JANUARIREA – 20% RABATT PÅ UTVALDA PRODUKTER MED KODEN JAN22

Hasselnötter 250 g – EKO

Biofoods ekologiska hasselnötter är av absolut högsta kvalitet. De har en härlig och nötig hasselnötssmak. Biofoods ekologiska hasselnötter är dessutom rika på protein, E-vitamin, folsyra och magnesium. 

 • Ekologiska naturella hasselnötter 
 • Rika på protein, folsyra och E-vitamin
 • Passar veganer och vegetarianer
 • Komposterbar förpackning
Special Price 58 kr
Regular Price 81 kr
  • Fri frakt över 298 kr
  • Snabba leveranser
  • Hemleverans
  • Finns i lager
  Storlek
  250 g
  Rek. pris
  81 kr
  Varumärke
  Portioner
  -
  Art. nr
  3113
  EAN
  7330137031138

Hasselnötter 250 g – EKO

Biofoods ekologiska hasselnötter är av absolut högsta kvalitet. De har en härligt nötig smak och passar utmärkt som snacks, att ha i muesli, att strö på mat eller blanda ner i en smoothie.De fungerar även utmärkt i olika rawfood-bakverk. Biofoods ekologiska hasselnötter är rika på bland annat protein, E-vitamin, folsyra och magnesium.  

Är hasselnöten en stenfrukt? 

Hasselnöten är egentligen den enda av de svenska nötterna som botaniskt klassificeras som en nöt. Hasselnöten är alltså inte en stenfrukt vilket däremot exempelvis mandlar och valnötter är. 

Vilka näringsämnen innehåller hasselnöt? 

Hasselnötter innehåller protein, fett, kolhydrater, vitaminer, mineraler och en del bioaktiva ämnen som polyfenoler som fungerar som antioxidanter. Hasselnötter är mycket rika på fiber och även rika på vitamin E, mangan, magnesium, koppar och vitamin B1 (Tiamin). Vi rekommenderar att man avstår från nötter och frön om man lider av autoimmuna sjukdomar eller tarmbesvär. 

Var odlas hasselnötter?

Trädet hassel (Corylus avellana) förekommer i Sverige men världens största producenter av hasselnötter är Turkiet, Italien, Georgien och USA

Recept för hasselnötter

Det mest uppenbara sättet att äta hasselnötter är att bara ta några stycken som ett snacks. Hasselnötter kan även rostas i ugnen, strös på sallad, blandas ner i granola eller muesli, användas i bakning, mixas till röror tillsammans med kryddor och örter. Hasselnötter kan även mixas ner i en smoothie eller hackas ner i en fruktsallad. 

Innehåll per dagsdos   per 100 g
Energi 628 kcal/2629 kJ
Protein 15 g
Kolhydrat 16,7 g
varav sockerarter 4,3 g
Fett 60,8 g
varav mättat 4,5 g
Fiber 9,7 g
Salt 0,03 g

Ingredienser

Ekologisk hasselnöt. 

Observera

Allergener: Innehåller hasselnöt. Kan innehålla spår av sojabönor, mandel, cashewnöt, valnöt, pekannöt, paranöt, pistasch, makadamianöt, sesamfrön och gluten.

Write Your Own Review
Du recenserar:Hasselnötter 250 g – EKO
Betyg