Facebook Pixel

MSM – organiskt svavel

Rating:
100% of 100

MSM – skönhetsmineralen, fungerar som en beståndsdel i kollagen, dvs det protein som bygger upp bindväv, muskler, skelett, hår och hud.

 • Innehåller den finaste MSM som finns: Opti-MSM ®
 • Innehåller alfa-liponsyra, NAC och isotiocyanater
 • MSM av absolut högsta kvalitet, renhet och biotillgänglighet
 • Säkert för veganer och vegetarianer
349 kr
Kostnad per dag:
11,63 kr
  • Fri frakt
  • Leveranstid: 3-4 arbetsdagar
  • Finns i lager
  Storlek
  60 kapslar
  Rek. pris.
  349 kr
  Varumärke
  Räcker i
  60 dagar
  SKU
  10075
  UPC
  8 13006 01500 4

MSM – organiskt svavel

MSM (Methyl Sulfonyl Methane) är organiskt svavel som finns helt naturligt i kroppen och i den mat du äter. Svavel kallas för naturens "skönhetsmineral" eftersom den anses hålla huden mjuk och ungdomlig samt anses bidra till starkt och välmående hår och naglar. Svavel är nödvändigt för produktion av kollagen och keratin vilket är det protein som behövs för att stärka och underhålla hud, hår och naglar. MSM ger därför flexibilitet, ton och styrka åt muskler, leder, hud, hår och naglar. MSM klassas dessutom som en av de minst toxiska substanser som finns, jämförbart med vatten. Forskare skriver i tidskriften Nutrients att MSM används för en rad olika rad olika ändamål där dess vanligaste användning är som ett antiinflammatoriskt tillskott. En mängd olika hälsobesvär förbättras med MSM-tillskott, inklusive inflammation, muskelsmärta, oxidativ stress och antioxidantkapacitet. Det har undersökts väl i djurmodeller, såväl som i humana kliniska prövningar och experiment. Som ett generellt erkänt som säkert godkänt ämne tolereras MSM av de flesta individer vid doser upp till fyra gram dagligen, med få kända och milda biverkningar. [1]

Dr. Stanley Jacob, medlem i Research Fellowship från Harvard Medical School i USA samt forskare vid Oregon Health Science University i USA har forskat på MSM i över 30 år. Han menar att MSM som bland annat ingår i kollagenprocessen minskar ärrvävnad. Han menar vidare att MSM minskar inflammationer i kroppen.

En dubbelblind studie i USA på MSM effekt på hår och naglar konstaterade att 100% av de som fått MSM, uppvisade ökad och förbättrad hårtillväxt jämfört med en person i den grupp som fått placebo. En annan dubbelblind studie visade att de som fått MSM fått en ökad nageltillväxt samt tjockare och starkare naglar. Det som stärker hud, hår och naglar stärker även huden. The Effectiveness of the Use of Oral msm (Methylsulfonylmethane) Supplementation on Hair & Nail Health. By Ronald M. Lawrence, M.D.

Så här skriver Dr. Mercola om sin MSM – Svavelkomplex

OptiMSM® (Methylsulfonylmethane)

Jag vill endast ha den bästa MSM i mitt kosttillskott och därför valde jag OptiMSM®

N-Acetyl Cysteine (NAC)

Denna svavelinnehållande aminosyra behövs för att kroppen ska kunna producera glutation. NAC fungerar även som en antioxidant och är viktig för avgiftning (detox) i kroppen.

R-Alpha Lipoic Acid (from Sodium R-Alpha Lipoate), Alfa-liponsyra

Jag inkludera R-alfaliponsyra för dess möjlighet att öka glutationproduktionen i kroppen. Jag valde R-alfaliponsyra vilket är den form som kroppen föredrar. Den R-ALA som jag valde har högst stabilitet och är oerhört biotillgänglig.

Organic Sulfur Vegetable Blend, Svavelblandning från grönsaker

Vissa grönsaker innehåller organiska svavelföreningar naturligt. En sådan grupp är isothiocyanates (isotiocyanater) som finns i grönsaker som broccoli, kål och grönkål. Allicin är en annan svavelförening som exempelvis är den hälsosamma ingrediensen i vitlök.

