JUST NU – 20 % rabatt på produkter för hår, naglar och hud!

Kalcium

Vad är kalcium bra för?

Kalcium är oerhört viktigt för hälsan. Kalcium behövs för att bibehålla normal benstomme och normala tänder. Får man inte i sig tillräckligt med kalcium kan inte skelettet bli tillräckligt starkt. Dessutom bidrar kalcium även till normal blodkoagulation och överföring av signaler mellan nerverna. Kalcium är även viktigt då det bidrar till normal energiomsättning och normal muskelfunktion. Dessutom krävs kalcium för att matsmältningsenzymernas normala funktion ska fungera. Kalcium har även roll i celldelningsprocessen och cellspecialiseringsprocessen.

Lider du av några specifika hälsobesvär eller bara vill optimera din hälsa? Kontakta då vår kundtjänst på [email protected] så hjälper vi dig med kostnadsfria kostråd, egenvårdsråd och hälsoprotokoll.

 1. DiCalcium Malate kalcium från Thorne
  Special Price 279 kr Regular Price 309 kr

Symptom på kalciumbrist

Kalciumbrist kan leda till: 

 • Muskelkramper och spasmer
 • Extrem trötthet
 • Smärta i lårmusklerna och i armarnas muskler vid ansträngning
 • Händer och fötter som domnar bort
 • Stickande känsla i händer, fötter och runt munnen
 • Oregelbundna hjärtslag 

Långvarig brist på kalcium kan leda till: 

 • Svagt skelett
 • Osteoporos (benskörhet)
 • Förändringar i tänderna
 • Torr hy och naglar som går sönder
 • Torrt hår och att man tappar hår fläckvis
 • Eksem och inflammationer i huden

Vad är rekommenderat dagligt intag av kalcium?

Dagsbehovet av kalcium varierar beroende på ålder, kön, livsstil, sjukdomshistoria, exponering för gifter, stress, kostvanor och flera andra faktorer. Barn och kvinnor behöver generellt inte lika mycket mikronäringsämnen som en vuxen man. Rekommenderat behov brukar delas in i olika grupper:

 • Barn 6–9 år – 700 mg
 • Barn 10–17 år – 900 mg
 • Vuxna – 800 mg
 • Gravida och ammande 900 mg

Vad är optimalt dagligt intag av kalcium?

Optimalt dagligt intag för kalcium varierar från person till person men en av de mest tillförlitliga källorna när det gäller näring, The Council for Responsible Nutrition, menar att vuxna kvinnor och män kan få i sig upp till 1500 mg kalcium per dag utan att skapa några negativa hälsoeffekter.

Utvalda kalciumtabletter

Det är egentligen kalciumkapslar som vi säljer. Vårt sortiment av kalcium är noga utvalt för att erbjuda det mest högkvalitativa och effektiva tillskott som stödjer din benhälsa och övergripande välbefinnande. Här är några skäl till varför vårt kalcium är det perfekta valet:

 1. Biotillgängligt kalcium: Våra kapslar innehåller kalcium i form som lätt kan absorberas och utnyttjas av kroppen. Detta säkerställer optimalt upptag och stöder benstyrka och tänder.
 2. Hög kvalitet och renhet: Vi strävar efter att erbjuda produkter av högsta kvalitet, och våra kalciumkapslar är inget undantag. Renheten hos våra tillskott är avgörande för att säkerställa att du får det bästa för din hälsa.
 3. Expertutvalda produkter: Våra kalciumtabletter är expertutvalda för att säkerställa att de uppfyller höga standarder när det gäller kvalitet, effektivitet och renhet. Vi strävar efter att erbjuda det bästa för våra kunder.

Vem kan behöva tillskott av kalcium?

Tillskott av kalcium är särskilt viktigt för vissa grupper, och det kan vara en klok strategi för att säkerställa optimal benhälsa och övergripande välbefinnande. Här är några grupper av människor som kan dra nytta av att inkludera kalciumtillskott i sin dagliga rutin:

 1. Äldre individer: Med åldern kan benmassan minska, vilket gör äldre människor mer mottagliga för benskörhet och frakturer. Tillskott av kalcium kan stödja benstyrka och minska risken för benrelaterade problem.
 2. Kvinnor efter klimakteriet: Kvinnor efter klimakteriet löper ökad risk för benskörhet på grund av minskade östrogennivåer. Kalciumtillskott, ibland i kombination med D-vitamin, kan vara viktigt för att bibehålla benhälsa.
 3. Personer med laktosintolerans eller mjölkallergi: Människor som har svårt att tolerera mejeriprodukter, en huvudkälla till kalcium i kosten, kan dra nytta av kalciumtillskott för att undvika brist.
 4. Veganer och vegetarianer: De som följer en växtbaserad kost kan ha en utmaning att få tillräckligt med kalcium från matkällor. Tillskott kan vara en strategi för att möta sina dagliga kalciumbehov.
 5. Personer med specifika hälsotillstånd: Vissa medicinska tillstånd eller läkemedel kan påverka kalciumupptaget. I sådana fall kan läkare rekommendera tillskott för att kompensera för eventuella brister.

Egenvårdsprotokoll och hälsoråd

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Gravida bör kontakta en kvalificerad hälsorådgivare eller läkare före användning av SF722, Olivbladsextrakt och MSM.

Kontakta vår kundtjänst på [email protected] för att få kostnadsfria kostråd men även andra kostnadsfria egenvårdsråd och hälsoprotokoll som du kan följa vid olika hälsobesvär.