Baby & Me 2 Prenatal Probiotic + Prebiotic

 • Speciellt framtagen produkt för pregravida, gravida och ammande kvinnor
 • 30 miljarder välgörande tarmbakterier per dagsdos
 • 14 icke-konkurrerande stammar per kapsel med Lactobacillus rhamnosus (HN001)
 • Laboratorietestad fri från gluten, mjölkprodukter, soja, GMO, glyfosat, bekämpningsmedel, ogräsmedel och magnesiumstearat
679 kr
Kostnad per dag:
22,63 kr
  • Fri frakt över 298 kr
  • Snabb leverans
  • Finns i lager
  Storlek
  60 kapslar
  Rek. pris
  679 kr
  Varumärke
  Portioner
  30
  Art. nr
  10027
  EAN
  051494100271

Baby & Me 2 Prenatal Probiotic + Prebiotic

Baby & Me 2 Prenatal Probiotic + Prebiotic är ett probiotikatillskott som innehåller 30 miljarder levande mjölksyrabakterier från 14 olika stammar samt ingefärsrot och maskrosrot. Den är speciellt framtagen för den pregravida, gravida och ammande kvinnan. Bakteriekulturerna i Baby & Me 2 Prenatal Probiotic + Prebiotic är välkända mjölksyrabakterier som förekommer naturligt i tarmfloran.

Baby & Me 2 Prenatal Probiotic + Prebiotic innehåller även ingefära, maskrosros och rödbeta som torkats med refractance window drying, den mest skonsamma torkmetod som finns i dagsläget. Ingefära är inkluderad för att lugna oroliga magar samt stötta en bra matsmältning. Maskrosrot och rödbeta ingår som en viktig del i att gynna en god miljö i tarm hos den gravida och ammande kvinnan.

Mjölksyrabakterier ingår i den normala tarmfloran och räknas till de goda tarmbakterierna. Baby & Me 2 Prenatal Probiotic + Prebiotic kvinnor är ett probiotika som bör användas innan graviditeten, under graviditeten samt under hela amningsperioden.

Det som gör att Baby & Me 2 Prenatal Probiotic + Prebiotic rekommenderas för den pre-gravda, gravida och ammande kvinnan är för att en del av de 30 miljarder bakterierna kommer från just stammen Lactobacillus rhamnosus (HN001).

Det finns forskning som visat att Lactobacillus rhamnosus (HN001) har en god effekt på kvinnans psykiska mående gällande nedstämdhet relaterad till graviditeten och den postnatala perioden. Forskning visar att kvinnor som fick Lactobacillus rhamnosus (HN001) hade signifikant mindre nedstämdhet och oro.

Forskning visar att intag av bland annat Lactobacillus rhamnosus (HN001) under graviditeten och under 6 månaders amningsperiod signifikant minskar risken för att barnet ska utveckla eksem ända upp till sex års ålder.

Forskning visar att risken för att få högt blodsocker minskar för kvinnor som hafthögt blodsocker tidigare och för äldre kvinnor om de tar Lactobacillus rhamnosus (HN001).

Forskning visar även att lactobacillus rhamnosus HN001 minskar risken för bakteriell vaginos, det vill säga överväxt av icke-önskvärda bakterier i underlivet. Alla stammar i Baby & Me 2 Prenatal Probiotic + Prebiotic ingår i den normala tarmfloran för gravida och stammarna räknas till de goda tarmbakterierna.

En genomsnittlig människa har cirka 1 x 1014 mikroorganismer i matsmältningskanalen. Det är mer än tio gånger antalet celler i kroppen. Vi innehåller alltså mer främmande bakterier än egna celler och tarmflorans hälsa är viktig för allmäntillståndet. IBS, irriterad tjocktarm, är en av de vanligaste tarmsjukdomarna i världen. Ökad genomsläpplighet och onormal tarmflora kan leda till ökad aktivering av tarmens immunförsvar, vilket i sin tur kan ha koppling till IBS. En god tarmflora är extra viktigt under graviditeten eftersom graviditeten påverkar tarmfloran vilket kan få långsiktiga konsekvenser för både mamman och barnet enligt forskning.

Att inta ett flertal olika probiotika-kulturer, det vill säga probiotikastammar är positivt, eftersom de har olika egenskaper och trivs i de olika surhetsmiljöer som finns i vår mag-tarmkanal. Tarmslemhinnan förnyas regelbundet och har behov av goda mjölksyrabakterier.