Övriga fördelar med Dr. Mercolas MSM:

 • 100 % ren Methyl-Sulfonyl-Methane (MSM)

 • MSM som inte kommer från petroleum

 • MSM av absolut högsta kvalitet, renhet och biotillgänglighet

 • Inga artificiella eller syntetiska tillsatser

 • Innehåller inte gluten, mjölkprodukter, soja eller majs

 • Innehåller inga bekämpningsmedel

 • Säkert för veganer och vegetarianer

 • Ger ingen kroppsodör till skillnad mot DMSO

Innehåll

Kosttillskott
Storlek: 60 kapslar
Portioner: 60 serveringar
Dosering: 1 kapsel per dag, lämpligen före kl. 15.

Innehåll per dagsdos % av DRI
Opti-MSM® – Metylsulfonylmetan 500 mg *
N-Acetylcystein 50 mg *
R-Alfaliponsyra 12,5 mg *

DRI = Dagligt referensintag
* DRI ej fastställt

Ingredienser

Metylsulfonylmetan (MSM), N-Acetylcystein, R-Alfaliponsyra, broccoli (Brassica oleracea italica, hela växten), vitlök (Allium sativum), savojkål (Brassica oleracea capitata), grönkål (Brassica oleracea sabellica), vegetabilisk kapsel (hydroxipropylmetylcellulosa), klumpförebyggande medel (kiseldioxid).

Observera

Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Förvaras i rumstemperatur. Placera aldrig kosttillskott nära en värmekälla, i direkt solljus eller i fuktig miljö. Förslut burken ordentligt. Tala med din läkare om du tar blodförtunnande mediciner eftersom MSM kan påverka inställning av medicineringen. Tala med din läkare om du är gravid och vill ta MSM. Bäst före utgången av: se sidan av burken.

Opti-MSM®  är ett varumärke som tillhör Bergstrom Nutrition.

Versionsnummer: 2018-06-11

Finns det kvalitetsskillnader gällande MSM-tillskott?

Ja helt klart. För det första bör man ta reda på om det MSM man ska köpa är en biprodukt från den petrokemiska industrin eller inte. Fin MSM bör ska inte vara en petrokemisk biprodukt. För det andra bör man fråga varifrån MSM-tillskottet kommer. MSM kommer från USA, Kanada eller Asien. Europa har inte MSM-tillverkning. Fin MSM bör komma från USA eller Kanada. För det tredje bör man noggrant kontroller huruvida MSM-tillskottet är rent och inte innehåller billiga fyllnadsmedel eller tillsatser. Vissa fabrikar i asien använder smutsigt vatten vid MSM-tillverkningen.

Kan jag ta tillskott av MSM trots att jag är allergisk mot sulfater och sulfiter?

MSM är en "Sulfonyl"-förening och hör inte ihop med sulfater, sulfiter eller svavelbaserade läkemedel som är kända för att orsaka irritation. MSM anses ha i stort sett lika låg biologisk och farmaceutisk toxicitet som vatten enligt Dr. Stanley Jacob och enligt neurologen Ronald M. Lawrence, MD

Varifrån kommer MSM från början?

Svavlecykeln börjar i havet där mikroskopiska växter, så kallade plankton, frigör svavelföreningar som omvandlas i havet till det flyktiga ämnet Dimethyl Sulfide (DMS). Det frigörs ur havet som en gas som når den övre atmosfären. I närvaro av ozon och ultraviolett ljus, via en process som kallas fotokemisk oxidation, omvandlas DMS till DMSO (dimetylsulfoxid) och MSM (Methylsulfonylmethane) som båda är lättlösligt i vatten. MSM och DMSO återvänder till jordytan i regnvatten där de tas upp av jorden och växterna. Växter och träd koncentrer båda dessa föreningar i sina rotsystem.

Fördjupning & forskning


MSM ger signifikant minskad smärta vid artros vid doser om 3000 mg två gånger per dag

Kim LS, Axelrod LJ, Howard P, Buratovich N, Waters RF. Efficacy of methylsulfonyl-methane (MSM) in osteoarthritis pain of the knee: a pilot clinical trial. Osteoarthritis and Cartilage 2006;14:286-94.
Southwest College Research Institute, Southwest College of Naturopathic Medicine & Health Sciences, Tempe, AZ, USA.  

