Vitamin D3 2000 IU

Rating:
100% of 100
 • Bidrar till immunförsvarets normala funktion och reducerar högt blodtryck
 • Har en viktig roll i celldelningsprocessen
 • Fri från vete, mjölk, soja, majs, bekämpningsmedel och magnesiumstearat
519 kr
Kostnad per dag:
5,77 kr
  • Fri frakt över 298 kr
  • Snabb leverans
  • Finns i lager
  Storlek
  90 tabletter
  Rek. pris
  519 kr
  Portioner
  90
  Art. nr
  40131
  EAN
  0 51494 40131 6

Vitamin D3 2000 IU

D-vitamin är ett fettlösligt vitamin (egentligen en grupp av prohormoner) som finns i två huvudsakliga former: D2 (ergokalciferol) och vitamin D3 (kolekalciferol), där D3 är den för kroppen mest lättupptagliga formen. D-vitamin påverkar immunförsvaret, hämmar okontrollerad celldelning, reducerar högt blodtryck bland annat. D-vitamin behövs även för att kroppen ska erhålla korrekt balans mellan kalcium och fosfat. Balansen är viktig för bildandet av benvävnad, korrekt funktion av nervsystemet. Lindrig brist på D-vitamin leder till mängder av diffusa hälsoproblem som exempelvis kramp, energiförlust, tandlossning och ökad puls. Allvarlig brist på D-vitamin leder till rakitis (även kallat engelska sjukan) vilket är ett samlingsnamn på otillräcklig upplagring av kalcium och fosfor i benstommen.

D-vitamin är oerhört viktigt för hälsan:

 • Vitamin D bidrar till normalt upptag/utnyttjande av kalcium och fosfor.
 • Vitamin D bidrar till normala kalciumnivåer i blodet.
 • Vitamin D bidrar till att bibehålla normal benstomme.
 • Vitamin D bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion.
 • Vitamin D bidrar till att bibehålla normala tänder.
 • Vitamin D bidrar till immunsystemets normala funktion.
 • Vitamin D har en roll i celldelningsprocessen.

Vill det veta mer om varför vi valt MegaFood och Innate Response? Läs här.

Innehåll per dagsdos   % av DRI
Vitamin D3 (2000 IE) 50 µg 1000
Broccoli 70 mg *
Persilja 55 mg *
Morot 30 mg *
Rödbeta 10 mg *

DRI = Dagligt referensintag
* DRI ej fastställt

1 IU (International Unit) är samma sak som 1 IE (Internationell enhet). 100 IU (IE) motsvarar 2,5 µg (mikrogram) D-vitamin.

Ingredienser

Fyllnadsmedel (cellulosapulver), Saccharomyces cerevisiae, råris (Oryza sativa), klumpförebyggande medel (kiseldioxid), broccoli (Brassica oleracea), ytbehandlingsmedel (stearinsyra), persiljeblad (Petroselinum crispum), morot (Daucus carota subsp. sativus), rödbeta (Beta vulgaris), Vitamin D3.

Dosering

1 tablett per dag. Kan tas med eller utan mat. Tabletten kan krossas eller mortlas och strös på mat eller i dryck vid svårigheter att svälja.

Whole food

Den här produkten tillverkas av riktig mat och vitamin D3. Utvalda grönsaker, näringsjäst och örter kombineras med vitamin D3 i en unik process för att skapa ett whole food-kosttillskott med hög biotillgänglighet. Läs mer på www.greatlifegroup.com

Observera

Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Förvaras i rumstemperatur. Placera aldrig kosttillskott nära en värmekälla, i direkt solljus eller i fuktig miljö. Förslut burken ordentligt. Tillverkad i USA.

Behöver jag ta D-vitamintillskott om jag äter varierat?

Kosttillskott bör inte ersätta varierad kost. Dock kan kosttillskott behövas om man inte äter varierat, har mag-tarmproblem eller andra sjukdomar och belastningar (ex. alkoholbesvär) som förhindrar upptaget.

Bruce Ames* är en av vår tids giganter på det medicinska fältet. Han är känd av alla forskare i medicin världen över för sina metoder att mäta påverkan på arvsanlagen. Han var också tidigt ute med en metodik för att mäta skador av fria radikaler. Nyligen har Bruce Ames publicerat ett arbete där han visar att för låga nivåer av essentiella näringsämnen ökar risken för svåra sjukdomar. Det handlar om potentiella skador på arvsmassan, och Bruce Ames menar att [för låga nivåer av essentiella näringsämnen] spelar en tusenfalt större roll för befolkningen än den samlade effekten av alla bekämpningsmedel och tungmetaller. Han rekommenderar därför kosttillskott till hela befolkningen och hävdar att detta skulle vara oerhört kostnadseffektivt, dvs. ge en kraftig sänkning av sjukligheten till en låg kostnad.”

