JUST NU – 20 % rabatt på produkter för hår, naglar och hud!

Eskio-3 Pure Omega 3 - kapslar

Rating:
100% of 100

Eskio-3 Pure är ett mycket rent och bra omega-3 tillskott. Om du vill ha vår absolut finaste, renaste och mest stabila omega-3-olja rekommenderar vi däremot Wild Alaskan Sockeye Salmon – Omega-3. Den är bättre än alla andra omega-3 vi har funnit på marknaden. 

 • Toppbetyg gällande renhet och stabilitet
 • Kommer endast från djuphavsfiskarna sardiner och ansjovis
 • Certifierad enligt ISO-9000 (kvalitet) och ISO-14000 (miljö)
 • Naturlig och ej uppkoncentrerad
Special Price 199 kr
Regular Price 249 kr
Kostnad per dag:
1,66 kr
  • Fri frakt över 298 kr
  • Snabb leverans
  • Finns i lager
  Storlek
  120 kapslar
  Rek. pris
  199 kr
  Varumärke
  ESKIO-3
  Portioner
  120
  Art. nr
  842674
  EAN
  7391325900476

Eskio-3 Pure Omega 3 - kapslar

Eskio-3 Pure (tidigare Eskimo-3) är ett mycket rent och bra omega-3 tillskott. Om du vill ha vår absolut finaste, renaste och mest stabila omega-3-olja rekommenderar vi däremot Wild Alaskan Sockeye Salmon – Omega-3. Den är bättre än alla andra omega-3 vi har funnit på marknaden. När fiskoljan har utvunnits går den igenom en reningsprocess som kallas molekylär destillation för att separera fiskoljan från föroreningar. De skyddande och naturliga antioxidanter, som normalt förloras vid framställning av omega-3, återställs för att få fram en stabil fiskolja som inte oxiderar. Vi måste få i oss omega-3 via mat eller tillskott eftersom det är en essentiell fettsyra som kroppen inte själv kan producera. Omega-3 har i vetenskapliga studier visat på en rad positiva hälsoeffekter hjärnan och kroppen i övrigt. 

Eskio-3 är ingen uppkoncentrerad fiskolja. Uppkoncentrerade eller högkoncentrerade fiskoljor anser vi att man bör akta sig för. Eskimo-3 innehåller inte mer än 38 % omega 3-fettsyror eftersom fisk aldrig innehåller mer än den mängden omega-3 i fettet. Eskio-3 High 65% är däremot en högkoncentrerad fiskolja men vi har valt att inte ta in den då vi anser att Eskio-3 är mer naturlig och bättre.

 • Omega-3 fettsyrorna EPA och DHA bidrar till hjärtats normala funktion. Effekten uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg EPA och DHA.
 • Certifierad av FRIEND OF THE SEA för att den uppfyller miljömässigt godkända fiske- och produktionsmetoder.

Omega-3

 • Sänkning av blodfetter och blodtryck och minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar
 • Bibehåller blodkärlens elasticitet (bra för blodcirkulationen)
 • Hjärnans kapacitet förbättras
 • Ökar mängden serotonin (en må bra-substans) i hjärnan och lindrar nedstämdhet
 • Bekämpar inflammationer i hjärnans celler och blodkärl
 • Cellmembranen blir mer mjuka och elastiska
 • Förbättrar hudens kvalitet

ESKIO-3 Pure

 • Eskimo-3 är en av de mest utförligt undersökta och dokumenterade fiskoljorna
 • Eskimo-3 är den mest stabila fiskoljan på marknaden. Den innehåller en patenterad blandning av olika antioxidanter, Pufanox, som återställer de antioxidanter som förlorats under reningsprocessen
 • Ej koncentrerad fiskolja. (Fördelaktigt eftersom tillverkare av koncentrerade oljor kemiskt manipulerar fiskoljan för att öka koncentrationen av omega 3)
 • 100% naturlig omega-3 via rikligt innehåll av EPA och DHA. Kroppen omvandlar EPA och DHA till omega-3
 • Naturligt koncentrerad Omega-3 som är stabil med högt innehåll av Omega-3 fettsyror i naturlig form, det vill säga i samma form som den förekommer i naturen, fri från kemiska processer
 • Eskimo-3 Pure har dokumenterats i 7 doktorsavhandlingar, 28 kliniska studier och mer än 130 vetenskapliga arbeten. Ingen annan fiskolja på marknaden torde vara lika välstuderad och väldokumenterad.
Innehåll per dagsdos 1 kapsel 2 kapslar 3 kapslar
Fiskolja 1000 mg 2000 mg 3000 mg
Omega-3 fettsyror 350 mg 700 mg 1050 mg
varav EPA 160 mg 320 mg 480 mg
varav DHA 100 mg 200 mg 300 mg

