One Daily

Rating:
100% of 100

Multivitaminmineral baserad på whole food (hel, icke-processad mat) till skillnad från isolerade syntetiskt framställda vitaminer och mineraler.

 • Multivitaminmineral från whole food och raw food
 • En om dagen med det mesta som behövs
 • Hög biotillgänglighet 
509 kr
Kostnad per dag:
5,66 kr
 • Fri frakt
 • Leveranstid: 2-4 arbetsdagar
 • Finns i lager
Storlek
90 tabletter
Rek. pris
509 kr
Portioner
90 serveringar
SKU
40002
UPC
0 51494 40002 9

One Daily

Ett av de viktigaste kosttillskott man kan ta är en multivitaminmineral. Det innehåller flera mikronäringsämnen som behövs för hälsan. One Daily är ett mycket bra multivitamin- och mineraltillskott från whole food för den som endast vill ta en tablett per dag. One Daily har oerhört hög biotillgänglighet. One daily är baserat på wholefood (hel, icke-processad mat) till skillnad från isolerade syntetiskt framställda vitaminer och mineraler. Det är anledningen till att One Daily bibehåller viktiga kofaktorer som behövs för maximalt upptag av kroppen och cellerna. Innate Response har varit mycket noggranna i framställningen av One Daily. Man har bland annat använt den mest skonsamma torkmetoden som finns i världen och tack vare det kan man bevara flera olika nyttiga men känsliga fytokemikalier som finns i mat.

Innate Response

Innate Response har tillverkat whole food kosttillskott sedan 1973 och är, tillsammans med systerföretaget MegaFood, ett av de mest kompetenta företagen i världen på wholefood. Det här vad de står för:

 • Whole Food för majoriteten av sina kosttillskott
 • Ekologiska ingredienser
 • Innehåller inte gluten, mjölkprodukter, soja, majs eller vete
 • Tredjepartskontroll för bekämpningsmedel och tungmetaller
 • Följer GMP standard (Good Manufacturing Practice)
 • Kan intas av vegetarianer
 • RAW Food

Innehåll

Kosttillskott
Storlek: 90 tabletter
Portioner: 90 serveringar
Dosering: 1 tablett per dag. Kan tas med eller utan mat. Tabletten kan krossas eller mortlas och strö på mat eller i dryck vid svårigheter att svälja.

Innehåll per dagsdos % av DRI
Vitamin A
(Morot, alfa-,betakaroten, cryptoxantin, lutein)
375 µg RE 47
Vitamin C
(Apelsin)
60 mg 75
Vitamin D3
(Saccharomyces cerevisiae)
10 µg (400 IE) 200
Vitamin E
(Råris, tokoferoler, tokotrienoler (d-alfa, beta, gamma, delta)
10 mg α-TE 84
Vitamin K1
(Vitkål)
65 µg 87
Vitamin B1
(Saccharomyces cerevisiae)
5 mg 455
Vitamin B2
(Saccharomyces cerevisiae)
5 mg 357
Niacin
(Saccharomyces cerevisiae)
20 mg NE 125
Vitamin B6
(Råris)
6 mg 429
Folsyra
(Broccoli)
400 µg 200
Vitamin B12
(Saccharomyces cerevisiae)
15 µg 600
Biotin
(Råris)
300 µg 600
Pantotensyra
(Råris)
10 mg 167
Järn
(Saccharomyces cerevisiae)
4,5 mg 32
Jod
(Saccharomyces cerevisiae)
75 µg 50
Zink
(Saccharomyces cerevisiae)
6 mg 60
Selen
(Saccharomyces cerevisiae)
25 µg 45
Koppar
(Saccharomyces cerevisiae)
100 µg 10
Mangan
(Saccharomyces cerevisiae)
1,2 mg 60
GTF Krom
(Saccharomyces cerevisiae)
45 µg 113
Molybden
(Saccharomyces cerevisiae)
20 µg 40
Bor
(Saccharomyces cerevisiae)
500 µg *

