MegaFlora Plus – Probiotika

 • 50 miljarder välgörande tarmbakterier per kapsel
 • 14 icke-konkurrerande naturligt förekommande bakteriestammar per kapsel
 • Överlever magsäckens sura miljö
 • Laboratorietestad fri från gluten, mjölkprodukter, soja, GMO, glyfosat, bekämpningsmedel, ogräsmedel och magnesiumstearat
729 kr
Kostnad per dag:
12,15 kr
  • Fri frakt över 298 kr
  • Snabb leverans
  • Finns i lager
  Storlek
  60 kapslar
  Rek. pris
  729 kr
  Varumärke
  Portioner
  60
  Art. nr
  10223
  EAN
  0 51494 10223 7

MegaFlora Plus – Probiotika

MegaFlora Plus är ett av marknadens mest kraftfulla probiotika-tillskott med tarmbakterier som ingår i den normala tarmfloran och som räknas till de goda tarmbakterierna. Varje kapsel innehåller 50 miljarder levande mjölksyrabakterier från 14 olika kliniskt undersökta och icke-konkurrerande stammar. Bakteriekulturerna i MegaFlora Plus är välkända mjölksyrabakterier som rekommenderas för vuxna. MegaFlora Plus, som är helt mjölkfri, innehåller bara stammar som finns naturligt i tarmkanalen.

En genomsnittlig människa har cirka 1 x 1014 mikroorganismer i matsmältningskanalen. Det är mer än tio gånger antalet celler i kroppen. Vi innehåller alltså mer främmande bakterier än egna celler och tarmflorans hälsa är viktig för allmäntillståndet. IBS, irriterad tjocktarm, är en av de vanligaste tarmsjukdomarna i världen. Ökad genomsläpplighet och onormal tarmflora kan leda till ökad aktivering av tarmens immunförsvar, vilket i sin tur kan ha koppling till IBS.

Att inta ett flertal olika probiotika-kulturer, det vill säga probiotikastammar är positivt, eftersom de har olika egenskaper och trivs i de olika surhetsmiljöer som finns i vår mag-tarmkanal. Tarmslemhinnan förnyas regelbundet och har behov av goda mjölksyrabakterier.

Stammarna i MegaFlora Plus ingår i den normala tarmfloran och räknas till de goda tarmbakterierna. MegaFlora är probiotika som är utformad för att användas regelbundet året om. Probiotika ska tas tillsammans med mat och förvaras i kylskåpet. MegaFlora Plus lämpar sig även mycket väl om man måste äta antibiotika.

MegaFlora Plus och antibiotika

Ibland är det livsnödvändigt att ta antibiotika och då ska absolut man ta det. De flesta vet dock att antibiotika även påverkar den viktiga tarmfloran negativt genom att antibiotikan även dödar många probiotiska och välgörande bakterier. Det leder inte sällan till obalans i tarmfloran vilket kan få konsekvenser med exempelvis överväxt av svamp och Candida eller andra magtarmbesvär som följd.

Vi rekommenderar att man tillfälligt dubblerar dagsdosen för probiotika två veckor innan man börjar med antibiotikakuren och att dagsdosen även dubbleras under pågående antibiotikakur och tre till fyra veckor efter avslutad antibiotikakur. Därefter återgår man till rekommenderad dagsdos.

Probiotika ska tas tillsammans med mat och så långt ifrån det tillfälle på dagen då man tar antibiotika. Om man måste ta antibiotika tre gånger per dag till måltid, rekommenderar vi att man tar probiotika tillsammans med ett eller två extra mellanmål under dagen, utspridda så långt ifrån de tillfällen som antibiotikan intas.

Det finns flera studier av hög kvalitet (randomiserade, placebo-kontrollerade) som visar att tillskott av probiotika som tas under en antibiotikakur minskar negativa bieffekter som samt motverkar infektioner i magtarmkanalen. Man ska alltså inte vänta med att börja ta probiotika till efter avslutad antibiotikakur.

Det gjordes en studie där 135 inlagda patienter som fick antibiotika även fick probiotika (magtarmbakterier) eller placebo (verkningslösa placebo-kapslar). 34 % av dem som fick verkningslösa placebo-kapslar fick antibiotikarelaterad diarré medan endast 12 % av dem som fick probiotika fick diarré. 17 % av dem som fick verkningslösa placebo-kapslar fick diarré från den svåra tarmpatogenen Clostridium difficile medan ingen av dem som fick probiotika fick dessa besvär.

Denna produkt är en kylvara som skall placeras i kylskåp i samband med mottagande av leverans. Vi rekommenderar att du hämtar ut ditt paket så snart du har aviserats av ditt ombud. Läs mer här.

Vill det veta mer om varför vi valt MegaFood och Innate Response? Läs här.

Vetenskapliga referenser och källor

Visa referenser

Innehåll per dagsdos 
Mjölksyrabakterier 14 olika stammar 50 miljarder

Ingredienser

Fyllnadsmedel (cellulosa), Bifidobacterium lactis (SD-5219), Lactobacillus acidophilus (SD-5212), Lactobacillus bulgaricus (SD-6833), klumpförebyggande medel (kiseldioxid), L-leucin, Bifidobacterium longum (SD-5588), Bifidobacterium bifidum (SD-6575), Bifidobacterium infantis (SD-6720), Lactobacillus gasseri (SD5585), Streptococcus thermophilus (SD-5207), Lactobacillus rhamnosus (SD-5217), Lactobacillus brevis (SD-5214), Lactobacillus casei (SD-5213), Lactobacillus salivarius (SD-5208), Lactobacillus plantarum (SD-5209), Lactococcus lactis (SD-5584), vegetabilisk kapsel (cellulosa).

Dosering

1 kapsel om dagen till mat. Vid svårigheter att svälja kan kapseln tas isär och innehållet strös på kall mat eller i kall dryck som konsumeras direkt.

Observera

Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Förvaras i kylskåp. Placera aldrig kosttillskott nära en värmekälla, i direkt solljus eller i fuktig miljö. Förslut burken ordentligt. Tillverkad i USA.

Write Your Own Review
Du recenserar:MegaFlora Plus – Probiotika
Betyg