JUST NU – 20 % rabatt på produkter för hår, naglar och hud!

Electrolytes Plus+

Marknadens kanske mest rena elektrolyter för optimal vätskebalans och elektrolytbalans i kroppen. Hjälper till att lindra symtom på uttorkning som yrsel, trötthet och huvudvärk. Passar både personer som tränar och de som inte tränar. Fri från dold magnesiumoxid och utan tillsatta smakämnen, socker eller sötningsmedel.

 • Elektrolyter av högst kvalitet för optimal vätskebalans
 • Praktiska portionsförpackningar för engångsbruk, perfekta att ta med sig
 • Fri från buffrad magnesiumoxid eller andra billiga former av mineraler
 • Fri från mjölk, gluten, GMO, magnesiumstearatsocker, artificiella sötningsmedel, fyllnadssmedel och tungmetaller
 • Paleo- och ketovänlig samt passar veganer och vegetarianer
 • Portionsförpackningar fria från hormonstörande BPA, BPF, BPS, mjukgörare och ftalater
 • Tillverkad under HACCP (ISO22000)

Special Price 249 kr
Regular Price 349 kr
Kostnad per dag:
8,3 kr
  • Fri frakt över 298 kr
  • Snabb leverans
  • Slut i lager
   • Köp Fler - Spara Mer
   • Köp 2 för 239 kr styck och spara 4%
   • Köp 3 för 229 kr styck och spara 8%
   • Köp 4 för 219 kr styck och spara 12%
  Storlek
  30 portionspåsar
  Rek. pris
  349 kr
  Varumärke
  Portioner
  30
  Art. nr
  GREAT10011
  EAN
  7350131871103

Electrolytes Plus+

Rena elektrolyter för optimal vätskebalans och elektrolytbalans i kroppen. Hjälper till att lindra symtom på uttorkning som yrsel, trötthet och huvudvärk. Passar både personer som tränar och de som inte tränar. Fri från dold magnesiumoxid och utan tillsatta smakämnen. Fri från mjölk, gluten, GMO, magnesiumstearat, socker, artificiella sötningsmedel, fyllnadssmedel och tungmetaller.

Natriumklorid – Le Guérandais Guérande Salt

Electrolytes Plus+ innehåller Le Guérande havssalt, känt för sitt rena havssalt som ger elektrolyterna natrium och klorid. Le Guérande havssalt skördas för hand och är 100 % naturligt och oraffinerat helt utan tillsatser. Le Guérandais Guérande Salt är för närvarande det enda franska havssaltet som har tilldelats märkningen Label Rouge, en officiell symbol för överlägsen kvalitet som övervakas av en oberoende certifieringsorgan godkänd av Jordbruksdepartementet i Frankrike. Spårbarhet är en viktig del av övervakningen av Le Guérande havssalt. 

Natrium (Na+)

Electrolytes Plus+ innehåller natrium från Le Guérande havssalt.

 • Vätskebalans: Natrium hjälper till att reglera vätskebalansen i kroppen genom att kontrollera mängden vatten som finns både inuti och utanför cellerna. Detta bidrar till att upprätthålla normalt blodtryck och vätskenivåer.
 • Nervimpulser: Natriumjoner är avgörande för att skapa och sända nervimpulser. När en nervimpuls sänds, strömmar natrium in i cellen och skapar en aktionspotential, vilket är det elektriska signaler som tillåter nervceller att kommunicera med varandra och med musklerna.
 • Muskelkontraktion: Natrium är också nödvändigt för musklerna att fungera korrekt. Vid muskelkontraktioner, som inkluderar allt från att röra en finger till att gå eller springa, är natriumjoner involverade i att skapa den elektriska signalen som utlöser muskelrörelsen.

Klorid (Cl-)

Electrolytes Plus+ innehåller klorid från Le Guérande havssalt.

