JUST NU – 20 % rabatt på produkter för hår, naglar och hud!

MSM – organiskt svavel

Rating:
100% of 100

MSM – Organiskt svavel, kallas skönhetsmineralen eftersom den innehåller ett ämne som behövs för att bilda kollagen, det protein som bygger upp hud, hår, bindväv, muskler, brosk, senor och skelett.

 • Innehåller den finaste MSM som finns: Opti-MSM®
 • Innehåller alfa-liponsyra, trimetylglycin och en speciell svavelblandning
 • MSM av absolut högsta kvalitet, renhet och biotillgänglighet
 • Säkert för veganer och vegetarianer
Special Price 345 kr
Regular Price 349 kr
Kostnad per dag:
11,5 kr
  • Fri frakt över 298 kr
  • Snabb leverans
  • Finns i lager
  Storlek
  60 kapslar
  Rek. pris
  349 kr
  Varumärke
  Portioner
  60
  Art. nr
  DM10075
  EAN
  813006015004

MSM – organiskt svavel

MSM (Methyl Sulfonyl Methane) är organiskt svavel som finns helt naturligt i kroppen och i den mat du äter. Svavel kallas för naturens "skönhetsmineral" eftersom den anses hålla huden mjuk och ungdomlig samt anses bidra till starkt och välmående hår och naglar. Svavel är nödvändigt för produktion av kollagen och keratin vilket är det protein som behövs för att stärka och underhålla hud, hår och naglar. MSM ger därför flexibilitet, ton och styrka åt muskler, leder, hud, hår och naglar. MSM är även viktigt för bindväv och broskbildning.

MSM klassas som en av de minst toxiska substanser som finns, jämförbart med vatten. Forskare skriver i tidskriften Nutrients att MSM används för en rad olika rad olika ändamål där dess vanligaste användning är som ett antiinflammatoriskt tillskott. En mängd olika hälsobesvär förbättras med MSM-tillskott, inklusive inflammation, muskelsmärta, oxidativ stress och antioxidantkapacitet. Det har undersökts väl i djurmodeller, såväl som i humana kliniska prövningar och experiment. Som ett generellt erkänt som säkert godkänt ämne tolereras MSM av de flesta individer vid doser upp till fyra gram dagligen, med få kända och milda biverkningar.

Dr. Stanley Jacob, medlem i Research Fellowship från Harvard Medical School i USA samt forskare vid Oregon Health Science University i USA har forskat på MSM i över 30 år. Han menar att MSM som bland annat ingår i kollagenprocessen minskar ärrvävnad. Han menar vidare att MSM minskar inflammationer i kroppen. 

Forskning publicerad i den internationellt kända vetenskapliga tidskriften International Journal for Vitamin and Nutrition Research visar att så lite som 1 gram MSM per dag minskar visuella tecken på hudens åldrande och att 3 gram per dag minskar rynkor i ansiktet.

En dubbelblind studie på MSM:s effekt på hår och naglar konstaterade att 100% av de som fått MSM uppvisade ökad och förbättrad hårtillväxt jämfört placebo. En annan dubbelblind studie visade att personer som tagit MSM får en ökad nageltillväxt samt tjockare och starkare naglar. Det som stärker hud, hår och naglar stärker även huden.

Det finns forskning som visar att MSM ger signifikant minskad smärta vid artros vid doser om 3000 mg två gånger per dag. Forskning visar även att MSM minskar homocystein i blodet. Homocysteinär  en riskfaktor för hjärt-kärlproblem. Forskning visar att MSM även minskar besvär från hösnuva och minskar besvär med urinblåsan.

Så här skriver Dr. Mercola om sin MSM – Svavelkomplex

OptiMSM® (metylsulfonylmetan)

OptiMSM:s noggranna destillationsprocess i fyra steg säkerställer en 99,9% ren MSM. Denna optimala form av MSM stöder led-, brosk- och bindväv och hjälper till att minska effekterna av cellulärt åldrande. 

Trimetylglycin (TMG)

Trimetylglycin (TMG), känt som betain, är en aktiv komponent från kolin som spelar en viktig roll tillsammans med folat i metyleringsprocessen. TMG kan också fungera som en molekyl som hjälper till att kontrollera balansen av vatten i dina celler och TMG stöttar hälsan genom att donera en metylgrupp för att omvandla homocystein till L-metionin.

R-alfa liponsyra 

R-alfaliponsyra (från natrium R-alfa lipoat/Sodium R-Alpha Lipoate) är inkluderad för dess förmåga att öka glutation, kroppens egna och viktiga antioxidant. R-alfaliponsyra är den form som kroppen föredrar och den form som är mest stabil. R-ALA är upp till 21 gånger mer biotillgängligh än vanlig alfaliponsyra.

Ekologisk grönsaksblandning

MSM – Organiskt svavel innehåller flera svavelrika ekologiska grönsaker (broccoli, vitlök. savojkål och grönkål). Bland annat innehåller vitlök en hälsosam svavelhaltig aminosyra som heter allicin. Det anses vara det ämne som gör vitlök så hälsosamt. 

