Facebook Pixel

Fänkålsfrön – EKO

Fänkålsfrön från Sonnentor är ekologiskt odlade och utmärkta att ha i matlagning, till bakning eller för att göra ett hälsosamt matsmältningste. Fänkålsfrön har en tydlig lakritssmak.

  • Ekologiska fänkålsfrön
  • Bra för matsmältningen
  • Passar veganer och vegetarianer
  • Miljövänligt odlad i Österrike
Special Price 69 kr
Regular Price 83 kr
    • Fri frakt över 298 kr
    • Expressleverans: 1-2 dagar
    • Finns i lager
    Storlek
    200 g
    Rek. pris.
    83 kr
    Varumärke
    Räcker i
    -
    SKU
    58036
    EAN
    9004145002395

Fänkålsfrön – EKO

Fänkålsfrön från Sonnentor är ekologiskt odlade frön från fänkålsörten (Foeniculum vulgare). Fröna torkas skonsamt och är därefter utmärkta att ha i matlagning, till bakning eller för att göra ett hälsosamt matsmältningste. Fänkålsfrön används för att minska så kallad flatulens, det vill säga gasbildning som uppstår vid matspjälkning. Fänkålsfrön är relativt rika på mangan, en mineral som bidrar till normal energiomsättning, till att bibehålla normal benstomme, till normal bildning av bindväv och till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Fänkålsfrön innehåller även polyfenoler och flavonoiden quercetin. 

För att göra ett matsmältningste, koka upp 200 ml vatten. Krossa försiktigt en rågad tesked fänkålsfrön och lägg i en tekopp. Häll i vattnet i tekoppen och låt dra i cirka 10 minuter. Drick 20–30 minuter efter måltid. Man kan även ta en nypa råa fänkålsfrön och tugga på direkt efter måltiden för att förbättrad matsmältning. 

Referenser & vetenskapliga studier

Innehåll   per 100 g
Energi 375 kcal/1571 kJ
Protein 15,8 g
Kolhydrat 36,6 g
varav sockerarter 36,23 g
Fett 14,9 g
varav mättat 0,48 g
Fiber - g
Salt 0,22 g

Ingredienser

Fänkålsfrön.*

*Ekologiskt certifierad ingrediens.

Write Your Own Review
Du recenserar:Fänkålsfrön – EKO
Betyg