 • Syra-basbalans: Klorid är en viktig del av saltsyran (HCl) i magsäcken, som hjälper till att bryta ner maten och absorbera näringsämnen. Det spelar en roll i att bibehålla kroppens syra-basbalans genom att fungera som en buffert för att neutralisera överskott av sura eller basiska ämnen i kroppen.
 • Vätskebalans: Klorid arbetar tillsammans med natrium för att reglera vätskebalansen. Genom att kontrollera mängden natrium och klorid i kroppen kan cellerna behålla rätt mängd vatten för att fungera korrekt.
 • Nervfunktion: Kloridjoner hjälper också till att reglera nervfunktionen genom att vara involverade i att skapa den elektriska gradienten över cellmembranet. Detta är nödvändigt för att nervceller ska kunna sända och ta emot signaler.

Kalium (K+)

Electrolytes Plus+ innehåller kalium av högsta kvalitet. Kalium är en viktig mineral som bidrar till nervsystemets normala funktion, normal muskelfunktion och till att bibehålla normalt blodtryck.

 • Muskelkontraktion och nervfunktion: Kalium är en nyckelelektrolyt för att bibehålla normal muskel- och nervfunktion. Det är speciellt viktigt för hjärtmuskeln, där det hjälper till att reglera hjärtats rytm och kontraktioner.
 • Vätskebalans: Kalium arbetar tillsammans med natrium för att reglera vätskebalansen och blodtrycket i kroppen. Det hjälper till att kontrollera mängden vätska inuti och utanför cellerna.
 • Syra-basbalans: Kalium är också viktigt för att bibehålla kroppens syra-basbalans genom att hjälpa till att reglera pH-nivåerna.

Magnesium (Mg2+)

Electrolytes Plus+ innehåller lättabsorberat magnesium av högsta kvalitet, fri från buffrad eller dold magnesiumoxid. Magnesium är inte bara viktig för elektrolytbalansen. Magnesium bidrar även till att bibehålla normala tänder, normal benstomme och till normal proteinsyntes. Magnesium bidrar dessutom till att minska trötthet och utmattning, till normal energiomsättning, till nervsystemets normala funktion, till normal muskelfunktion och har en roll i celldelningsprocessen.

 • Muskel- och nervfunktion: Magnesium är avgörande för normal muskel- och nervfunktion. Det är inblandat i över 600 biokemiska reaktioner i kroppen, inklusive muskelkontraktioner och nervimpulser. Magnesium hjälper musklerna att slappna av efter kontraktion, vilket är avgörande för att förhindra kramp.
 • Energiproduktion: Magnesium är nödvändigt för att omvandla mat till energi. Det är en del av processen där cellerna bryter ner kolhydrater och fetter för att skapa ATP (adenosintrifosfat), kroppens primära energikälla.
 • Benhälsa: Magnesium är en viktig beståndsdel i benstrukturen. Det hjälper till att reglera aktiviteten hos parathyroidea hormonet (PTH), som är ansvarigt för att upprätthålla kalciumbalansen i kroppen. Detta är viktigt för att främja starka ben.

Varför inte Kalcium (Ca2+), Fosfat (PO43-) och Bikarbonat (HCO3-)

Kalcium (Ca2+)

Vi har valt att inte ha kalcium i Electrolytes Plus+ för att undvika risk överskott av kalcium. Alla människor behöver nämligen inte extra kalcium och att få i sig för mycket kalcium kan vara skadligt och kan leda till överkalcifiering av vävnader, blodkärl och organ. Om man lider av brist på kalcium är det bättre att ta ett rent kalciumtillskott som innehåller mer kalcium än vad ett elektrolyttillskott skulle göra. Att inkludera kalcium i Electrolytes Plus+ kan därför vara överflödigt för många användare. Electrolytes Plus+ innehåller bland annat elektrolyterna magnesium och kalium, vilka inte sällan människor däremot har brist på. 

