Frakt och leverans

Leveransinformation

På Greatlife.se gör vi allt för att du ska få dina varor så snabbt som möjligt. Alla beställningar som kommer in före kl 14:00 på arbetsdagar skickas normalt samma dag. 

Beställningar lagda på helger/helgdagar skickas normalt nästföljande arbetsdag. Vid order lagd på en måndag eller dag efter helgdag kan orderhanteringen ta något längre tid och din order kan komma att hanteras nästkommande vardag. Greatlife.se levererar endast till adresser inom Sverige.

Leverans sker normalt inom 1-3 arbetsdagar efter att ordern är lagd. Vid rea-tillfällen, kampanjer, helgdagar, helger och röda dagar kan leveranstiden förlängas. Om din leveransadress är längs lantbrevbärarlinje samt ö-bebyggelse utan normal broförbindelse kan leveranstiden komma att utökas med 2-3 helgfria vardagar.

Fri frakt över 298 kr

Om din beställning är under 298 kr tillkommer en frakt och hanteringsavgift. Kostnaden för den visas i kassan. Gratis fraktalternativ visas i kassan om din beställning överstiger 298 kr.

Stopptider för utleverans måndag-fredag 

Nedan finner du våra stopptider för utleverans samma vardag.

  • PostNord 13:45
  • DHL 14:15
  • Instabox Express 15:00
  • Budbee 15:00
  • Airmee 14:30

Airmee

Hemleverans med Airmee

Leverans med Airmee tar vanligtvis 3-5 dagar. När Airmee har mottagit ditt paket får du en avisering med förslag på leveransdag och tid. Du måste vara hemma vid leveranstillfället, du kan dock ge Airmee tillåtelse att lämna paketet utanför din dörr.

Instabox

Instabox – Paketskåp

Kostnaden för detta leveransätt visas i kassan i samband med att du slutför ditt köp. Kostnaden för detta leveransätt är 0 kr om din beställning överstiger 298 kr.

Instabox är en frakttjänst som finns i utvalda nätbutiker. Efter att kunden lägger en beställning så levererar Instabox paketet till ett av deras smarta skåp. Aldrig mer kö hos postombudet, helt enkelt. Välj vilken Instabox du vill. Antingen vid jobbet, hemma eller nere på stan. Paketet hämtar du enkelt ut med en PIN-kod som du får på SMS. Det går självklart fint att skicka en kompis, partner eller familjemedlem för att hämta ut ditt paket också, så länge hen har koden.

Leverans till Instabox har enligt Greatlifes jämförelse lägst klimatpåverkan.

Instabox – Hemleverans

Kostnaden för detta leveransätt visas i kassan i samband med att du slutför ditt köp.

Instabox levererar beställningen till din dörr mellan kl. 17:00-22:00. Beräknad leveranstid är beroende på vilket postnummer du bor på, den ser du i kassan när du lägger din beställning. På leveransdagen får du ett uppdaterat intervall när leveransen beräknas ankomma.

Läs mer om Instabox och vanliga frågor och svar.

Budbee

Budbee Home

Kostnaden för detta leveransätt visas i kassan i samband med att du slutför ditt köp. Leveranser direkt till din dörr under eftermiddagen och kvällen . Om du inte är hemma så kan du välja att paketet ska lämnas utanför din dörr, eller att vi ska komma en annan dag. I Sverige använder Budbee förnybar diesel och el från upphämtning till sista milen.

Budbee Box

Kostnaden för detta leveransätt visas i kassan i samband med att du slutför ditt köp. En smart och flexibel leveranstjänst där ditt paket lämnas i ett paketskåp som du själv väljer. Du använder en pinkod för att öppna skåpet vid en tidpunkt som passar dig. Vi använder förnybar diesel och el från upphämtning till sista milen.

Budbee: Vanliga frågor och svar

DHL Service Point 

DHL Service Point

Kostnaden för detta leveransätt visas i kassan i samband med att du slutför ditt köp. Paket skickas ditt närmaste ombud eller av kunden valt ombud. När paketet är framme hos utlämningsstället erhåller du en SMS-avisering om att paketet finns att hämta. Paketet skall hämtas ut inom 14 dagar från aviseringsdatum. Outhämtade försändelser återsänds till Greatlife Group AB, du som kund blir då debiterad en återhämtningsavgift. 

PostNord MyPack Collect

PostNord MyPack Collect

Kostnaden för detta leveransätt visas i kassan i samband med att du slutför ditt köp. Paket skickas ditt närmaste ombud eller av kunden valt ombud. När paketet är framme hos utlämningsstället erhåller du en SMS-avisering om att paketet finns att hämta. Paketet skall hämtas ut inom 14 dagar från aviseringsdatum. Outhämtade försändelser återsänds till Greatlife Group AB, du som kund blir då debiterad en återhämtningsavgift om 149 kr inklusive moms.

PostNord MyPack Home

Kostnaden för detta leveransätt visas i kassan i samband med att du slutför ditt köp. Leverans till dörren med PostNord. När ditt paket har kommit till PostNords terminal så kommer du att bli kontaktad av PostNord via sms, e-post eller brev. Detta för att du själv ska göra ett aktivt val angående när det passar bäst för dig att motta ditt paket. Utkörning sker alltså inte automatiskt utan PostNord behöver veta att du finns på plats på den angivna adressen för att ta emot ditt paket innan de kör ut det till dig.

Spåra ditt paket

När varorna är skickade från vårt lager får du en leveransbekräftelse till angiven e-postadress med ett sändningsnummer och information om du hur kan spåra försändelsen.

Om du har ditt ordernummer och e-postadress kan du spåra din beställning här.

Hos ombudet

För att hämta ut din order behöver du din legitimation och det nummer som du hittar i SMS- eller e-postaviseringen. Om du av någon anledning saknar aviseringen går det bra att hämta paketet med det sändningsnummer som finns i leveransbekräftelsen.

  • Visa alltid giltig legitimation.
  • Namnet på legitimationen måste stämma överens med namnet på mottagaren och namnet på försändelsen.
  • Hämtar du åt någon annan behöver du visa både din och mottagarens legitimation.

Försändelsen ligger hos postombudet i 10 dagar innan den returneras till oss. Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid ej uthämtade paket (returfrakt, expeditionskostnad etc). Därför tar vi ut en avgift om ett paket ej hämtas ut. Observera därför att om du ångrar ett köp och vill returnera varan, måste du först hämta ut paketet och därefter returnera enligt instruktioner nedan.