DRI = Dagligt referensintag
* DRI ej fastställt

Ingredienser

Fiskolja, gelatin, fuktighetsbevarande medel (glycerol), PUFANOX® [vitamin E (D-alfa-tokoferylacetat), antioxidationsmedel (tokoferolrika extrakt, extrakt av rosmarin, sojalecitin, askorbylpalmitat, DL-alfa-tokoferol)], limearom

Dosering

1–3 kapslar om dagen i samband med måltid. Mängden ska anpassas till övrigt intag av fet fisk.

Förvaring

Eskimo-3 i kapselform (ej Eskimo-3 i flytande form) kan förvaras rumstemperatur (20-25 grader Celcius) om den står mörkt och ej nära varm källa. Det går även bra att förvara Eskimo-3 i kylskåp (får ej vara för fuktigt) med tillhörande kartong. Om Eskimo-3 förvaras kallt, kan små utfällningar i kapseln förekomma. Dessa är kristalliseringar av korta fettsyror. Det är inte farligt eller skadligt på något vis och produkten har inte försämrats. Placera aldrig kosttillskott nära en varm ugn, spis eller annan varm källa. Kosttillskott ska aldrig placeras i direkt solljus. Burken ska förslutas ordentligt direkt efter att tillskotten har tagits. rumstemperatur

Observera

Dagsdosen bör ej överskridas. Förvara burken utom räckhåll för små barn. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till varierad kost. 

Kontraindikationer

Personer med ärftlig blödarsjuka bör ej använda Eskimo-3. Omega-3 fettsyror kan leda till en viss förlängning av blödningstiden. Personer som använder blodförtunnande medel (Apekumarol, Waran) eller acetylsalicylsyra (Bamycor, Trombyl, Magnecyl m fl) bör därför rådgöra med läkare innan behandling med Eskimo-3 påbörjas.

Är linfröolja en god källa till omega-3?

Nej, linfröolja är inte en god källa till omega-3. Linfröolja innehåller alfa-linolensyra (ALA) som måste omvandlas till Eikosapentaensyra (EPA) och Dokosahexaensyra (DHA) vilka är de former av omega-3 som kroppen kan använda. Omega-3 fettsyra är en essentiell fettsyra. Essentiella fettsyror är fettsyror som kroppen inte själv kan tillverka utan som måste erhållas via kosten eller via tillskott. Omvandlingsgraden från ALA till EPA och DHA är 1-5% vilket innebär att du måste få i dig ormiliga mängder för att erhålla adekvata nivåer av omega-3. Det är bäst att få i sig EPA och DHA direkt via exempelvis fet fisk eller fiskoljor och inte gå omvägen via ALA som finns i linfröolja.   

Är koncentrerad fiskolja bra? Eskimo-3 innehåller endast 38% men jag vill ha mer?

Koncentrerade fiskoljor är ingen god idé. Läs vad Cardinova skriver om koncentrerade fiskoljor:

"Genom att behålla omega 3 sammansättningen på naturlig nivå behöver vi inte plocka bort andra beståndsdelar. Du får helt enkelt mer av fiskens nyttiga sammansättning! Nyare forskning visar att det inte enbart är innehållet av omega-3 fettsyrorna EPA och DHA som bidrar till de goda hälsoeffekterna utan även andra naturliga komponenter i fiskoljan. Exempel på dessa ämnen är andra fettsyror som är bärare av viktiga antioxidanter och F-fettsyror som har stor betydelse för fiskoljans stabilitet och effekt. Och kanske viktigast av allt, att de gemensamt och i samverkan bidrar till fiskoljans goda hälsoeffekter. Därför har vi valt att behålla Eskimo-fiskoljan med ett naturligt omega 3 innehåll så  att inte de andra viktiga beståndsdelarna går förlorade.

