Multivitamin gravid och ammande

En multivitamin anpassad för gravida är ett enkelt sätt att få i sig de näringsämnen man behöver när man planerar att bli gravid eller är gravid. Multivitamin för gravida innehåller vitaminer och mineraler som stöttar en normal graviditet, celldelningsprocessen och bidrar till vävnadstillväxt hos gravida. Även efter att barnet är fött är det viktigt att se till att näringsintaget är bra eftersom både mamman och det ammande barnet behöver extra näring. Vi har även en multivitaminmineral särskilt framtagen för ammande kvinnors behov.

Här har vi samlat multivitamin-tillskott av absolut högsta kvalitet anpassade för dig som planerar att bli gravid, som är gravid eller som ammar. Kontakta vår kundtjänst på [email protected] för att få kostnadsfria kostråd men även andra kostnadsfria egenvårdsråd och hälsoprotokoll som du kan följa om du vill bli gravid, är gravid eller ammar.

 1. Baby & Me 2 Prenatal Multi
  Rating:
  100%
  449 kr
 2. Baby & Me 2 Prenatal Multi
  Rating:
  100%
  759 kr
 3. Baby & Me 2 Postnatal Multi
  Rating:
  100%
  449 kr
 4. Baby & Me 2 Postnatal Multi
  Rating:
  100%
  759 kr
 5. Baby & Me 2 Prenatal Multi Gummies
  379 kr

Kan man äta multivitamin som gravid?

Ja, det är vanligt och även rekommenderat att ta multivitamin- och mineraltillskott under graviditeten. Under graviditeten är behovet av vissa näringsämnen ökat för att stödja både den blivande mamman och fostrets hälsa och utveckling. Multivitamintillskott speciellt utformade för gravida kvinnor kan hjälpa till att säkerställa att man får tillräckligt med de viktiga vitaminer och mineraler som behövs under denna period.

Ett multivitamintillskott för gravida kvinnor kan innehålla folsyra, järn, kalcium, vitamin D och andra näringsämnen som är särskilt viktiga för att stödja fostrets utveckling, minska risken för vissa fosterskador, och främja mamman och fostrets benhälsa, blodproduktion och immunförsvar.

Vad är extra viktigt att en multivitamin för gravida innehåller?

En multivitamin för gravida bör innehålla specifika näringsämnen som är extra viktiga för en hälsosam graviditet och fostrets utveckling. Några av de viktigaste näringsämnena att se efter inkluderar:

 • Folsyra (folat): Folsyra är avgörande för att förebygga neuralrörsdefekter och andra fosterskador. Gravida kvinnor rekommenderas vanligtvis att ta extra folsyra, vanligtvis 400 till 800 mikrogram per dag.
 • Järn: Järn är nödvändigt för att främja blodproduktionen hos både mamman och fostret. Under graviditeten ökar behovet av järn avsevärt för att motverka risken för järnbristanemi.
 • Kalcium: Kalcium behöver man ta extra för den är så stor att relevanta nivåer inte får plats i en multivitaminmineral. Kalcium är viktigt för att stödja bildandet av fostrets skelett och tänder samt för att bibehålla mammanbenhälsa.
 • Vitamin D: Vitamin D är viktigt för att främja upptaget av kalcium och fosfor och är avgörande för en sund benutveckling hos fostret och benhälsan hos modern.
 • Jod: Jod är nödvändigt för att stödja fostrets normala tillväxt och utveckling av sköldkörteln.
 • Vitamin B12: Vitamin B12 är viktigt för celltillväxt och differentiering och är särskilt viktigt för en sund utveckling av nervsystemet hos fostret.

Att ta en multivitamin för gravida som innehåller dessa näringsämnen kan hjälpa till att säkerställa att både mamman och fostret får de nödvändiga näringsämnena för en sund graviditet och utveckling. 

Omega-3-fettsyror: Omega-3-fettsyror ingår aldrig i multivitaminmineraler men de är mycket viktiga för en hälsosam graviditet, särskilt DHA (docosahexaensyra), är viktiga för utvecklingen av fostrets hjärna och ögon.

Vilken multivitamin är bäst för gravida?

Baby & Me 2 Prenatal Multi är den bästa multivitaminmineraler för gravida som vi har funnit. oerhört bra för pre-gravida och gravida av flera anledningar. 

 • Innehåller kolin som enligt studier är kritiskt för utveckling av olika strukturer i fostrets hjärna och hjärnstam. [3]
 • Innehåller vitamin K2.
 • Optimal dos av folat (folsyra)
 • Man har ökat styrkan av A-vitamin, C-vitamin, vitamin B6, Selen och Krom från tidigare formula
 • Man har ännu bättre former av B2 samt metylerat B12 och folat. 
 • Man har justerat folatdosen så att den kan tas tillsammans med Blood Builder för optimering av järnvärdet.
 • Folatdosen är linjerade med den senaste forskning för den gravida kvinnan där 600 mcg är vad som rekommenderas för gravida enligt National Institute of Health.
 • Whole food-tillskott för gravida och pre-gravida. 
 • Laboratorietestad fri från gluten, mjölkprodukter, soja, GMO, glyfosat, bekämpningsmedel, ogräsmedel och magnesiumstearat
 • Formulan är framtagen för Innate Response av Dr. Tieraona Lowdog som är specialiserad på kvinnors hälsa. Dr. Tieraona Lowdog har med sin läkarexamen i botten studerat bla. integrativ medicin, kosttillskott och kvinnors hälsa. Hon har även suttit med i styrelsen för The U.S. Pharmacopeial Convention (USP), en vetenskaplig organisation som sätter normer för tillverkning av läkemedel och kosttillskott i hela världen. Tieraona utsågs av president Bill Clinton till Vita husets kommission för komplementär och alternativmedicin samt fungerar även som rådgivare åt National Institute’s of Health, USA:s myndighet för biomedicinsk och hälsorelaterad forskning. Hon har skrivit flera vetenskapliga artiklar och även läroböcker.

Egenvårdsprotokoll och hälsoråd

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Gravida bör kontakta en kvalificerad hälsorådgivare eller läkare före användning av SF722, Olivbladsextrakt och MSM.

Kontakta vår kundtjänst på [email protected] för att få kostnadsfria kostråd men även andra kostnadsfria egenvårdsråd och hälsoprotokoll som du kan följa vid olika hälsobesvär.