Andra fördelar med Dr. Mercolas MSM:

 • 100 % ren Methyl-Sulfonyl-Methane (MSM)
 • MSM som inte kommer från petroleum
 • MSM av absolut högsta kvalitet, renhet och biotillgänglighet
 • Inga artificiella eller syntetiska tillsatser
 • Innehåller inte gluten, mjölkprodukter, soja eller majs
 • Innehåller inga bekämpningsmedel
 • Säkert för veganer och vegetarianer
 • Ger ingen kroppsodör till skillnad mot DMS

Referenser & vetenskapliga studier

Innehåll per dagsdos  
Opti-MSM® (Metylsulfonylmetan) 1000 mg
Trimetylglycin 100 mg
R-alfaliponsyra 25 mg
Svavelblandning (ekologisk broccoli, vitlök, savojkål, grönkål) 25 mg

Ingredienser

Metylsulfonylmetan (MSM), trimetylglycin, R-alfaliponsyra, broccoli (Brassica oleracea italica, hela växten), vitlök (Allium sativum), savojkål (Brassica oleracea capitata), grönkål (Brassica oleracea sabellica), vegetabilisk kapsel (hydroxipropylmetylcellulosa), fyllnadsmedel (cellulosa), klumpförebyggande medel (kiseldioxid).

Dosering

2 kapslar om dagen med eller utan mat, lämpligen före kl. 15. Vid svårigheter att svälja kan kapseln tas isär och innehållet strös på mat eller i dryck som konsumeras direkt.

Observera

Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Placera aldrig kosttillskott nära en värmekälla, i direkt solljus eller i fuktig miljö. Förslut burken ordentligt. Tillverkad i USA. Opti-MSM® är ett varumärke som tillhör Bergstrom Nutrition. Tala med din läkare om du tar blodförtunnande mediciner eftersom MSM kan påverka inställning av medicineringen. Tala med din läkare om du är gravid och vill ta MSM.

Finns det kvalitetsskillnader gällande MSM-tillskott?

Ja helt klart. För det första bör man ta reda på om det MSM man ska köpa är en biprodukt från den petrokemiska industrin eller inte. Fin MSM bör ska inte vara en petrokemisk biprodukt. För det andra bör man fråga varifrån MSM-tillskottet kommer. MSM kommer från USA, Kanada eller Asien. Europa har inte MSM-tillverkning. Fin MSM bör komma från USA eller Kanada. För det tredje bör man noggrant kontroller huruvida MSM-tillskottet är rent och inte innehåller billiga fyllnadsmedel eller tillsatser. Vissa fabriker i asien använder smutsigt vatten vid MSM-tillverkningen. Opti-MSM® är den renaste MSM som finns på marknaden. 

Kan jag ta tillskott av MSM trots att jag är allergisk mot sulfater och sulfiter?

MSM är en Sulfonyl-förening och vilket inte är detsamma som sulfater, sulfiter eller svavelbaserade läkemedel. Sulfater, sulfiter eller svavelbaserade läkemedel är däremot kända för att orsaka irritation. MSM anses ha i stort sett lika låg biologisk och farmaceutisk toxicitet som vatten enligt Dr. Stanley Jacob och neurologen Ronald M. Lawrence, MD

Varifrån kommer MSM från början?

Svavlecykeln börjar i havet där mikroskopiska växter, så kallade plankton, frigör svavelföreningar som omvandlas i havet till det flyktiga ämnet Dimethyl Sulfide (DMS). Det frigörs ur havet som en gas som når den övre atmosfären. I närvaro av ozon och ultraviolett ljus, via en process som kallas fotokemisk oxidation, omvandlas DMS till DMSO (dimetylsulfoxid) och MSM (Methylsulfonylmethane) som båda är lättlösligt i vatten. MSM och DMSO återvänder till jordytan i regnvatten där de tas upp av jorden och växterna. Växter och träd koncentrer båda dessa föreningar i sina rotsystem.

Recensioner
 1. Fantastisk produkt för min mage!
  Rating
  100%
  MSM är en fantastisk produkt som reparerar min mage. Jag har testat mycket men MSM verkar vara nästan det enda jag behöver äta ihop med enzymer för att få en välfungerande mage.

  Kommentar av

  Publicerad

 2. Björkpollenallergin är borta!
  Rating
  100%
  Jag är så lycklig! Har blivit helt fri från min björkpollenallergi tack vare denna MSM. Äntligen kan jag njuta av våren fullt ut. Tack vare denna produkt har jag också fått bukt med min torra hud. Behöver inte längre lägga pengar på dyra krämer och oljor. Kommer rekommendera denna produkt till vänner och bekanta.

  Kommentar av

  Publicerad

Write Your Own Review
Du recenserar:MSM – organiskt svavel
Betyg