervskador i händer och fötter, så kallad neuropati

Vad är rekommenderat dagligt intag av krom?

Dagsbehovet av krom varierar beroende på ålder, kön, livsstil, sjukdomshistoria, exponering för gifter, stress, kostvanor och flera andra faktorer. Barn och kvinnor behöver generellt inte lika mycket mikronäringsämnen som en vuxen man. Rekommenderat behov brukar delas in i olika grupper:

 • Kvinnor – 25 mikrogram
 • Män – 35 mikrogram

Vad är optimalt dagligt intag av krom?

Optimalt dagligt intag för koppar varierar från person till person men en av de mest tillförlitliga källorna när det gäller näring, The Council for Responsible Nutrition, menar att vuxna kvinnor och män kan få i sig upp till 1000 mikrogram krom per dag utan att skapa några negativa hälsoeffekter.

Egenvårdsprotokoll och hälsoråd

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Gravida bör kontakta en kvalificerad hälsorådgivare eller läkare före användning av SF722, Olivbladsextrakt och MSM.