

Fänkålsfrön – EKO
Fänkålsfrön från Sonnentor är ekologiskt odlade och utmärkta att ha i matlagning, till bakning eller för att göra ett hälsosamt matsmältningste. Fänkålsfrön har en tydlig lakritssmak.
- Ekologiska fänkålsfrön
- Bra för matsmältningen
- Passar veganer och vegetarianer
- Miljövänligt odlad i Österrike
- Fri frakt över 298 kr
- Snabba leveranser
- Hemleverans
- Finns i lager
Fänkålsfrön – EKO
Fänkålsfrön från Sonnentor är ekologiskt odlade frön från fänkålsörten (Foeniculum vulgare). Fröna torkas skonsamt och är därefter utmärkta att ha i matlagning, till bakning eller för att göra ett hälsosamt matsmältningste. Fänkålsfrön används för att minska så kallad flatulens, det vill säga gasbildning som uppstår vid matspjälkning. Fänkålsfrön är relativt rika på mangan, en mineral som bidrar till normal energiomsättning, till att bibehålla normal benstomme, till normal bildning av bindväv och till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Fänkålsfrön innehåller även polyfenoler och flavonoiden quercetin.
För att göra ett matsmältningste, koka upp 200 ml vatten. Krossa försiktigt en rågad tesked fänkålsfrön och lägg i en tekopp. Häll i vattnet i tekoppen och låt dra i cirka 10 minuter. Drick 20–30 minuter efter måltid. Man kan även ta en nypa råa fänkålsfrön och tugga på direkt efter måltiden för att förbättrad matsmältning.
Innehåll | per 100 g | |
---|---|---|
Energi | 375 kcal/1571 kJ | |
Protein | 15,8 g | |
Kolhydrat | 36,6 g | |
varav sockerarter | 36,23 g | |
Fett | 14,9 g | |
varav mättat | 0,48 g | |
Fiber | - g | |
Salt | 0,22 g |
Ingredienser
Fänkålsfrön.*
*Ekologiskt certifierad ingrediens.