JUST NU – 20 % rabatt på produkter för hår, naglar och hud!

Tru Niagen NAD+

Rating:
100% of 100

Tru Niagen är ett unikt kosttillskott som bidrar till att producera den spännande och essentiella molekylen NAD+ som finns naturligt i och används av alla celler och mitokondrier i kroppen. Tru Niagen bidrar bland annat till att minska trötthet och utmattning och till nervsystemets normala funktion.

 • Världens mest välstuderade NAD-kosttillskott
 • Bidrar till minska trötthet och utmattning, till nervsystemets normala funktion och även till att bibehålla normala slemhinnor
 • 300 mg nicotinamide riboside chloride per kapsel
 • Laboratorietestad fri från patogen svamp och E.coli
Special Price 495 kr
Regular Price 699 kr
  • Fri frakt över 298 kr
  • Snabb leverans
  • Finns i lager
  Rek. pris
  1595 kr
  Varumärke
  Portioner
  90
  Art. nr
  NIAGEN-CONFIG
  EAN
  856029008813

Tru Niagen NAD+

Tru Niagen® innehåller nikotinamidribosidklorid (nicotinamide riboside chloride på engelska) som bidrar till att bilda NAD+ (nikotinamidadenindinukleotid eller Nicotinamide adenine dinucleotide på engelska). NAD+ är ett koenzym som finns i alla celler i människan och som vi inte kan leva utan. Det krävs bland annat för att mitokondrierna ska fungera. Tru Niagen bidrar till energibildningen i kroppen, till att bibehålla normala slemhinnor men även till att bibehålla normal hud. Tru Niagen bidrar även till att minska trötthet och utmattning och till nervsystemets normala funktion. Forskning visar att två veckors intag av Tru Niagen ökar nivåerna av NAD+ i kroppen med 51 %.

NAD+ behövs för att omvandla det man äter till energi och NAD+ bidrar även till att bilda olika proteiner som i sin tur bidrar till cellreparation. Tyvärr minskar kroppens produktion av NAD+ med 50 % mellan 40–60 års ålder vilket leder till att cellernas funktion blir försämrad och åldras. Det innebär att vi åldras. Vi är inte yngre än våra cellers hälsa, våra mitokondrieras hälsa och vår tarmfloras hälsa. NAD+ är en av de viktigaste molekylerna som det i dagsläget forskas på för att motverka åldrande och bidra till hälsa. Kroppen använder även NAD+ för att motverka oxidativ stress och fria radikaler. Djur som ges NAD+ visar på cellföryngring och cellreparation hos djuren.

En annan föregångare till NAD+ är NMN (nicotinamide mononucleotide) men NMN ökar inte NAD+ i samma utsträckning som Tru Niagen och i dagsläget är Tru Niagen säkraste kosttillskottet för att öka NAD+ i kroppens celler.

Tru Niagen stimulerar till betydligt mer och effektivare bildning av NAD+ än både vitamin B3 i form av nikotinsyra och vitamin B3 i form av nikotinamid/niacinamid. Vitamin B3 behövs för andra funktioner i kroppen men när det gäller bildning av NAD+ finns det inget som är bättre än Tru Niagen med nikotinamidribosidklorid. Nikotinsyra ombildas till nikotinamid/niacinamid. Höga doser av vitamin B3 i formen nikotinsyra kan ge en så kallad flush där man blir rödflammig i huden. Det gör däremot inte nikotinamid/niacinamid eller Tru Niagen.

Källor & vetenskapliga referenser

Rajman L, Chwalek K, Sinclair DA. Cell Metab. 2018;27(3):529-547. doi:10.1016/j.cmet.2018.02.011.

Conze D, Brenner C, Kruger CL. Sci Rep. 2019;9(1):9772. Published 2019 Jul 5. doi:10.1038/s41598-019-46120-z.

Elhassan YS, Kluckova K, Fletcher RS, et al. Cell Rep. 2019;28(7):1717-1728.e6. doi:10.1016/j.celrep.2019.07.043

Samuel A.J. Trammell, Benjamin J. Weidemann, Ankita Chadda, Matthew S. Yorek, Amey Holmes, Lawrence J. Coppey, Alexander Obrosov, Randy H. Kardon, Mark A. Yorek, Charles Brenner. Scientific Reports, 2016; 6: 26933 DOI: 10.1038/srep26933

Innehåll per dagsdos   % av DRI
Niagen (nikotinamidribosidklorid) 300 mg 1875 %

DRI = Dagligt referensintag
* DRI ej fastställt

Ingredienser

Nikotinamidribosidklorid (Niagen), fyllnadsmedel (cellulosa), vegetabilisk kapsel (cellulosa), klumpförebyggande medel (magnesiumsalter av fettsyror).