Vi har behållit den oslagbara och naturliga omega 3 sammansättningen hos fisk. Varken mer eller mindre! Det innebär att en naturlig fiskolja inte kan innehålla en högre halt av omega 3 fettsyror än 38%. Vid koncentration av omega 3 halten utsätts fiskolja för någon form av kemisk modifiering. Andra nyttiga och viktiga beståndsdelar tas bort för att ge plats åt den ökade mängden av omega 3 fettsyror . När fiskoljan naturliga sammansättning på detta sätt förändras i både innehåll och proportion upphör likheten med färsk fisk. Därför har vi valt att inte koncentrera eskimofiskoljan.

Med ett naturligt högt innehåll av fiskens antioxidanter håller sig fiskoljan längre. En okoncentrerad fiskolja härsknar helt enkelt inte lika lätt. När oljan lagras och aktiveras i kroppens celler måste den vara stabil för att kunna göra nytta. Ju mer av fiskens naturliga cellskyddande ämnen, s k antioxidanter , som finns i fiskoljan desto stabilare.Vid reningsprocessen är det oundvikligt att en del av de cellskyddande substanserna försvinner och dessa måste återföras för att kunna garantera stabilitet. Vid framställningen av Eskimofiskoljan återställer man fiskens naturliga antioxidantinnehåll med en skonsam och vetenskapligt utprovad teknik som man är ensam om. Därför har eskimofiskolja okoncentrerad och har toppbetyg i renhet och stabilitet."

Ur vilken fisk urvinns fiskoljan i Eskimo-3 produkterna?

Ansjovis.

Var fångas fisken?

Fisken föds i Ishavet och fångas söder om Sydamerika.

Vad är Pufanox?

PUFANOX är en patenterad antioxidationsblandning där E-vitamin är en komponent och som här består av en kombination av tokoferoler utan också gamma- och delta- tokoferol. PUFANOX förhindrar härskning och har en mycket stor betydelse för oljans stabilitet.

Var kommer gelatinet i kapslarna ifrån?

Gelatinet kommer från nötkreatur.

Kan man äta Eskimo-3 Pure även om man är fiskallergiker?

Det beror på hur känslig man är. Det är proteinet i fisk som man är allergisk mot, inte fettet. Det kan dock finnas spår av protein kvar och om man är mycket känslig, bör man vara försiktig även med fiskolja.

Vad innebär det att fiskoljan i Eskimo-3-produkterna är certifierad av organisationen Friend of the Sea?

Svar: Att den uppfyller miljömässigt godkända fiske- och produktionsmetoder.

Fiskoljor har blivit kritiserade för sitt innehåll. Vad har ni för syn på det?

Så här skriver tillverkaren av Eskimo-3, världens mest studerade fiskolja.

"Etiken inom fiskeribranschen är ett hett ämne just nu. Och det är ingen rolig bild som målas upp i media. Vi som arbetar med Eskimo-3 och övriga Eskimo produkter är mycket stolta över vårt miljö- och kvalitetsarbete och vill därför berätta lite om våra produkter och hur processen ser ut. Så välkommen på en resa – följ Eskimo-3 från havsbotten ända till butiken.

Godkänd av Friend of the Sea
Allt fiske påverkar miljön. Men vi är måna om att oljorna i Eskimos produkter ska påverka så lite som det bara är möjligt. Därför har vi valt att följa de riktlinjer som sätts upp av den oberoende organisationen Friend of the Sea och våra produkter är godkända för att märkas med deras sigill. Det betyder bland annat att vårt fiske inte påverkar havsbotten negativt, att vårt fiske är ekologiskt hållbart (alltså att vi inte bedriver rovfiske eller fiske på arter som är utsatta), att vår verksamhet fyller högt uppsatta miljökrav och att vi följer strikta regler för att minimera vår klimatpåverkan så långt det är möjligt. Kraven Friends of the Sea ställer är hårda och vi är mycket stolta över vår certifiering. Du kan läsa mer om Friends of the Sea och deras arbete på www.friendofthesea.org.

