Facebook Pixel

Iron Response – järntabletter

Rating:
98% of 100

Iron Response är ett järntillskott som även innehåller andra näringsämnen för optimal upptagningsförmåga av järn och för en optimal blodbild.

 • Ger inte förstoppning eller magtarmbesvär
 • Innehåller järn, C-vitamin, folat och vitamin B12
 • Hög biotillgänglighet
389 kr
Kostnad per dag:
4,32 kr
  • Fri frakt över 298 kr
  • Leverans: 1-2 arbetsdagar
  • Finns i lager
  Storlek
  90 tabletter
  Rek. pris.
  389 kr
  Räcker i
  90 dagar
  SKU
  40010
  EAN
  0 51494 40010 4

Iron Response – järntabletter

Iron Response är ett järntillskott som även innehåller andra näringsämnen vilka bidrar till optimal upptagningsförmåga av järn i kroppens celler. Klinisk forskning på Iron Response visar att produkten inte ger mag- och tarmbesvär vilket annars är vanligt när man tar tillskott av järn. De flesta järntillskott du finner på marknaden är syntetiska och flertalet preparat innehåller endast syntetiska isolerade former av järn som exempelvis: järnsulfat, järnoxid, järnfumarat eller järnglukonat. Vi rekommenderar inte dessa former såvida de inte ingår som en startingrediens i ett whole food-järntillskott. Alla kosttillskott, oavsett om de är syntetiskt isolerade eller av whole food-kvaitet, har någon form av isolerad vitamin eller mineral med i tillverkningsprocessen. Emellertid är det stor skillnad på huruvida den vitaminens eller mineralets form är startingrediens eller om det är slutingrediens. En startingrediens är den eller de ingredienser som tillverkningsprocessen startar med och slutingrediensen är de slutliga ingredienser som personen stoppar i sin mun när de tar kosttillskottet. När en växt tar upp exempelvis icke-organiskt järn (startingrediens) från marken via sitt rotsystem är det inte samma järn som du stoppar i munnen. Plantan använder kelatorer exempelvis organiska syror, aminosyror och kolhydrater för att få järnet att passera cellmembran i plantan. Det järn som nu finns i växtens cellmembran (slutingrediens) är bundet till kofaktorer. Den form som järnet hade i jorden, dvs startingrediensen kommer inte att spela roll för den form som slutingrediensen har. På samma sätt fungerar start- och slutingrediens i whole food-kosttillskott. Syntetiskt isolerade järn kan skapa ganska ordentliga mag- och tarmbesvär med exempelvis förstoppning och illamående som följd. Eftersom järn är en oxidant kan stora doser av lågkvalitetsjärn även skapa fria radikaler i kroppen. För att inte få i sig mer järn än vad man behöver så bör man ta den lägsta nödvändiga dosen och man bör alltid ta högkvalitetsjärn.

Först och främst bör man välja järn från 100% wholefood från ekologiska råvaror torkat med Refractance Window Drying förvarat i mörk glasburk. Innate Response Iron Response är ett högkvalitativt järntillskott. Den ger inte mag-tarmbesvär och ackumuleras inte i prostata eller hjärtvävnad vilka billiga syntetiska former risker att göra. Järn är den mineral som hjälper till vid syresättning av blodet. Iron Response innehåller även C-vitamin, Folate vilket är den naturliga formen av folsyra (vitamin B9 även kallat folsyra) samt vitamin B12.

Både folate samt vitamin B12 behövs för att kunna producera friska röda blodkroppar. C-vitamin underlättar upptaget av järn. Järn har identifierats som nyckelingrediensen som möjliggör sköldkörtelgensignaler i de olika metaboliska processerna. Brist på järn i cellerna kan reducera upp till 80 olika gensignaler som behövs för följa sköldkörtelinstruktioner. Brist på järn kan reducera metabolismen och skapa ordentlig trötthet. Iron Response är ett heltäckande tillskott för goda nivåer av järn i blodet.

Iron Response kommer från whole food (hel, icke-processad mat) till skillnad från isolerade syntetiskt framställda tillskott. Det gör att den bibehåller viktiga kofaktorer som behövs för maximalt upptag av kroppen och cellerna.

Vill det veta mer om varför vi valt MegaFood och Innate Response? Läs här.