Stammarna i Baby & Me 2 Prenatal Probiotic + Prebiotic ingår i den normala tarmfloran och räknas till de goda tarmbakterierna. Baby & Me 2 Prenatal Probiotic + Prebiotic är probiotika som är utformad för att användas under hela graviditeten och amningsperioden men även 3–4 månader innan man planerar att bli gravid. Probiotika ska tas tillsammans med mat och förvaras i kylskåpet. Baby & Me 2 Prenatal Probiotic + Prebiotic lämpar sig även mycket väl om man måste äta antibiotika under graviditeten eller amningsperioden, dels för tarmfloran men även för floran i underlivet.

Baby & Me 2 Prenatal Probiotic + Prebiotic och antibiotika

Ibland är det livsnödvändigt att ta antibiotika och då ska absolut man ta det. De flesta vet dock att antibiotika även påverkar den viktiga tarmfloran negativt genom att antibiotikan även dödar många probiotiska och välgörande bakterier. Det leder inte sällan till obalans i tarmfloran vilket kan få konsekvenser med exempelvis överväxt av svamp och Candida eller andra magtarmbesvär som följd.

Vi rekommenderar att man tillfälligt dubblerar dagsdosen för probiotika två veckor innan man börjar med antibiotikakuren och att dagsdosen även dubbleras under pågående antibiotikakur och tre till fyra veckor efter avslutad antibiotikakur. Därefter återgår man till rekommenderad dagsdos.

Probiotika ska tas tillsammans med mat och så långt ifrån det tillfälle på dagen då man tar antibiotika. Om man måste ta antibiotika tre gånger per dag till måltid, rekommenderar vi att man tar probiotika tillsammans med ett eller två extra mellanmål under dagen, utspridda så långt ifrån de tillfällen som antibiotikan intas.

Det finns flera studier av hög kvalitet (randomiserade, placebo-kontrollerade) som visar att tillskott av probiotika som tas under en antibiotikakur minskar negativa bieffekter som samt motverkar infektioner i magtarmkanalen. Man ska alltså inte vänta med att börja ta probiotika till efter avslutad antibiotikakur.

Det gjordes en studie där 135 inlagda patienter som fick antibiotika även fick probiotika (magtarmbakterier) eller placebo (verkningslösa placebo-kapslar). 34 % av dem som fick verkningslösa placebo-kapslar fick antibiotikarelaterad diarré medan endast 12 % av dem som fick probiotika fick diarré. 17 % av dem som fick verkningslösa placebo-kapslar fick diarré från den svåra tarmpatogenen Clostridium difficile medan ingen av dem som fick probiotika fick dessa besvär.

Denna produkt är en kylvara som skall placeras i kylskåp i samband med mottagande av leverans. Vi rekommenderar att du hämtar ut ditt paket så snart du har aviserats av ditt ombud. Läs mer här.

Vill det veta mer om varför vi valt MegaFood och Innate Response? Läs här.

Vetenskapliga referenser och källor

Visa referenser

Innehåll per dagsdos 
Mjölksyrabakterier (14 olika stammar) 30 miljarder
Ingefära 230 mg
Maskros 230 mg
Rödbeta 150 mg

Ingredienser

Fyllnadsmedel (cellulosa), ingefärsrot (Zingiber officinale), maskrosrot (Taraxacum officinale), rödbeta (Beta vulgaris), fyllnadsmedel (kalciumlaurat), klumpförebyggande medel (kiseldioxid), Lactobacillus rhamnosus (HN001), Lactobacillus rhamnosus (SD-5217), Bifidobacterium lactis (SD-5219), Lactobacillus acidophilus (SD-5212), Lactobacillus bulgaricus (SD6833), Bifidobacterium longum (SD-5588), Bifidobacterium bifidum (SD-6575), Lactobacillus brevis (SD-5214), Lactobacillus gasseri (SD-5585), Bifidobacterium infantis (SD-6720), Streptococcus thermophilus (SD-5207), Lactobacillus casei (SD-5213), Lactobacillus salivarius (SD-5208), Lactobacillus plantarum (SD-5209), Lactococcus lactis (SD-5584), vegetabilisk kapsel (cellulosa).

Dosering

2 kapslar om dagen till mat. Vid svårigheter att svälja kan kapseln tas isär och innehållet strös på kall mat eller i kall dryck som konsumeras direkt. Produkten riktar sig till gravida och ammande.

Observera

Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Förvaras i kylskåp. Placera aldrig kosttillskott nära en värmekälla, i direkt solljus eller i fuktig miljö. Förslut burken ordentligt. Tillverkad i USA.

Write Your Own Review
Du recenserar:Baby & Me 2 Prenatal Probiotic + Prebiotic
Betyg