Hållbarhet probiotika - Innate Response Flora

Kosttillskott med probiotika innehåller levande mikroorganismer, det vill säga goda eller probiotiska bakterier. I stort sett varenda kroppsyta som kommer i kontakt med den externa miljön koloniseras av levande mikroorganismer: huden, munhålan, andningsorganen, urogenitala systemet och magtarmkanalen. Tarmkanalen innehåller utan tvekan störst mängd probiotiska bakterier vilka då kallas nyttiga eller goda tarmbakterier. Probiotiska bakterier är helt vitala för hälsan och vi har fler probiotiska bakterier än vad vi har celler i kroppen. Vid fukt eller värme aktiveras probiotiska bakterier men de dör snabbt om de inte har ett medium att verka och växa i, som exempelvis kroppens tarmkanal där de växer och förökar sig. 

Antalet bakterier i en kapsel med probiotika uppgår till flera miljarder. Exempelvis har Flora 5-14, 5 miljarder probiotiska bakterier per kapsel, Flora 20-14, 20 miljarder per kapsel, Flora 50-14, 50 miljarder per kapsel och Flora 200-14, 200 miljarder per kapsel. Det är fler än något annat märke i branschen. Fukt, värme och ljus gör emellertid probiotiska bakterier instabila över tid vilket är anledningen till att probiotika ska förvaras torrt, mörkt och kallt. Probiotika som ska lagras under lång tid mår bäst av att förvaras i frysen. Vi förvarar alla Flora-burkar i stora frysar fram till dess att de skickas från vårt lager. Flora är stabil i rumstemperatur (23°C) i 4 veckor. Det betyder att frakten som normalt tar maximalt 2-3 dagar inte kommer att påverka Floras potens inte ens om du skulle hämta ut ditt paket först inom 14 dagar. Om du köper flera burkar kan du med fördel förvara dem du inte använder för tillfället i frysen. Öppnad burk förvaras i kylskå. Flora är som sagt stabil i rumstemperatur (23°C) i 4 veckor. Därefter minskar stabiliteten gradvis, en siffra som ofta nämns är 5 % per månad om burken förvaras i rumstemperatur.

När det gäller behållare är glasburkar är den bästa formen av förvaringsbehållare för probiotika. Alla Flora-produkter kommer i mörka glasburkar.

Varje batch Flora testas fria av laboratorium i USA för tungmetaller, gluten, mjölkprodukter, soja, bekämpningsmedel, svamp, salmonella, E-coli, stafylokocker bland annat.

Bättre probiotika finner du inte.