Kollagen

Kollagen för en rynkfri hy

Kollagen är ett protein som finns i mycket stora mängder i kroppen. Proteinet är så viktigt att det utgör en byggsten för i stort sett hela läderhuden (dermis). Det är kollagen som gör att huden inte får rynkor. Kollagen är även viktigt för hår, naglar, kärlväggar, skelettet och senor. Kollagen bryts tyvärr ner med åldern men man kan inte smörja sig med kollagen då kollagenets molekylvikt är för stor för att penetrera hornlagret (stratum corneum) i överhuden (epidermis). Kollagenkrämer kan binda fukt men man kan alltså inte få mer kollagen i läderhuden med hjälp av kollagenkrämer. Det finns några få näringsämnen som kan stimulera bildningen av kollagen. Bland annat är C-vitamin känt för att bidra till normal kollagenbildning som har betydelse för blodkärlens normala funktion, benstommens normala funktion, broskets normala funktion, tandköttets och tändernas normala funktion samt för hudens normala funktion. Rynkor bildas även vid stark exponering för fria radikaler i huden och antioxidanter är det bästa skyddet mot just fria radikaler. 

 1. MegaFood Skin, Nails, & Hair 2
  439 kr
 2. Skin, Nails, & Hair 2
  589 kr
 3. Ekologisk gräsbetad benbuljong premium med kollagen
  Rating:
  100%
  Special Price 519 kr Regular Price 549 kr
 4. Köp Silica Kisel Kollagen
  Special Price 329 kr Regular Price 399 kr
 5. MegaFood Ultra C-400
  Rating:
  100%
  579 kr
 6. MegaFood Zinc
  Zink , 60 tabletter
  Rating:
  100%
  369 kr
 7. MegaFood Zinc
  Zink , 120 tabletter
  Rating:
  100%
  599 kr
 8. Copper Bisglycinate från Thorne
  Special Price 219 kr Regular Price 229 kr

Egenvårdsprotokoll och hälsoråd

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Gravida bör kontakta en kvalificerad hälsorådgivare eller läkare före användning av SF722, Olivbladsextrakt och MSM.

Kontakta vår kundtjänst på [email protected] för att få kostnadsfria kostråd men även andra kostnadsfria egenvårdsråd och hälsoprotokoll som du kan följa vid olika hälsobesvär.