Innehåll per dagsdos % av DRI
Vitamin C 15 mg 19
Folsyra 400 µg 200
Vitamin B12 30 µg 1200
Järn 26 mg 186
Rödbeta 125 mg *

DRI = Dagligt referensintag
* DRI ej fastställt

Ingredienser

Råris (Oryza sativa), Saccharomyces cerevisiae, rödbeta (Beta vulgaris), järnsulfat, ytbehandlingsmedel (stearinsyra), vitamin C, apelsin (Citrus sinensis), klumpförebyggande medel (kiseldioxid), fyllnadsmedel (cellulosapulver), broccoli (Brassica oleracea italica), folsyra, vitamin B12.

Dosering

1 tablett per dag. Kan tas med eller utan mat. Tabletten kan krossas eller mortlas och strös på mat eller i dryck vid svårigheter att svälja.

Whole food

Den här produkten tillverkas av riktig mat, vitaminer och mineraler. Varje vitamin och mineral kombineras med utvalda grönsaker, frukt eller näringsjäst i en unik process för att skapa ett whole food-kosttillskott med hög biotillgänglighet. Läs mer på www.greatlifegroup.com

Observera

Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Förvaras i rumstemperatur. Placera aldrig kosttillskott nära en värmekälla, i direkt solljus eller i fuktig miljö. Förslut burken ordentligt. Tillverkad i USA.

Jag har hört att man ska ta järn och C-vitamin tillsammans. Går det bra med apotekets brustabletter, de innehåller 500 mg C-vitamin?

Upptaget av järn främjas av C-vitamin och Iron Response innehåller 100% wholefood c-vitamin från ekologiska apelsiner. Det är skillnad på c-vitamin och c-vitamin. Låt oss ta en apelsin som exempel eftersom den C-vitamin som Innate Response C-vitamin innehåller kommer från ekologisk apelsin. En apelsin innehåller 173 hittills upptäckta hälsobringande ämnen, ett av dem är C-vitamin. I ett syntetiskt kosttillskott isoleras C-vitaminet genom att man från majs isolerar 6 kolmolekyler, 8 vätemolekyler och 6 syremolekyler och sätter samman dessa till askorbinsyra vilket är det kemiska namnet på C-vitamin. För att framställa C-vitamin i ett whole food tillskott däremot, tar man hel apelsin, maler hela apelsinen som sedan torkas försiktigt. På så sätt förlorar man inga av de nyttiga ämnen som apelsinen innehåller, där C-vitamin alltså endast är ett. Man har således fått C-vitamin tillsammans med övriga 172 ämnen som främjar hälsan. C-vitamin från wholefood innehåller flera fenoler, vilka ger upphov till 90% av antioxidantkapaciteten i C-vitaminrik mat. Cornell University gjorde en studie som publicerades i Journal of Nature som visade att 5,7 mg av C-vitamin från ett wholefood tillskott motsvarar 1500 mg syntetiskt C-vitamin. Vikt är en enhet för mängd, men inte för effektivitet och C-vitamin från whole food tillskott är enligt oss betydligt mer effektiva, bättre för kroppen och gör betydligt mer nytta än syntestiskt c-vitamin. Vidare innehåller ofta brustabletter sötningsmedel, salter, fruktos eller andra mindre hälsosamma tablettingredienser.

Jag får ont i magen och blir förstoppad av de flesta järntillskott jag har tagit?

Flertalet järntillskott innehåller lågkvalitetsformer av järn, exempelvis Järnsulfat, Järnfumerate, Järngluconate, Järnoxid vilka tas upp till endast några få procent samt kan skapa ganska ordentliga mag- och tarmbesvär med förstoppning som följd. Eftersom järn är en oxidant kan stora doser av lågkvalitetsjärn även skapa fria radikaler i kroppen. Man bör ta den minsta dos som ger goda järnvärden och man bör alltid ta högkvalitetsjärn. Först och främst bör man välja järn från 100% wholefood från ekologiska råvaror torkat med Refractance Window Drying förvarat i mörk glasburk. Det kommer troligtvis endast att stå Järn (S. cerevisiae). Den ger inte mag-tarmbesvär och ackumuleras inte i prostata eller hjärtvävnad vilka billiga syntetiska former risker att göra. I andra hand är järnbisglycinate att föredra. Iron Response innehåller järn från 100% wholefood som inte kommer att orsaka förstoppning eller andra mag- och tarmbesvär.

Jag har låga blodvärden, vad innebär det?

Blodvärdet är ett mått på koncentrationen av hemoglobin i blodet. Hemoglobin är det järnrika protein som transporterar syre från lungorna till alla kroppens celler via de röda blodkropparna. Cirka 97% av torrvikten av en blodcell utgörs av hemoglobin. Lågt blodvärde kallas anemi och det betyder helt enkelt att man inte har tillräckligt med friska blodceller och att cellerna inte får tillräckligt med syre vilket kan leda till abnorm trötthet och andningsbesvär beroende på vilken grad av anemi man har. Normala blodvärden för en man är cirka 130-170 g/liter, 120-150 g/liter för en kvinna, 110-160 g/liter för barn och 110-120 g/liter för gravida.

