JUST NU – 20 % rabatt på produkter för mage & tarm

Kiseltillskott

Vad är kisel bra för?

Kisel är ett grundämne som är mycket betydelsefullt för människan och som anses vara viktigt för hud, hår, naglar och skelett. Dessutom krävs kisel för att kroppen ska kunna bild kollagen. 

Lider du av några specifika hälsobesvär eller bara vill optimera din hälsa, hud, hår och naglar? Kontakta då vår kundtjänst på [email protected] så hjälper vi dig med kostnadsfria kostråd, egenvårdsråd och hälsoprotokoll.

  1. Köp Silica Kisel Kollagen
    Special Price 329 kr Regular Price 399 kr

Symptom på kiselbrist

Brist på kisel kan leda till: 

  • Sköra naglar
  • Torr hy och torrt hår
  • Sämre kvalitet på hudens och kärlens kollagen

Vad är rekommenderat dagligt intag av kisel?

Dagsbehovet av kisel varierar beroende på ålder, kön, livsstil, sjukdomshistoria, exponering för gifter, stress, kostvanor och flera andra faktorer. Barn och kvinnor behöver generellt inte lika mycket mikronäringsämnen som en vuxen man. Kisel har inget officiellt rekommenderat dagligt intag men vi rekommenderar 10–30 mg per dag.

Vad är optimalt dagligt intag av kisel?

Optimalt dagligt för kisel anses vara 10–30 mg per dag.

Egenvårdsprotokoll och hälsoråd

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Gravida bör kontakta en kvalificerad hälsorådgivare eller läkare före användning av SF722, Olivbladsextrakt och MSM.