

Ortiz sardiner i olivolja – EKO
Ortiz sardiner i olivolja EKO är kanske världens finaste sardiner i ekologisk olivolja. Ortiz är ett nästan hundra år gammalt företag från Spanien som ägnar sig åt fiske på traditionellt sätt.
- Djuphavsfisk som ej är utrotningshotad
- Testas av oberoende laboratorium för miljögifter
- Rik på omega-3
- Ligger i ekologisk olivolja
- Fri frakt över 298 kr
- Snabba leveranser
- Hemleverans
- Finns i lager
Ortiz sardiner i olivolja – EKO
Ortiz sardiner i olivolja EKO är kanske världens finaste sardiner i ekologisk olivolja. Ortiz är ett nästan hundra år gammalt företag från Spanien som ägnar sig åt fiske på traditionellt sätt. De anser att den industriella fiskerinäringen är en av dagens stora miljöproblem och har därför bibehållit de ursprungliga och mer skonsamma fiskemetoderna. Sardinerna som fångas rengörs en och en för hand.
Sardiner (Sardina pilchardus) tillhör familjen sillfiskar och ligger nästan längst ner i näringskedjan vilket är bra, inte bara för dig som konsumerar fisken utan även för miljön. Redan 2011 skrev världens ledande fiskexperter att man ska dra ner på tonfisk och lax och istället äta sardiner och sill om man vill rädda världens fiskebestånd. De genomförde den mest omfattande analys som någonsin genomförts gällande världens olika fiskbestånd.
Studien, genomförd av Villy Christensen vid University of British Columbia Fisheries Center, bekräftade tidigare forskning som visar att hela populationer av rovdjursfisk som är i toppen av livsmedelskedjan, exempelvis torsk, tonfisk och groupers, har drabbats av stora minskningar i bestånden. De har minskat med cirka två tredjedelar de senaste 100 åren. Mer än hälften av den minskningen har skett under de senaste 40 åren.
Christensen fann även att det totala beståndet av "foderfisk", som sardiner och ansjovis har mer än fördubblats under det senaste århundradet. Det här är fisk som normalt äts fiskar högre upp i näringskedjan. "Om du tar bort rovdjuret, får du ett överskott av dess föda", säger Christensen. Med andra ord gör du inte bara din hälsa en tjänst utan även havens ekosystem om du äter Ortiz sardiner i olivolja EKO.
Conservas Ortiz
- Fångad i Atlanten nordväst om Galicien i Spanien
- Rengörs för hand, en och en
- Testad av oberoende laboratorium samt av Ortiz
- Ligger i ekologisk olivolja
- Glasburk, ej plast, dvs fri från hormonstörande plaster
- Rik på omega-3
- 7 år bäst före datum från produktionsdag
Innehåll per dagsdos | |
---|---|
Energi | 219 kcal/915 kJ |
Protein | 20 g |
Kolhydrater | 0 g |
varav sockerarter | 0 g |
Fett | 15,4 g |
varav mättat | 5,1 g |
Salt | 0,7 g |
Ingredienser
Sardiner, ekologisk extra virgin olivolja, salt
Observera
En burk innehåller 190 gram varav torrvikt är 140 gram. Ursprungsland: Spanien
Förvaring
Förvaras i rumstemperatur. Öppnad burk förvaras i skydd av olivoljan i kylskåp. Öppnad burk konsumeras inom 7 dagar.