Fördjupning & forskning


Järn behövs för att prodcuera immunceller (langerhanska celler)

Kramer JL, Baltathakis I, Alcantara OS, Boldt DH. Differentiation of functional dendritic cells and macrophages from human peripheral blood monocyte precursors is dependent on expression of p21 (WAF1/CIP1) and requires iron. Br J Haematol. 2002 June 117(3):727-34. Department of Medicine/Hematology, University of Texas Health Science Center at San Antonio, 7703 Floyd Curl Drive, San Antonio, TX 78229, USA.

Låga järnvärden kopplade till rastlösa ben

J Neurosci Res. Spinal cord receptor expression and function in mice with 6-OHDA lesion of the A11 nucleus and dietary iron deprivation. Zhao H, Zhu W, Pan T, Xie W, Zhang A, Ondo WG, Le W. 2007 April 85(5):1065-76. Department of Neurology, Baylor College of Medicine, Houston, Texas 77030, USA.

Låga järnvärden faktor vid kronisk smärta

Pascal Dowling, Florian Klinker, Franco Amaya, Walter Paulus and David Liebetanz. Iron-Deficiency Sensitizes Mice to Acute Pain Stimuli and Formalin-Induced Nociception. Journal of Nutrition 2009 November Vol. 139, No. 11, 2087-2092.

Personer som lider av glutenintolerans eller Crohns sjukdom kan behöva tillskott av järn

Annibale B, Capurso G, Chistolini A, D'Ambra G, DiGiulio E, Monarca B, DelleFave G. Gastrointestinal causes of refractory iron deficiency anemia in patients without gastrointestinal symptoms. Am J Med 2001;111:439-45.

Personer som helt utesluter kött ur dieten kan behöva tillskott av järn.

Institute of Medicine. Food and Nutrition Board. Dietary Reference Intakes for Vitamin A, Vitamin K, Arsenic, Boron, Chromium, Copper, Iodine, Iron, Manganese, Molybdenum, Nickel, Silicon, Vanadium and Zinc. Washington, DC: National Academy Press, 2001

Recensioner
 1. Äntligen resultat
  Value
  80%
  Är gravid och får kämpa för att få upp mitt låga järnvärde, äter 4 tabletter om dagen just nu och det är det ända som ger resultat, klättrar några steg för varke mätning med några veckors mellanrum. Inga bieffekter alls med mig mage, till skillnad från de järntabletter jag köpt på apotek som slutat med inget högre järnvärde och total förstoppning.

  Skulle gett full pott om det inte vore för priset och att jag behöver ta flera stycken, men dom är fantastiska ändå jämfört med alla andra järntabletter jag testat.. smakar starkt och rätt stora men sväljer med ex juice så går det lätt !

  Review by

  Posted on

 2. Rekommenderas varmt!
  Value
  100%
  Rekommenderas varmt! Har inte tålt andra på marknaden! Iron Response har höjt mitt Ferritin, jag mår bättre och har mer energi! Tabletten är delbar, är lätt att svälja och verkar absorberas lätt i magen utan konstig syntetisk bismak eller andra biverkningar!

  Review by

  Posted on

 3. Fungerar bra!
  Value
  100%
  Har ätit dessa tabletter i 3 veckor och mina värden har blivit bättre.Började med 1 tablett m dagen och efter 2 veckor tog jag 2 på grund av mina låga blodvärden.Magen mår dessutom bra. Så är så nöjd!

  Review by

  Posted on

 4. Wow!!! Stor skillnad!!!
  Value
  100%
  Måste bara säga WOW! Kvinnor, glöm inte bort att vi av natur lätt får järnbrist som leder till nedstämdhet, ångest och utmattning! Käkat Innate Iron Response i några veckor! Stor skillnad. Från att känna mig 20 år äldre och utmattad till lite glad, ung och glittrig!!

  Review by

  Posted on

 5. Rekommenderar till alla med järnbrist!
  Value
  100%
  Provade Innate Iron response först när jag var gravid och fick jättebra järn värde på kort tid, vilket jag inte kunde få med de andra tabletterna. Nu, 5 månader efter förlossningen så har jag järnbrist igen och jag visste exakt vad jag ska köpa, den bästa produkten någonsin! Rekommenderar till alla med järnbrist!