Dosering

1 kapsel per dag med eller utan mat. Tru Niagen bör tas vid samma tidpunkt varje dag.

Observera

Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Förvaras i rumstemperatur. Placera aldrig kosttillskott nära en värmekälla, i direkt solljus eller i fuktig miljö. Förslut burken ordentligt. Tillverkad i USA. Nikotinamidribosidklorid kan minska blodsockernivåerna. Tala därför med din läkare innan du tar Tru Niagen om du har blodsockerbesvär.

Vad är Tru Niagen NAD+?

En kapsel Tru Niagen NAD+ innehåller 300 mg NIAGEN®, en patenterad och unik form av vitamin B3, känd som nikotinamidribosidklorid som i sin tur bildar NAD+ (nikotinamidadenindinukleotid ) i alla celler i kroppen. NAD+ behövs bland annat för att cellerna ska kunna bilda energi och för att mitokondrierna ska fungera. 

Vad kan jag märka om jag tar Tru Niagen NAD+?

Som med alla kosttillskott eller nya hälsorutiner, varierar upplevelsen beroende på ålder, kost, motion, sömnvanor och livsstil rent generellt samt på hur lång tid man tar kosttillskottet. Även om man inte skulle märka av omedelbara fördelar, är det helt säkert att Tru Niagen NAD+ fungerar på cellulär nivå och genererar NAD + i cellen, vilket över tid bidrar till:

 • normal energiomsättning.
 • nervsystemets normala funktion.
 • normal psykologisk funktion.
 • att bibehålla normala slemhinnor.
 • att bibehålla normal hud.
 • att minska trötthet och utmattning.
 • Hur lång tid behöver jag ta Tru Niagen NAD+ för att märka skillnad?
 • Åtta veckor är den tid som rekommenderas att ta Tru Niagen NAD+ för att börja märka skillnad i energiomsättningen och för att se skillnad när det gäller trötthet eller utmattning.

Vem bör ta Tru Niagen NAD+?

Tru Niagen NAD+ är framtaget för personer som vill stödja sin normala energimässiga metabolism, cellulära hälsa och mitokondriernas funktion. 

Är Tru Niagen NAD+ naturligt? 

Den aktiva ingrediensen i Tru Niagen NAD+ är ett mikronäringsämne som kallas nikotinamidribosid vars salt är nikotinamidribosidklorid. Det är strukturellt och funktionellt identiskt med naturligt förekommande nikotinamidribosidsom finns i små mängder i komjölk. Tru Niagen NAD+ är dock en replikerad form av nikotinamidribosidklorid fri från mjölkprodukter.

Vad är Tru Niagen NAD+ fritt från? 

Tru Niagen NAD+ är fri från gluten, nötter, animaliska biprodukter, konstgjorda färger, konstgjorda smaker och även helt fri från koffein.  

Kan Tru Niagen NAD+ tas av veganer?

Ja, Tru Niagen NAD+ kan tas av veganer. 

Kan Tru Niagen NAD+ tas av elitidrottare?

Ja, Tru Niagen NAD+ kan tas av elitidrottare. Tru Niagen har testats rigoröst och innehåller ingen av de bannlysta dopingklassade ingredienserna. Tru Niagen NAD+ bär NSF Certified for Sport® vilket innebär att den är godkänd av The U.S. Anti-Doping Agency. Certified for Sport®-certifieringen är det enda oberoende certifieringsprogrammet från tredje part som erkänts av USA:s antidopingbyrå (USADA), Major League Baseball, National Hockey League och Canadian Football League. Certified for Sport® rekommenderas även av NFL, NBA, PGA, LPGA, CCES, CPSDA, iNADO, Ironman, NASCAR, Taylor Hooton Foundation och många andra organisationer som vill avstå från kontaminerade kosttillskott. 

Ska jag ta Tru Niagen NAD+ i samband med träning?

Vi rekommenderar alltid att ta alla former av kosttillskott minst 2 timmar från träningstillfället för att inte antioxidanter ska förhindra den naturliga ROS-produktionen. ROS (Reactive oxygen species) är reaktiva syreföreningar, det vill säga fria radikaler, vilka i stora mänder allvarligt skadar cellerna men i små mängder är viktiga för reparation av muskelfiber. Skador på muskelcellmembran som uppstår under träning driver in kalcium i cellen. Kalcium absorberas av mitokondrierna i cellen vilket i sin tur utlöser en ökad ROS-produktion. ROS främjar bildandet av skyddande aktinfibrer runt cellmembranskadorna som uppstår under träning. Att förhindra ROS att öka under träningstillfället begränsar förmågan hos isolerade muskelfibrer att reparera cellmembranskador och begränsar även kraftproduktion. Därför bör man vänta minst två timmar från träningstillfället till det att man tar sina kosttillskott, inklusive Tru Niagen. 