Fosfat (PO43-)

Brist på fosfor är extremt ovanligt eftersom fosfor finns i många livsmedel och är en vanlig ingrediens i vår kost. Det är tvärtom faktiskt vanligare att människor får i sig för mycket fosfor än för lite. Det beror på att många bearbetade livsmedel, läskedrycker och tillskott innehåller fosforsyra. För höga nivåer av fosfor i kroppen, särskilt i förhållande till kalcium, kan vara skadligt för benhälsan och kan bidra till hälsoproblem som benskörhet på lång sikt. Målet med Electrolytes Plus+ är att fokusera på att återställa de elektrolyter som vanligtvis förloras genom svettning och träning, som natrium, kalium och magnesium, utan att riskera att ge för mycket av andra näringsämnen som redan finns gott om i kosten.

Bikarbonat (HCO3-)

Bikarbonat (HCO3-) kan potentiellt rubba balansen mellan magnesium och kalium i kroppen på grund av dess förmåga att påverka pH-värdet. När bikarbonat intas, särskilt i höga mängder, kan det leda till en ökning av blodets pH-nivåer, vilket skapar en mer alkalisk miljö. Forskning visar att förändringar i pH-värdet kan påverka hur elektrolyter som magnesium och kalium absorberas och utsöndras av kroppen. En ökad alkalinitet kan påverka dessa elektrolyters distribution och balans. En förskjutning i pH-värdet mot en mer alkalisk nivå kan påverka hur magnesium och kalium fungerar och absorberas i kroppen. När pH-värdet blir för högt (alkalos) kan det påverka jonkanalernas funktion i cellerna, vilket i sin tur kan påverka hur magnesium och kalium transporteras in och ut ur cellerna. Detta kan störa den normala funktionen av muskler och nerver samt påverka vätskebalansen. Genom att undvika att inkludera bikarbonat i elektrolytblandningen, minskar risken för att skapa en obalans mellan magnesium och kalium. Forskning visar att alkalos, orsakad av ökat intag av bikarbonat, även kan påverka muskel- och nervfunktion negativt.

Fickenscher, A., Mazer, C. D., & Verjee, Z. H. (2012). The acid-base effects of saline and albumin fluid resuscitation: the role of chloride content. Critical Care, 16(5), R154. [DOI: 10.1186/cc11416]

Phillips, R., et al. (1988). Effects of acid-base changes on serum potassium concentration. Journal of Clinical Pathology, 41(5), 501–504. [DOI: 10.1136/jcp.41.5.501]

Referens: Wood, P. G. (2000). Alkalosis and Potassium Handling. Nephron, 84(4), 281–286. [DOI: 10.1159/000045618]

Renhet och fri från tillsatser

Electrolytes Plus+ är tillverkad i Sverige under strikta standarder. Den är tillverkad under HACCP ISO 22000. Electrolytes Plus+ är fri från mjölk, gluten, GMO, magnesiumstearat, socker, artificiella sötningsmedel och fyllnadsmedel. Våra stick packs är fria från hormonstörande BPA, BPF, BPS, mjukgörare och ftalater?

Electrolytes Plus+ är idealisk för personer som följer en paleo- eller ketovänlig kost, veganer och vegetarianer. 

Innehåll per dagsdos (1 portionspåse)   % av DRI
Le Guérande havssalt 2 500 mg *
     Klorid 1 500 mg *
     Natrium 1 000 mg *
Kalium  300 mg 15
Magnesium 100 mg 27

DRI = Dagligt referensintag
* DRI ej fastställt

Ingredienser 

Le Guerandais havssalt, kaliumcitrat, magnesiumbisglycinat, magnesiummalat.

Dosering

Blanda en stick pack dagligen med minst 2,5 deciliter vatten, juice eller annan valfri dryck. Produkten smakar salt. Electrolytes Plus+ kan konsumeras när som helst under dagen, men vi rekommenderar att du tar Electrolytes Plus+ direkt på morgonen när du vaknar, ungefär 30 minuter innan träning och när du behöver vara mentalt klar och fokuserad.

Observera

Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Förvaras torrt och mörkt i rumstemperatur. Placera aldrig kosttillskott i direkt solljus, i fuktig miljö eller nära en värmekälla. Förslut burken ordentligt.

Write Your Own Review
Du recenserar:Electrolytes Plus+
Betyg