  Review by

  Posted on

 6. Lätt upptagligt Järn utan magsmärtor
  Value
  100%
  Min mamma har tagit järn produkter från apoteket och fick ont i magen. Men när hon testade den här produkten så fick hon inte alls ont. Den är däremot mer lättupptaglig än vanliga järntabletter och innehåller inte massa onödiga tillsatser.

  Review by

  Posted on

 7. Absolut bäst!
  Value
  100%
  Mitt barnbarn började med Innate Respons Järn i samband med en otrolig trötthet och lågt ferritinvärde. Apotekets järn tålde hon inte. Hon är sååå nöjd med Innate och har nu blivit piggare, går i skolan och är även ute på kvällarna med kompisar. Så tacksam över att jag är nyfiken, intresserad och bara vill ha det bästa för min familjs kroppar. Så nu vet ni det.

  Review by

  Posted on

 8. Bästa
  Value
  100%
  När jag var gravid och hade väldigt lågt järnvärde prövade jag dessa efter att jag blivit väldigt dålig av de från apoteket. Fungerade så bra och mitt värde blev t.o.m bättre än vid inskrivning. Rekommenderar till alla!

  Review by

  Posted on

 9. Fungerar verkligen super!
  Value
  100%
  Under min graviditet gick jag från 110 i järnvärde till 130, på ca en månad!
  Min bm blev väldigt förvånad och glad över att det fungerar så bra.
  Jag har även IBS och mjölkproteinallergi, men magen klarar av dessa tabletter.

  Review by

  Posted on

 10. Fungerar SÅ bra!
  Value
  100%
  Har alltid haft lågt blodvärde och försökt ta järntabletter av olika slag och dricka Blutsaft. När jag var gravid i v.12 hade jag 108 i hb, efter att ha ätit Niferex och druckit Blutsaft i ett par veckor. Nu i v.21 har jag 121 i hb och känner mig mycket friskare. Så skönt! Min barnmorska höjde på ögonbrynen av förvåning när hon såg resultatet och tyckte att det var jättebra att tabletterna funkar så bra. Kan tillägga att jag inte ändrat min kost till det bättre. Snarare tvärtom.
  Toppen-nöjd!

  Review by

  Posted on

 11. Toppenbra!
  Value
  100%
  Jag har ätit Duroferon och Niferex under mina tidigare graviditeter. Blev så dålig och kräktes av dessa. Nu letade jag efter ett alternativ i min tredje graviditet och hittade detta o är så glad att jag gav det en chans. Från att järnvärdet låg på 110 (vecka 15) är det nu de sista dagarna (vecka 39) på 130. Rekommenderar verkligen!

  Review by

  Posted on

 12. Utmärkt
  Value
  100%
  Använde mig av Iron response under min graviditet och den höjde mitt järnvärde perfekt utan några magbesvär. Jag låg på hb 103 som lägst men fick upp den på några veckor till normalt värde.

  Review by

  Posted on

 13. Bästa järntabletten!
  Value
  100%
  Har tagit dessa i slutet av graviditeten. Mitt järnvärde höjdes från 110 till 135 på två månader (och då tog jag inte ens en varje dag för att jag glömde ofta). Först prövade jag med tabletterna som min barnmorska rekommenderade från apoteket, fick så ont i magen och mådde illa, men med Iron Respons har jag inte haft några magbekymmer alls. Rekommenderar!

  Review by

  Posted on

 14. Bra!
  Value
  80%
  Min järnbrist med enorm utmattning, anfåddhet och håglöshet blev åtgärdad på ca en månad med Iron responsen (samt en akutinköpt liten flaska brutsaft i dubbel dos i väntan på tabletterna). Jag åt dubbel dos första veckan och sedan en om dagen. Iron respons är den bästa jag provat, men jag blev faktiskt hårdare i magen av dem. Inte tillnärmelsevis så illa som med andra jag provat förstås. Med andra (även sådana som marknadsförs som snälla mot magen) har det blivit som blålera i magen och nästan totalt stopp - bara små stenhårda svarta pluttar då och då. Med Iron respons var magen fortfarande nästan helt regelbunden, men hård, så det gjorde ont vissa gånger. Men det kan jag stå ut med. Ska äta extra mycket syrade grönsaker när jag äter dem i fortsättningen, så blir det nog bättre. Helt klart den bästa produkt jag provat. Jag äter mycket växtbaserat och har svårt med näringsupptaget, så nu kommer jag äta dem vid varje mens tillsvidare för att unvika brist. Tack för en bra produkt!

