JANUARIREA – 20% RABATT PÅ UTVALDA PRODUKTER MED KODEN JAN22

Valnötter Halvor 250 g – EKO

Biofoods ekologiska valnötter är av absolut högsta kvalitet. De har en härlig och nötig valnötssmak. Biofoods ekologiska valnötter är dessutom rika på antioxidanter, E-vitamin, melatonin och polyfenoler.

 • Ekologiska naturella valnötshalvor 
 • Rika på antioxidanter, E-vitamin, melatonin och poolyfenoler
 • Passar veganer och vegetarianer
 • Komposterbar förpackning
Special Price 58 kr Regular Price 99 kr
  • Fri frakt över 298 kr
  • Snabba leveranser
  • Hemleverans
  • Finns i lager
  Storlek
  250 g
  Rek. pris
  99 kr
  Varumärke
  Portioner
  -
  Art. nr
  3480
  EAN
  7330137034801

Valnötter Halvor 250 g – EKO

Biofoods ekologiska valnötter är av absolut högsta kvalitet. Varje valnöt sorteras för hand. Biofoods ekologiska valnötter har en härligt nötig smak. De passar utmärkt som snacks, att ha i muesli, att strö på mat eller blanda ner i en smoothie. Biofoods ekologiska valnötter är bland annat rika på antioxidanter, E-vitamin, melatonin och polyfenoler. Valnötter är även ovanligt rika på alfa-linolensyra, det vill säga omega 33 från växtriket. Observera att omvandlingsgraden till de långkedjade omega 3-fettsyrorna är låg. Vi rekommenderar inte att man förlitar sig på vegetabilier för att få i sig omega 3. Den bästa källan är kontrollerad fiskolja. 

Är valnöt en stenfrukt? 

Valnöt är en stenfrukt vilket även mandlar är. Den enda äkta nöten som finns i Sverige är hasselnöt.

Vilka näringsämnen innehåller valnöt? 

Valnöt innehåller protein, fett, kolhydrater, antioxidanter, E-vitamin, melatonin och polyfenoler. Valnöt är även rik på fiber, vitamin B1 och vitamin B6 samt rik på mangan och magnesium. Valnöt innehåller jämförelsevis mindre kolhydrater än flera andra nötter. Vi rekommenderar att man avstår från nötter och frön om man lider av autoimmuna sjukdomar eller tarmbesvär. 

Recept för hasselnötter

Det mest uppenbara sättet att äta valnötter är att bara ta några stycken som ett snacks. Valnötter kan även strös på sallad, blandas ner i granola eller muesli, användas i bakning, eller hackas ner i en fruktsallad.

Referenser & vetenskapliga studier

Innehåll per dagsdos   per 100 g
Energi 618 kcal/2738 kJ
Protein 15,2 g
Kolhydrat 7 g
varav sockerarter 2,6 g
Fett 65,2 g
varav mättat 6,0 g
Fiber 6,7 g
Salt 0,01 g

Ingredienser

Ekologisk valnöt. 

Observera

Allergener: Innehåller valnöt. Kan innehålla spår av sojabönor, mandel, cashewnöt, hasselnöt, pekannöt, paranöt, pistasch, makadamianöt, sesamfrön och gluten.

Write Your Own Review
Du recenserar:Valnötter Halvor 250 g – EKO
Betyg