DRI = Dagligt referensintag
* DRI ej fastställt

Ingredienser

Fyllnadsmedel (cellulosapulver), råris (Oryza sativa), Saccharomyces cerevisiae, vitamin C, apelsin (Citrus sinensis), klumpförebyggande medel (kiseldioxid), niacin, ytbehandlingsmedel (stearinsyra), järnsulfat, vitamin E (blandade tokoferoler), morot (Daucus sativa), pantotensyra, zinkklorid, ytbehandlingsmedel (hydroxipropylmetylcellulosa), vitamin A, vitamin B6, vitamin B1, vitamin B2, manganklorid, borsyra, tranbär (Vaccinium oxycoccos), broccoli (Brassica oleracea italica), natriumselenit, blåbär (Vaccinium myrtillus), vitkål (Brassica oleracea capitata), papain, bromelain, antioxidationsmedel (askorbylpalmitat), blandade karotenoider, folsyra, kopparsulfat, krom(III)klorid, vitamin E (blandade tokotrienoler), kaliumjodid, vitamin K, ammoniummolybdat, Biotin, vitamin B12, vitamin D3.

Whole food/FoodState®

Alla vitaminer och mineraler i denna produkt är i whole food-form/FoodState®. Det är en unik typ av kosttillskott som använder en process där man förenar grönsaker, frukter, bär och näringsjäst med vitaminer och mineraler för att bevara alla kofaktorer. Det innebär att start-ingrediensen inte nödvändigtvis är densamma som slut-ingrediensen. Skillnaden är viktig för näringsämnen som exempelvis järnsulfat, zinkklorid och folsyra. Läs mer om FoodState® här.

Observera

Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Förvaras i rumstemperatur. Placera aldrig kosttillskott nära en värmekälla, i direkt solljus eller i fuktig miljö. Förslut burken ordentligt. Bäst före utgången av: se sidan av burken.

Hur vet jag om jag ska köpa One Daily eller Food Multi III BioMax?

One Daily (dos: en tablett per dag förslagsvis till frukost) riktar sig till individer som har en sund kosthållning, inte lider av övervikt, tränar regelbundet men lagom hårt och har en sund livsstil (inte röker, inte stressar nämnvärt etc)

Food Multi III BioMax (dos tre tabletter per dag utspritt på frukost lunch och middag (en tablett till varje mål)) riktar sig till individer som har känner i igen sig i ett av följande: en mindre sund kosthållning, lider av övervikt, tränar regelbundet och mycket hårt, har en osund livsstil (röker, stressar etc). Food Multi innehåller rent generellt något mer av de flesta näringsämnen.

Behöver jag ta ett multi-vitamin- och mineraltillskott om jag äter varierat?

Kosttillskott bör inte ersätta varierad kost. Dock kan kosttillskott behövas om man inte äter varierat, har mag-tarmproblem eller andra sjukdomar och belastningar (ex. alkoholbesvär) som förhindrar upptaget.

Bruce Ames* är en av vår tids giganter på det medicinska fältet. Han är känd av alla forskare i medicin världen över för sina metoder att mäta påverkan på arvsanlagen och cancerogenitet. Han var också tidigt ute med en metodik för att mäta skador av fria radikaler. Nyligen har Bruce Ames publicerat ett arbete där han visar att för låga nivåer av essentiella näringsämnen ökar risken för svåra sjukdomar som cancer och åderförkalkning. Det handlar om potentiella skador på arvsmassan, och Bruce Ames menar att [för låga nivåer av essentiella näringsämnen] spelar en tusenfalt större roll för befolkningen än den samlade effekten av alla bekämpningsmedel och tungmetaller. Han rekommenderar därför kosttillskott till hela befolkningen och hävdar att detta skulle vara oerhört kostnadseffektivt, dvs. ge en kraftig sänkning av sjukligheten till en låg kostnad.”