Bara sardiner och ansjovis
För oss är det en självklarhet att bara använda fiskar som inte är hotade på något sätt. Och att använda de fisksorter som ger den bästa och mest kraftfulla oljan. Oljan i Eskimo-3 (och givetvis även Eskimo Kids, Eskimo Brainsharp och Eskimo Skincare) kommer från sardiner och ansjovis. Dessa är djuphavsfiskar som föds i det rena Ishavet vid Antarktis och sedan följer den kalla Humboldtströmmen upp till Sydamerikas västkust. Där fångas den utanför Peru och Chiles kuster, och enbart där. Detta fiskbestånd är mycket livskraftigt och har en snabb tillväxt. Marinbiologer beräknar att beståndet förnyas helt två gånger om året, och fiskarna har ”bara” en naturlig livslängd på cirka två år. Dessa fiskar innehåller en mycket hög naturlig halt Omega-3. Eftersom de lever i så kalla vatten är det helt enkelt en förutsättning för att de ska överleva.

Inga rödlistade arter och ingen fisk från Afrikas kuster
Eskimo-3 innehåller alltså bara olja från ansjovis och sardiner som fångats utanför Sydamerikas kust. Vi bedriver inget fiske på rödlistade arter och köper inte in oljor som fiskats på något annat ställe i världen, till exempel de omstridda vattnen utanför Marockanska kusten (Väst Sahara).

Full kontroll över fiskeflottan
All olja i Eskimo-produkterna fiskas av båtar som ägs av vår råvaruleverantör, som har en fiskeflotta baserad i Peru och Chile. Båtarna är så kallada ”day-catchers” – det betyder att de går in till hamn varje dag och att fisken inte förvaras på båten längre tid än så. Allt fiske är hårt reglerat av respektive lands regering och vår råvaruleverantör får exakta kvoter på hur mycket fisk som får tas upp. Båtarna är utrustade med GPS som rapporterar in fångsterna kontinuerligt och när den totala kvoten är uppfylld bryts fisket omedelbart och båtarna återvänder till hamnen.

Starkt socialt ansvar 
Besättningen på båtarna är lokala fiskemän. Villkoren de arbetar under är goda och de har en inkomst som ligger en bra bit över genomsnittet för yrkesgruppen. Företaget har dessutom ett mycket starkt socialt engagemang och har en mängd olika så kallade ”social responsibility programs” för sina anställda och deras familjer.

Följer EU-direktiven och mer än så
Fiskebåtarna och alla våra anläggningar är givetvis godkända enligt de EU-direktiv som trädde i kraft i mars 2009.

Du hittar inte ens så färsk fisk i butiken
Om du ska hitta en fisk, som är lika färsk som den som används till den fiskolja som finns i dina Eskimokapslar, ska du själv gå ner till hamnen och möta din lokala fiskare när han kommer in efter en dags fiske, köpa din fisk och sedan gå hem och tillaga den inom fyra timmar. Enligt EUs bestämmelser ska all fisk som används till fiskolja för human konsumtion processas inom 36(!) timmar från det att den tagits upp. Oljan i Eskimo-3 utvinns alltid inom mindre än halva den tillåtna tiden. Det är vi väldigt stolta över!

ISO-certifierade
De egna anläggningarna i Peru där Eskimo-oljan utvinns är givetvis sedan länge certifierade enligt ISO-9000 (kvalitet) och ISO-14000 (miljö).

Vi vet var varje droppe kommer ifrån
Eftersom vår leverantör äger sin egen fiskeflotta och har ansvar för hela kedjan fram till färdig olja vet vi exakt var varje droppe olja kommer ifrån. Vi har faktiskt så bra spårbarhet att vi kan spåra varje kapsel tillbaka till den dag och den båt som fisken togs upp på.

…och hur den används
Eftersom all produktion sker i en obruten kedja vet vi också exakt hur all råvara används. Ett av kraven Friend of the Sea ställer är också detta: att vi hanterar fisken ansvarsfullt.

Allt tas till vara 
Fiskolja är faktiskt egentligen ett resultat av fiskmjölsproduktion. Fiskmjöl används främst i olika djurfoder. Det första steget när man tillverkar fiskmjöl är att först utvinna fiskoljan. När oljan är separerad används den massa som blir kvar till fiskmjöl – den processen är vi inte inblandade i. Så låt oss följa oljan istället: när fiskoljan är utvunnen packas den i stora, lufttäta fat för att oljan inte ska komma i kontakt med syre och börja härskna – och skickas till en särskild anläggning för att renas. Det som sedan blir över när oljan renas används sedan i framställning av biodiesel. Inget slöseri sålunda – utan allt, precis allt, tas tillvara.