Kan jag ta Tru Niagen NAD+ med andra kosttillskott? 

Du kan ta Tru Niagen NAD+ med andra kosttillskott. Det är inte känt för att interagera med andra ingredienser eller produkter negativt. 

Har Tru Niagen NAD+ några biverkningar? 

Tru Niagen NAD+ är inte känt för att ha några biverkningar och det finns inga kliniska studier som visar att Tru Niagen NAD+ har några biverkningar om man tar rekommenderad dagsdos. Flera kliniska prövningar har genomförts på Tru Niagen NAD+ utan att negativa biverkningar har kunnat visats. 

Är Tru Niagen NAD+ testat vetenskapligt? 

Tru Nigen NAD+ har testats i åtta publicerade vetenskapliga kliniska humanstudier och har genomgått 36 kvalitetskontrollstester. Företaget bakom Tru Niagen NAD+ är dedikerade till optimal kvalitet och de har patent på 

Vilka är de inaktiva ingredienserna i Tru Niagen NAD+?

De inaktiva ingredienser är mikrokristallin cellulosa och hydroxipropylmetylcellulosa. Mikrokristallin cellulosa är en växtbaserad fiber som används som fyllmedel och hydroxipropylmetylcellulosa är en vanlig växtbaserad ingrediens som används för att tillverka vegetariska kapslar.

Varför är rekommenderad dagsdos 300 mg?  

Rekommenderad dagsdos för Tru Niagen NAD+ är 300 mg vilket motsvarar 1 kapsel per dag. 300 mg Tru Niagen NAD+ är den dos som är kliniskt har testats i och stöds av flera genomförda kliniska studier. Enligt forskninge är 300 mg Tru Niagen NAD+ den optimala dagsdosen för att producera NAD+. 

Hur jämför sig Tru Niagen NAD+ med nikotinamidmononucleotid (NMN)?

Tru Niagen NAD+ är nikotinamidribosidklorid. Nikotinamidmononucleotid (NMN) är också ett ämne som kan skapa NAD+. Emellertid finns det stora och viktiga skillnader. NMN kan inte ta sig in i cellen vilket Tru Niagen NAD+ kan. NMN behöver ombildas till nikotinamidribosidklorid för att kunna ta sig in i cellen. NMn har 1 publicerad humanstudie medan Tru Niagen NAD+ har åtta. Tru Niagen NAD+ med nikotinamidribosid har sex publicerade kliniska studier på människor som visar att det effektivt ökar NAD+-nivåerna. NMN har noll. Tru Niagen NAD+ (nikotinamidribosid) har erhållit godkännande av de ledande auktoritativa myndigheterna i världen, exempelvis EFSA inom EU (NMN har noll erkännande). Tru Niagen NAD+ har framgångsrikt granskats två gånger under US Food and Drug Administration (FDA) New Dietary Ingredient Notification (NDIN) -program. Tru Niagen NAD+ är godkänt av FDA som GRAS (Generally Recognised As Safe), det vill säga anses vara ett säkert ämne. Tru Niagen NAD+ är godkänt som Health Product av Health Canada. Tru Niagen NAD+ har blivit  godkänd som en ny livsmedelsingrediens av Europeiska kommissionen. Tru Niagen NAD+ har godkänts som en tillåten ingrediens i kompletterande läkemedel av Therapeutic Goods Administration of Australia. Tru Niagen NAD+ är godkänt som kosttillskott för elitidrottare av NSF Certified for Sport® vilket inte NMN har blivit. 

Är Tru Niagen NAD+ tillåtet i hela EU? 

Nikotinamidribosidklorid har fått ett positivt säkerhetsutlåtande från Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) och godkänts som ett nytt livsmedel av Europeiska kommissionen (EG). Det är tillåtet att sälja i hela EU.

Recensioner
 1. Riktigt bra!
  Rating
  100%
  Har testat många kosttillskott och är medveten att man känner av effekten av bara några få. Den här är en av de få som verkligen gör skillnad. Kunde börja tänka lite klarare igen efter bara några dagar. Kommer absolut att köpa igen .

  Kommentar av

  Publicerad

 2. Ger mer energi
  Rating
  100%
  Jag får mer energi, så enkelt är det. Detta har räddat mig. Tar varje dag, en tablett vid frukost och en vid lunch.

  Kommentar av

  Publicerad

 3. Bättre ork!
  Rating
  100%
  Jag har ätit 1 burk NAD+ och känner mer ork vad gäller konditionen! Flåsar inte lika mycket! Kommer att köpa fler!

  Kommentar av

  Publicerad

Write Your Own Review
Du recenserar:Tru Niagen NAD+
Betyg