*Bruce Ames är professor i biokemi och molekylärbiologi vid University of California, Berkeley, USA och är även så kallad Senior Scientist vid Children's Hospital Oakland Research Institute. Han är även medlem av det prestigefulla National Academy of Science i USA. Bruce Ames har dessutom erhållit U.S. National Medal of Science samt att hans över 450 vetenskapliga publikationer har resulterat i han varit nummer 23 i listan över de hundra mest citerade forskarna i världen (alla vetenskaper inkluderat) i över en tioårsperiod.

Studier har visat att vitaminer inte ger någon effekt eller till och med kan vara skadliga?

Det stämmer. Oxford University genomförde en långtidsstudie på otroliga 20000 personer vilken visade på inga substantiella effekter av C- och E-vitaminer samt betakaroten. Däremot kunde man påvisa goda effekter av mat med samma vitaminer. Det finns även studier som visat på att vitaminer och mineraler i stora doser kan vara skadliga men att mat med samma vitamin- och mineralinnehåll är bra för hälsan. Emellertid, och detta är det viktiga i sammanhanget, är alla dessa studier baserade på syntetiska vitaminer och mineraler. De skiljer sig helt från wholefood-baserade vitaminer och mineraler som alltså kommer från mat och därmed innehåller alla de nyttiga ämnen som finns i hel, icke-processad mat och som studierna visat är bra för hälsan. Exempelvis kan betakaroten i sin syntetiska variant vara ett isolerat ämne av acetylengas vilket inte är speciellt bra för hälsan. Naturligt betakaroten däremot förekommer aldrig helt isolerat utan alltid tillsammans med andra karotener och xantofyller (gult pigment) som ingår i en familj som kallas karotenoider. Exempelvis, finns det i en morot eller en tomat förutom betakaroten, även alfakaroten, cantozantheen, gammakaroten, omegakaroten bland andra. Om du tar isolerat betakaroten minskar den samverkan som medlemmarna i karotenoidfamiljen har. De studier som visat på ökad risk för lungcancer vid intag av betakaroten är baserade på isolerat syntetiskt framställt betakaroten, inte på ett Whole Food betakaroten-komplex som istället skyddar lungorna.

Måste jag ta mitt multivitamin- och mineraltillskott med mat?

Eftersom Food Multi III BioMax är mat behöver du inte ta det tillsammans med mat för maximalt upptag. Emellertid rekommenderar vi alltid att ta vitamin- och mineraltillskott med mat för att det underlättar att komma ihåg att man tar sina tillskott. Syntetiska vitamin- och mineraltillskott ska däremot alltid tas i samband med mat i annat fall kan upptaget bli lidande samt sura uppstötningar uppstå.

Fördjupning och forskning


Tillskott av multivitamin-mineraler till små barn kan minska risk för allergier i skolåldern

Kristin Marmsjö, Helen Rosenlund, Inger Kull, Niclas Håkansson, Magnus Wickman, Göran Pershagen and Anna Bergström Use of multivitamin supplements in relation to allergic disease in 8-y-old children Am J Clin Nutr 2009 December 90: 1693-1698. Institute of Environmental Medicine and the Sweden the Centre for Allergy Research, Karolinska Institutet, Stockholm, Sweden.

Multivitaminer ökar längden på telomerer vilka är markörer för livslängd

Qun Xu, Christine G Parks, Lisa A DeRoo, Richard M Cawthon, Dale P Sandler and Honglei Chen. Multivitamin use and telomere length in women Am J Clin Nutr 2009 June 89: 1857-1863, 2009. Epidemiology Branch, National Institute for Environmental Health Sciences, National Institutes of Health, Research Triangle Park, NC.

