JUST NU – 20 % rabatt på produkter för hår, naglar och hud!

C-vitaminpulver

Rating:
90% of 100

C-vitaminpulver är ett vattenlösligt pulver med olika former av C-vitamin som fungerar som antioxidant i kroppen och bidrar till immunsystemets normala funktion.

 • C-vitamin med askorbinsyra och mineralaskorbater för optimalt upptag
 • Ger inte upphov till mag- eller tarmbesvär
 • Innehåller flera olika antioxidantrika växter
 • Välsmakande och lättlösligt i vätska
 • Sötad med stevia
399 kr
Kostnad per dag:
14,78 kr
  • Fri frakt över 298 kr
  • Snabb leverans
  • Finns i lager
  Storlek
  81 g
  Rek. pris
  399 kr
  Portioner
  30
  Art. nr
  44016
  EAN
  051494440162

C-vitaminpulver

C-vitaminpulver från Innate Response är ett foodstate C-vitaminkosttillskott som även innehåller tre viktiga bioflavonoider (quercetin, hesperidin och rutin) samt acerolabär, camu camu, amlafrukt, tranbär och gojibär som alla innehåller naturligt C-vitamin samt viktiga kofaktorer som behövs för maximalt upptag av kroppen och cellerna.

Eftersom C-vitaminpulver från Innate Response innehåller flera former av mineralbundna C-vitaminformer rekommenderas den till personer som upplever mag-tarm-besvär av vanlig askorbinsyra. För dig som vill ha ett whole food C-vitamin rekommenderas istället vitamin C-400.

C-vitamin är ett vattenlösligt vitamin som fungerar som antioxidant i kroppen. Det hindrar därmed skador från fria radikaler i kroppen. C-vitamin ingår även vid bildning av kollagen, en strukturell del i bindväv, blodkärl, hud och skelett. C-vitamin spelar även en viktig roll vid tillverkningen av signalsubstansen (neurotransmittor) och hormonet noradrenalin från signalsubstansen dopamin vilket fyller flera viktiga funktioner i kroppen speciellt genom dess påverkan på humöret.

Som för alla vitaminer och mineraler saknar den isolerade formen av vitaminet (askorbinsyra) stödjande ämnen och kofaktorer som förbättrar upptag och funktion av vitaminet i kroppen. Lindrig brist på C-vitamin kan bland annat leda till trötthet, blödande tandkött, näsblod och försämrad sårläkning medan allvarlig brist på vitaminet leder till skörbjugg, en potentiellt dödlig sjukdom som emellertid är ovanlig numera. C-vitamin finns naturligt i bär, frukt och grönsaker.

Bioflavonoiderna har många viktiga hälsoegenskaper. De fungerar i synergi med C-vitaminet. Quercetin förekommer bland annat i skalet på vindruvor där det skyddar druvan från solens fria radikaler genom som antioxidativa effekt. Hespiridin förekommer framförallt i citrusfrukter och fungerar som antioxidant genom att skydda mot fria radikaler. Rutin är ett ämne med antioxidativa egenskaper och det finns forskning som tyder på att rutin hjälper mot hemorrojder.

C-vitamin

 • Vitamin C bidrar till immunsystemets normala funktion.
 • Vitamin C bidrar till att bibehålla immunsystemets normala funktion under och efter intensiv fysisk träning.
 • Vitamin C bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.
 • Vitamin C bidrar till att minska trötthet och utmattning.
 • Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för blodkärlens normala funktion.
 • Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för benstommens normala funktion.
 • Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion.
 • Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för tandköttets normala funktion.
 • Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för hudens normala funktion.
 • Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för tändernas normala funktion.
 • Vitamin C bidrar till normal energiomsättning.
 • Vitamin C bidrar till nervsystemets normala funktion.
 • Vitamin C bidrar till normal psykologisk funktion.
 • Vitamin C bidrar till att återbilda den reducerade formen av vitamin E.
 • Vitamin C ökar järnupptaget.

Vill det veta mer om varför vi valt MegaFood och Innate Response? Läs här.

Referenser

Annoni F, Boccasanta P, Chiurazzi D, Mozzi E, Oberhauser V. Treatment of acute symptoms of hemorrhoid disease with high-dose oral O-(beta-hydroxyethyl)-rutosides Minerva Med. 1986 Sep 29;77(37):1663-8. 

Innehåll per dagsdos   % av DRI
Vitamin C (askorbinsyra) 1000 mg 500
Acerolabär 150 mg *
Camu camu 100 mg *
Amlafrukt 95 mg *
Amerikanska tranbär 80 mg *
Hesperidin 20 mg *
Quercetin 20 mg *
Rutin 20 mg *

DRI = Dagligt referensintag
* DRI ej fastställt

Ingredienser

Kalcium-L-askorbat, citronsyra, magnesium-L-askorbat, kalium-L-askorbat, naturlig apelsinsmak, acerolabär (Malpighia emarginata), camu camu-frukt (Myrciaria dubia), betakaroten, amlafrukt (Phyllanthus emblica), amerikanska tranbär (Vaccinium macrocarpon), steviolglykosider från stevia (Stevia rebaudiana), gojibär (Lycium barbarum), Vitamin C, apelsin (Citrus sinensis), naturlig mangosmak, quercetin, hesperidin, råris (Oryza sativa), rutin, fyllnadsmedel (cellulosa), klumpförebyggande medel (kiseldioxid).