*Bruce Ames är professor i biokemi och molekylärbiologi vid University of California, Berkeley, USA och är även så kallad Senior Scientist vid Children's Hospital Oakland Research Institute. Han är även medlem av det prestigefulla National Academy of Science i USA. Bruce Ames har dessutom erhållit U.S. National Medal of Science samt att hans över 450 vetenskapliga publikationer har resulterat i han varit nummer 23 i listan över de hundra mest citerade forskarna i världen (alla vetenskaper inkluderat) i över en tioårsperiod.

Studier har visat att vitaminer inte ger någon effekt eller till och med kan vara skadliga? 

Det stämmer. Oxford University genomförde en långtidsstudie på otroliga 20000 personer vilken visade på inga substantiella effekter av C- och E-vitaminer samt betakaroten. Däremot kunde man påvisa goda effekter av mat med samma vitaminer. Det finns även studier som visat på att vitaminer och mineraler i stora doser kan vara skadliga men att mat med samma vitamin- och mineralinnehåll är bra för hälsan. Emellertid, och detta är det viktiga i sammanhanget, är alla dessa studier baserade på syntetiska vitaminer och mineraler. De skiljer sig helt från wholefood-baserade vitaminer och mineraler som alltså kommer från mat och därmed innehåller alla de nyttiga ämnen som finns i hel, icke-processad mat och som studierna visat är bra för hälsan. Exempelvis kan betakaroten i sin syntetiska variant vara ett isolerat ämne av acetylengas vilket inte är speciellt bra för hälsan. Naturligt betakaroten däremot förekommer aldrig helt isolerat utan alltid tillsammans med andra karotener och xantofyller (gult pigment) som ingår i en familj som kallas karotenoider. Exempelvis, finns det i en morot eller en tomat förutom betakaroten, även alfakaroten, cantozantheen, gammakaroten, omegakaroten bland andra. Om du tar isolerat betakaroten minskar den samverkan som medlemmarna i karotenoidfamiljen har. 

Räcker det inte med det D-vitamin jag får via solen?

Det krävs inte mycket UV-strålning för att kroppen ska få tillräckligt med D-vitamin. För en ljushyad person räcker 10–15 minuter i sommarsol på ansikte och armar för att täcka den nuvarande fastställda nivån av dagsbehovet D-vitamin: 7,5-10 mikrogram beroende på ålder samt ett antal andra faktorer. Emellertid pågår det en diskussion om D-vitaminnivåerna där vissa forskare menar att dagens rekommendationer bör ökas drastiskt och istället ligga omkring 20 mikrogram per dag. Det finns även forskning som pekar på att barn behöver 2000 IU (50 mikrogram) D-vitamin per dag [1]. Det är omöjligt att få tillräckligt med D-vitamin från solen under vintermånaderna. D-vitaminet måste då komma från kosten eller tillskott. Professor Carsten Geisler vid Köpenhamns Universitet som forskar på D-vitamin sade nyligen: "Vi vet ännu inte vad den optimala koncentrationen av D-vitamin i blodet är - alltså vilken mängd som behövs för att skydda oss maximalt mot infektioner och sjukdomar, men även friska personer kan ha nytta av ett förebyggande D-vitamintillskott." På sommaren ger 20 minuters vistelse  motsvarande 250 mikrogram (10000 IU) D-vitamin.

Joyce Maalouf, Mona Nabulsi, Reinhold Vieth, Samantha Kimball, Rola El-Rassi, Ziyad Mahfoud, and Ghada El-Hajj Fuleihan.  Short term and long term safety of weekly high dose vitamin D3 supplementation in school children. J. Clin. Endocrinol. Metab.  2008 April 
American University of Beirut-Medical Center, Lebanon 
 

Recensioner
 1. Ganska ofattbart
  Rating
  100%
  Jag slutade äta er D-vitamin under sommaren. Mina exem blev värre då. Sedan två veckor tillbaka har jag tagit er D-vitamin och mina exem håller på att läka igen. Huden håller på att bli slät och fin.

  Kommentar av

  Publicerad

Write Your Own Review
Du recenserar:Vitamin D3 2000 IU
Betyg