Bara 5 procent blir fiskolja till människor
Fiskoljeproduktion för människor är inte en speciellt stor del av fiskeindustrin och produktionen av Eskimo-produkterna ger i sig själv inte upphov till ett ökat fiske av vare sig ansjovis eller sardin. Den är istället, som vi tidigare berättat, en del från fiskmjölstillverkning. Bara cirka 5 procent av den fiskolja som fiskmjölstillverkningen genererar går till kosttillskott för människor. Det som är viktigt är att den olja som används på detta sätt är av absolut högsta kvalitet och att den hanteras noggrant och varsamt genom hela tillverkningsprocessen. Just därför är det så viktigt för oss att all vår olja kommer från den slutna och hårt kontrollerade produktionskedja som vi berättat om i texten ovan. På så sätt vet vi exakt var varje droppe olja i varje kapsel kommer ifrån, hur den hanterats och kan därför garantera absolut högsta kvalitet.

Självklart är oljan helt naturlig
När man pratar om fiskolja, så pratar man ofta om att ett högt innehåll av de två mest kända fettsyrorna EPA och DHA skulle vara bättre. Men så enkelt är det faktiskt inte. En naturlig fiskolja innehåller mycket mer än så. För att kallas naturlig ska fiskoljans sammansättning ligga så nära fettsyra-innehållet i färsk fisk som det bara är möjligt. Det innebär att naturlig fiskolja omöjligt kan innehålla en högre halt av omega-3 fettsyror än 38 procent. Det är nämligen den mängd fettsyror som de fetaste färska fiskarna innehåller. Det finns inga koncentrerade fiskar!

Naturliga hälsovinster
Mycket av vad vi vet idag om de goda hälsoeffekterna av ett dagligt omega-3 intag bygger på stora populationsstudier av befolkningsgrupper med ett högt fiskintag. Det är en mycket stark anledning till varför vi väljer att jobba med en naturlig fiskolja istället för med fiskoljekoncentrat. Vi tror nämligen på att det är helheten som bidrar till att göra fisk – och därmed naturlig fiskolja – så nyttig! Eskimoprodukterna innehåller bara helt naturlig omega-3. Då vet vi att inga andra viktiga beståndsdelar går förlorade.

Högsta renhet
En fråga vi ofta får från olika konsumenter är: Kan jag lita på att oljan är ren från miljögifter? Det finns ju inga rena hav! Svaret är enkelt. Ja, du kan lita på att Eskimo-produkterna är rena och trygga. Samtliga av våra produkter har toppbetyg i såväl renhet som stabilitet. Sardiner och ansjovis lever djupt i haven och är ofta ganska unga när de fiskas. Det innebär dels att de är förhållandevis lågt belastade av miljögifter från början. Oljan hanteras enligt hårda regler genom hela processen. Innan den hamnar i kapslarna eller flaskan genomförs, med hjälp av en toppmodern och ytterst skonsam teknologi, en reningsprocess som försäkrar användaren en produkt som är helt ren från eventuella miljögifter. Reningsprocessen är dessutom så mild och vår unika och patenterade teknologi att återställa antioxidantinnehållet så effektiv att vi är helt säkra på att de naturliga omega-3 fettsyrorna inte påverkas negativt.

Toppvärden i stabilitet
Oljans stabilitet, det vill säga den förmåga oljan har att motstå härskning när den kommer i kontakt med syre, är av stor betydelse under tillverkning och lagring. Och extra viktig är den faktiskt efter att du ätit din fiskolja. Oxidation skapar fria radikaler som i sin tur kan skada celler i vår kropp. När oljan lagras och aktiveras i kroppen måste den vara stabil för att kunna göra nytta. Ju mer av fiskens cellskyddande substanser (antioxidanter) som finns i oljan desto stabilare är fiskoljan. När man renar en fiskolja försvinner tyvärr också en del av dessa ”nyttigheter” som är så viktiga för stabiliteten. Cardinova, som tillverkar Eskimo-produkterna, har en speciell teknologi som återställer fiskens hela antioxidantprofil efter rening och detta gör att man har absolut toppbetyg i stabilitet – även över lång tid. Därför kan du vara helt säker på att Eskimo-produkternainte bara är stabila i kapsel/flaska, utan också under hela den tid som den finns i vår kropp efter intag.