  Review by

  Posted on

 15. Bästa järntabletten på marknaden
  Value
  100%
  Jag har typ testat alla som finns och har mått dåligt av alla förutom Iron Response. Inga andra järntabletter har höjt upp mitt järnvärde förutom dessa. Min barnmorska blev chockad när hon såg hur bra mitt järnvärde är för under alla år så har jag alltid haft järnbrist men nu har det ändrats tack vare Iron Response. Kommer aldrig att testa några andra än dessa.

  Review by

  Posted on

 16. Järntabletter som fungerar!
  Value
  100%
  Jag är gravid och mitt HB hade sjunkit ner till 100. På 6 veckor med en tablett Iron Response varje dag har jag nu åter 122 vid dagens provtagning och min barnmorska var imponerad över hur snabbt värdet gått upp till normal nivå. Visar att tabletterna tas upp riktigt bra av kroppen. Och helt utan några magbesvär. Rekommenderas verkligen som alternativ till de märken som säljs på apoteken.

  Review by

  Posted on

 17. Bästa järntillskottet!
  Value
  100%
  Det här är helt klart det bästa järntillskottet. Fixade min järnbrist på bara några dagar, jag gick från att vara konstant trött till att känna mig normal igen. Och inga problem med magen! Jag har ulcerös kolit och måste vara extra försiktig med vad jag stoppar i mig, och det här tillskottet gick jättebra att äta.

  Review by

  Posted on

 18. Väldigt fina järnvärden
  Value
  100%
  Nu har jag ätit era järntabletter regelbundet och under lång tid och fått väldigt fina järnvärden trots att jag lämnar blod och inte äter duroferon. Min mage brukar "stanna upp" efter en tablett duroferon. Tackar för fina produkter.

  Review by

  Posted on

 19. Bästa tillskottet
  Value
  100%
  Har ätit Iron response under graviditeten och haft ett supervärde! Nu har jag beställt en multitablett till mig och babyn.

  Review by

  Posted on

 20. Absolut bästa järntillskott
  Value
  100%
  Har haft allvarlig vitamin och mineral brist efter en infektion skadade min tarm. Mina värde blev inte bättre tills jag började ta Innate Response vitamintillskott. För första gången på år blev min ferritinvärde bättre med Iron Response.

  Review by

  Posted on

 21. Toppen järnvärde
  Value
  100%
  Den enda järntablett som lyckats få upp mina under alla år dåliga järnvärde. Även under graviditeten fick jag upp värdet som var dåligt först,min barnmorska sa jag skulle fortsätta med de tabletter som funkade så bra

  Review by

  Posted on

Write Your Own Review
Du recenserar:Iron Response – järntabletter
Betyg
Relaterade produkter
 1. Köp Vitamin C-400 från Innate Response
  Vitamin C-400
  , 90 tabletter eller 180 tabletter

  C-vitamin-400 är C-vitamin i whole food form med mycket hög biotillgänglighet. ...

  As low as 549 kr
 2. C-vitaminpulver i whole food form med astragalus och schisandrabär.

  Daily C-Protect Nutrient Booster Powder™ (C-vitaminpulver & Adaptogener) är ett...

  Special Price 199 kr Regular Price 329 kr
 3. B Complex från Innate Response bidrar till normal hjärtfunktion, energiomsättning och bildning av röda blodkroppar.
  B Complex
  , 90 tabletter eller 180 tabletter

  B-Complex från Innate Response är ett balanserat spektrum av alla åtta b-vita...

  As low as 419 kr
 4. Vegetarianpaket innehåller flera bra produkter med speciellt anpassade kosttillskott för vegetarianer för att motverka brister och optimera näringsstatusen.

  Speciellt anpassade kosttillskott för vegetarianer för att motverka brister och opti...

  Special Price 2 759 kr Regular Price 2 913 kr

  Du sparar 154 kr

 5. Köp C-vitaminpulver från Innate Response

  C-vitaminpulver är ett vattenlösligt pulver med olika former av C-vitamin som funger...

  359 kr
 6. Trött och utmattad? Köp detta paket från Innate Response som bidrar till minskad trötthet och utmattning!

  Trött och utmattad? Två superprodukter som bidrar till minskad trötthet och ut...

  Special Price 769 kr Regular Price 808 kr

  Du sparar 39 kr

 7. Problem med fertilitet och reproduktion? Prova vårt fertilitetspaket med noga utvalda produkter som innehåller näringsämnen som bidrar till immunsystemets normala funktion och normal fertilitet och reproduktion

  Vitalista har tagit fram ett specialpaket för den som vill bli gravid. Vitalistas fertili...

  Special Price 1 999 kr Regular Price 2 194 kr

  Du sparar 195 kr