MSM minskar homocystein i blodet, en riskfaktor för hjärt-kärlproblem

Kim LS, Axelrod LJ, Howard P, Buratovich N, Waters RF. Efficacy of methylsulfonyl-methane (MSM) in osteoarthritis pain of the knee: a pilot clinical trial.
Osteoarthritis and Cartilage 2006;14:286-94. Southwest College Research Institute, Southwest College of Naturopathic Medicine & Health Sciences, Tempe, AZ, USA.  

MSM minskar besvär från hösnuva

Barrager E, Veltmann JR, Schauss AG, Schiller RN. A multi-centered, open label trial on the safety and efficacy of methylsulfonylmethane in the treatment of seasonal allergic rhinitis. J Altern Complement Med 2002;8:167-74. 

MSM minskar besvär med urinblåsan

Childs SJ. Dimethyl sulfone (DMSO2) in the treatment of interstitial cystitis. Urol Clin North Am 1994;21:85-8.

MSM antas vara antiinflammatoriskt

Morton JI, Siegel BV. Effects of oral dimethyl sulfoxide and dimethyl sulfone on murine autoimmune lymphoproliferative disease. Proc Soc Exp Biol Med 1986;183:227–30.

Recensioner
 1. Björkpollenallergin är borta!
  Value
  100%
  Jag är så lycklig! Har blivit helt fri från min björkpollenallergi tack vare denna MSM. Äntligen kan jag njuta av våren fullt ut. Tack vare denna produkt har jag också fått bukt med min torra hud. Behöver inte längre lägga pengar på dyra krämer och oljor. Kommer rekommendera denna produkt till vänner och bekanta.

  Review by

  Posted on

Write Your Own Review
Du recenserar:MSM – organiskt svavel
Betyg
Relaterade produkter
 1. Daily Purify Booster

  Daily Purify Nutrient Booster Powder™ (Örtpulver & Adaptogener) är ett whole food pulver från superföretaget MegaFood. Daily Purify Nutrient Booster Powder™ innehåller örter, grönsaker och bär som traditionellt använts för avgiftning.

  329 kr
 2. Daily C-Protect Booster

  Daily C-Protect Nutrient Booster Powder™ (C-vitaminpulver & Adaptogener) är ett c-vitaminpulver i whole food form från superföretaget MegaFood. Daily C-Protect Nutrient Booster Powder™ innehåller även astragalus, schisandra, tranbär och blåbär.

  329 kr
 3. C-vitaminpulver

  C-vitaminpulver är ett vattenlösligt pulver med olika former av C-vitamin som fungerar som antioxidant i kroppen och bidrar till immunsystemets normala funktion.

  359 kr
 4. Lilla hudpaketet

  Ett bra paket för hud, hår och naglar. Innehåller superprodukter av högsta kvalitet. Fritt från kemikalier och bekämpningsmedel.

  1 364 kr 1 436 kr

  Du sparar 72 kr

 5. Lilla detox-paketet

  Superpaket med Daily Purify detoxpulver och Flora tarmbakterier för en effektiv och välgörande 30-dagars detox. Baserad på ekologiska örter och grönsaker. 

  625 kr 658 kr

  Du sparar 33 kr

 6. Astaxanthin - Astaxantin

  Astaxanthin är en av världens mest kraftfulla antioxidanter. Den har uppvisat betydligt högre antioxidativ förmåga än vitamin- E, betakaroten och C-vitamin.

  349 kr
 7. GI Response

  GI Response Mage Tarm är en omsorgsfullt utformad superprodukt för att stödja både övre och nedre magtarmkanalen. Den innehåller glutamin, sustamin, aloe vera, MSM samt örter och växtdelar som främjar magtarmhälsan.

  599 kr
 8. Daily Turmeric Booster

  Daily Turmeric Nutrient Booster Powder™ (Gurkmejapulver & Helig Basilika) är ett whole food pulver från superföretaget MegaFood. Daily Turmeric innehåller bland annat innehåller gurkmeja, helig basilika, piperin och C-vitamin.

  329 kr