Godkänt naturläkemedel
Eskimo-3 är den enda naturliga fiskoljan som är godkänd som naturläkemedel. Det betyder att den uppfyller samma högt ställda krav vad gäller tillverkning och kvalitet som konventionella läkemedel. Det betyder också att vi har kunnat visa tillfredsställande dokumentation på såväl säkerhet som effekt. Du kan få Eskimo-3 på recept av din läkare (och slipper då betala moms på produkten).

Andra fiskoljor
Det är väl känt att stora kvalitetsskillnader föreligger mellan olika fiskoljor, vilket har stor betydelse för effekt och säkerhet. De faktorer som har störst betydelse för säkerheten är renhet från miljögifter, stabilitet, huruvida fiskoljan är naturlig eller kemiskt modifierad (koncentrerad) och dokumentation av effekt och säkerhet. Beträffande skillnaden mellan naturliga och koncentrerade oljor anser t.ex.Läkemedelsverket i Sverige att erfarenheten av långtidsbehandling med koncentrerade fiskoljor är begränsad. Eskimo är inte en koncentrerad fiskolja, den håller extremt hög renhet och stabilitet.

Vilka kontraindikationer finns med Eskimo-3?

Personer med ärftlig blödarsjuka bör ej använda Eskimo-3. Omega-3 fettsyror kan leda till en viss förlängning av blödningstiden. Personer som använder blodförtunnande medel (Apekumarol, Waran) eller acetylsalicylsyra (Bamycor, Trombyl, Magnecyl m fl) bör därför rådgöra med läkare innan behandling med Eskimo-3 påbörjas.

Fördjupning & forskning

Omega-3 förbättrar ögonhälsan och reducerar risk för makuladegneration

Jingsheng Tuo, Robert J. Ross, Alexandra A. Herzlich, Defen Shen, Xiaoyan Ding, Min Zhou, Steven L. Coon, Nahed Hussein, Norman Salem, Jr and Chi-Chao Chan. A High Omega-3 Fatty Acid Diet Reduces Retinal Lesions in a Murine Model of Macular Degeneration. American Journal Of Pathology 2009 July National Institutes of Health, Bethesda, Maryland.

Omega-3 reducerar inflammationer genom att stimulera antiinflammatoriska processer i cellen

Alison L Groeger, Chiara Cipollina, Marsha P Cole, Steven R Woodcock, Gustavo Bonacci, Tanja K Rudolph, Volker Rudolph, Bruce A Freeman & Francisco J Schopfer. Cyclooxygenase-2 generates anti-inflammatory mediators from omega-3 fatty acids Nature Chemical Biology 2010 May Department of Pharmacology & Chemical Biology, University of Pittsburgh, Pittsburgh, Pennsylvania, USA..

Recensioner
 1. Markant skillnad på min hy!
  Rating
  100%
  Jag har under många år haft besvär med hormonell acne som kommer och går i perioder med mer eller mindre svåra utbrott. Orsaken till mina besvär är i grunden en autoimmun hypotyreos (Hashimotos) vilket påverkar hela det endokrina systemet och variationen i hormoner som i sin tur kan visa sig som acne i ansiktet.

  Jag har ätit Eskimo-3 Pure under en ganska lång tid (1 kapsel per dag). Men när jag för några månader sedan ökade till 3 kapslar per dag märkte jag en markant skillnad på min hy! Jag fick en helt annan lyster och spänst i huden i ansiktet och de aggressiva utslagen och acnen försvann! Nu kan jag märka av att det dyker upp någon liten plita ibland när jag går igenom min månatliga cykel men det blir inte några stora och vätskande sår längre och jag är så otroligt glad och tacksam för det.

  Stort tack Greatlife! Ni är fantastiska :)

  /Jennie

  Kommentar av

  Publicerad

Write Your Own Review
Du recenserar:Eskio-3 Pure Omega 3 - kapslar
Betyg