Dosering

1 skopa (2,7 g) per dag utblandat i 2–3 dl vatten. Kan även blandas ut i smoothie eller juice. Produkten är i pulverform.

Observera

Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Förvaras i rumstemperatur. Placera aldrig kosttillskott nära en värmekälla, i direkt solljus eller i fuktig miljö. Förslut burken ordentligt. Tillverkad i USA.

Behöver jag ta C-vitamintillskott om jag äter varierat?

Kosttillskott bör inte ersätta varierad kost. Dock kan kosttillskott behövas om man inte äter varierat, har mag-tarmproblem eller andra sjukdomar och belastningar (ex. alkoholbesvär) som förhindrar upptaget. Bruce Ames* är en av vår tids giganter på det medicinska fältet. Han är känd av alla forskare i medicin världen över för sina metoder att mäta påverkan på arvsanlagen och C. Han var också tidigt ute med en metodik för att mäta skador av fria radikaler. Nyligen har Bruce Ames publicerat ett arbete där han visar att för låga nivåer av essentiella näringsämnen ökar risken för sjukdomar. Det handlar om potentiella skador på arvsmassan, och Bruce Ames menar att [för låga nivåer av essentiella näringsämnen] spelar en tusenfalt större roll för befolkningen än den samlade effekten av alla bekämpningsmedel och tungmetaller. Han rekommenderar därför kosttillskott till hela befolkningen och hävdar att detta skulle vara oerhört kostnadseffektivt, dvs. ge en kraftig sänkning av sjukligheten till en låg kostnad.” *Bruce Ames är professor i biokemi och molekylärbiologi vid University of California, Berkeley, USA och är även så kallad Senior Scientist vid Children's Hospital Oakland Research Institute. Han är även medlem av det prestigefulla National Academy of Science i USA. Bruce Ames har dessutom erhållit U.S. National Medal of Science samt att hans över 450 vetenskapliga publikationer har resulterat i han varit nummer 23 i listan över de hundra mest citerade forskarna i världen (alla vetenskaper inkluderat) i över en tioårsperiod.

Jag kan köpa 1 gram C-vitamin på brustablett billigare?

Nedan ger vi svar gällande kvalitet samt dosering. Det är enorm skillnad på en billig brustablett och den C-vitamin som kommer från Innatae Response. En apelsin innehåller 173 hittills upptäckta hälsobringande ämnen, ett av dem är C-vitamin. I ett syntetiskt kosttillskott isoleras C-vitaminet genom att man från majs isolerar 6 kolmolekyler, 8 vätemolekyler och 6 syremolekyler och sätter samman dessa till askorbinsyra vilket är det kemiska namnet på C-vitamin. C-vitaminpulver från Innate Response är ett foodbased c-vitaminkosttillskott samt tre viktiga bioflavonoirder (quercetin, hesperidin och Rutin) plus matextrakt av acerolabär, camu camu, amlafrukt, tranbär och gojibär som alla innehåller naturligt C-vitamin samt viktiga kofaktorer som behövs för maximalt upptag av kroppen och cellerna.

En vanlig C-vitaminbrustablett innehåller ofta endast askorbinsyra från majs utan några kofaktorer samt ofta flertalet mindre roliga ämnen som sorbitol, citronsyra (ej skadligt i låga doser), sackarin och HFCS (High Fructose Corn Syrup – det brukar stå fruktsocker på etiketten) och koksalt. HFCS har visat sig ha negativa effekter på kroppens metabolism och antas numera vara en faktor till den vikökningsepidemi som människor i västerlandet numera erfar [1].

[1] Kimber L Stanhope, Steven C Griffen, Brandi R Bair, Michael M Swarbrick, Nancy L Keim and Peter J Havel. American Journal of Clinical Nutrition 2008 May Vol. 87, No. 5, 1194-1203. University of California, Davis; and the US Department of Agriculture, Western Human Nutrition Research Center (NLK), Davis, CA.

Recensioner
 1. C vitamin pulver
  Rating
  100%
  Dricker det när jag känner mig hängig och jag blir faktiskt piggare och ev förkylnsymptom brukar försvinna. Dessutom är det gott.

  Kommentar av

  Publicerad

 2. Smakar stevia
  Rating
  60%
  Pulvret har en tydlig smak av Stevia, vilken är svår att dölja oavsett vad man blandar det med. Smaken gick dock att vänja sig vid så i slutet av burken var den inte lika störande. Provar MegaFood istället nästa gång.

  Kommentar av

  Publicerad

 3. Så gott och fräscht
  Rating
  100%
  Smakar verkligen c vitaminrik frukt. Blanda i juice eller vatten eller hallonsmoothie.

  Kommentar av

  Publicerad

 4. Bästa C-vitamintillskottet!
  Rating
  100%
  Perfekt C-vitaminprodukt som dessutom smakar så bra att man kan blanda den med andra nyttiga men mindre välsmakande grejer som gurkmeja, amla och algpulver och ändå få en god dryck.

  Kommentar av

  Publicerad

Write Your Own Review
Du recenserar:C-vitaminpulver
Betyg