Personer som lider av kraftig fetma har brist på flera vitaminer

Erlend T Aasheim, Dag Hofsø, Jøran Hjelmesæth, Kåre I Birkeland and Thomas Bøhmer. Vitamin status in morbidly obese patients: a cross-sectional study. American Journal of Clinical Nutrition 2008 February Vol. 87, No. 2, 362-369 From the Departments of Medicine (ETA and TB) and Endocrinology (KIB), Aker University Hospital, Oslo, Norway; Faculty Division Aker University Hospital, University of Oslo, Oslo, Norway (ETA, KIB, and TB); and Morbid Obesity Center, Vestfold Hospital Trus

Multivitaminvitamin är en enkel försäkring att erhålla näringsämnen

Harvad School of Public Health. The Nutrition Source. What Should You Eat?

Studie visar på förbättrad mental hälsa och stresshantering vid intag av vitaminer och mineraler redan efter 33 dagar

Kennedy DO, Veasey R, Watson A, Dodd F, Jones E, Maggini S, Haskell CF (2010) Effects of high-dose B vitamin complex with vitamin C and minerals on subjective mood and performance in healthy males. Northumbria Univeristy. Psychopharmacology 211:55-68.

Recensioner
 1. Ett med vardagen
  Value
  100%
  Jag har ätit dessa vitaminer under en längre tid och jag är supernöjd. Det kvalitativa innehållet avgjorde köpet och vitaminerna är idag en självklarhet i vardagen. Jag är sällan sjuk och jag känner mer ork om dagarna.

  Review by

  Posted on

 2. Enkel och smidigt
  Value
  100%
  Har prövat många olika multivitaminer men denna produkt är helt klart den bästa! Enkelt att dosera eftersom man bara behöver ta 1 tablett per dag, försöker ta den när jag äter lunch eller middag tillsammans med Flora 20-14.

  Har rekommenderat produkten till många vänner och hela familjen äter den nu.

  Review by

  Posted on

Write Your Own Review
Du recenserar:One Daily
Betyg
Relaterade produkter
 1. Magnesium 300 – kapslar

  Innate Response Magnesium 300 är ett extra starkt magnesiumtillskott med mycket god biotillgänglighet.

  309 kr
 2. Food Multi III BioMax
  Food Multi III BioMax
  , 90 tabletter eller 180 tabletter

  Food Multi III BioMax är en kraftfull multivitaminmineral från whole food som man tar vid tre tillfällen under dagen för ett hälsosamt och kontinuerligt intag av mikronäringsämnen.

  As low as 409 kr
 3. Bone Health Multivitamin

  Bone Health Multivitamin från  whole food är speciellt framtaget för att täcka de näringsämnen som behövs för normal och frisk benuppbyggnad.

  649 kr
 4. Stora Baspaketet för bättre sömn med PXP

  Stora Baspaketet innehåller flera oerhört bra kosttillskott av högsta kvalitet för allmän hälsa, prestation. immunförsvar och god sömn. Paketet innehåller även hälsotipsboken PXP.

  1 898 kr 1 943 kr

  Du sparar 45 kr

 5. Anti-trötthetspaket
  Anti-trötthetspaket
  Greatlife.se
  , 180 tabletter

  Trött och utmattad? Två superprodukter som bidrar till minskad trötthet och utmattning samlade i ett paket!

  639 kr 688 kr

  Du sparar 49 kr

 6. Daily C-Protect Booster

  Daily C-Protect Booster är ett superfoodpulver med nyttig wholefood, örter och fytokemikalier som bidrar till immunsystemets normala funktion. Perfekt i din smoothie.

  279 kr
 7. Vitamin D3 2000 IU

  D-vitamin i den optimala formen kolekalciferol tillsammans med ekologisk persilja, morot och rödbeta.

  419 kr
 8. Detox-paketet
  Detox-paketet
  Greatlife.se
  , 1 st

  Vårt bästa detoxpaket med Daily Purify detoxpulver, MSM, multivitamin och Flora tarmbakterier för en effektiv och välgörande detox / avgiftning. Baserad på ekologiska örter och grönsaker.

  1 698 kr 1 793 kr

  Du sparar 95 kr