Lagerrensning – fynda livsmedel och hälsokost

Dadlar Kärnfria 250 g – EKO

Biofoods ekologiska kärnfria dadlar är av absolut högsta kvalitet. De har en god och naturlig sötma och är rika på kalium, magnesium, koppar och mangan

 • Ekologiska kärnfria dadlar
 • Rika på kalium, magnesium, koppar och mangan
 • Passar veganer och vegetarianer
 • Komposterbar förpackning
Special Price 33 kr Regular Price 49 kr
  • Fri frakt över 298 kr
  • Snabba leveranser
  • Hemleverans
  • Finns i lager
  Storlek
  250 g
  Rek. pris
  49 kr
  Varumärke
  Portioner
  -
  Art. nr
  3584
  EAN
  7330137035846

Dadlar Kärnfria 250 g – EKO

Biofoods ekologiska kärnfria dadlar är av absolut högsta kvalitet. De har en god och naturlig sötma och är rika på kalium, magnesium, koppar och mangan. De innehåller dessutom en del vitamin B6. Biofoods ekologiska kärnfria dadlar passar utmärkt som snacks, att ha i muesli för att få lite extra sötma. De är utmärkta att göra raw food-bakverk med. Dadlar har bland den högsta halten av polyfenoler av alla torkade frukter. 

Har dadlar högt GI? 

Eftersom dadlar innehåller mycket fiber har dadlar lägre GI än man kan tro. Det kan variera från cirka 30–50 

Är dadlar bra att söta med? 

Dadlar är utmärkta att söta bakverk med. Eftersom det även innehåller mycker fiber påverkas blodsockret mindre än man kan tro. Om man dessutom bakar tillsammans med vårt kontrollerade hypoallergena veganproteinpulver fritt från tillväxthormon (rbst/bGH), anabola steroider och antibiotika, så får man ett bakverk med hög proteinhalt och relativt lågt GI men samtidigt en god sötma.

Hur kan jag söta bakverk med dadlar? 

Det bästa sättet att söta bakverk med dadlar är att först göra en dadelpasta vilket man enkelt gör genom att mixa Biofoods ekologiska kärnfria dadlar till en jämn dadelpasta. Eftersom de är kärnfria behöver man inte först kärna ur dem men kontrollera alltid för säkerhets skull att inga kärnor finns med. Prova även att lägga in Biofoods ekologiska kärnfria dadlar som de är i frysen. Ta en och en, låt smälta i munnen och tugga sedan på dem som ett gott snacks.

Referenser & vetenskapliga studier

Innehåll per dagsdos   per 100 g
Energi 273 kcal/1158 kJ
Protein 2,0 g
Kolhydrat 65 g
varav sockerarter 64 g
Fett 0,5 g
varav mättat 0,1 g
Fiber 8,0 g
Salt 0,09 g

Ingredienser

Ekologiska urkärnade dadlar.

Observera

Allergener: Kan innehålla spår av jordnötter, sojabönor, mandel, cashewnöt, hasselnöt, valnöt, pekannöt, paranöt, pistasch, makadamianöt, sesamfrön och gluten.

Write Your Own Review
Du recenserar:Dadlar Kärnfria 250 g – EKO
Betyg