Hållbarhet probiotika – Flora & MegaFlora

Lästid: 2–3 min
Hållbarhet probiotika – Flora & MegaFlora

Mjölksyrabakterier är viktigt för hälsan 

Probiotikatillskott innehåller levande mikroorganismer, det vill säga goda eller probiotiska bakterier. I stort sett varenda kroppsyta som kommer i kontakt med den externa miljön koloniseras av levande mikroorganismer: huden, munhålan, andningsorganen, urogenitala systemet och magtarmkanalen. Tarmkanalen innehåller utan tvekan störst mängd probiotiska bakterier vilka normalt kallas nyttiga eller goda tarmbakterier om de utgör den normala tarmfloran. 

Probiotiska bakterier är helt vitala för hälsan och vi har fler probiotiska bakterier än vad vi har celler i kroppen. Vid fukt eller värme aktiveras probiotiska bakterier men de dör snabbt om de inte har ett medium att verka och växa i, som exempelvis kroppens tarmkanal där de växer och förökar sig på  så kallade prebiotika som är deras näring. Antalet bakterier i en kapsel med probiotika uppgår till flera miljarder. Exempelvis innehåller Flora Plus+ 20 miljarder bakterier eller CFU (Colony Formin Units) per kapsel. Flora 5-14 från Innate Response och Kids N’ Us MegaFlora från MegaFood innehålller 5 miljarder probiotiska bakterier per kapsel. Flora 20-14 från Innate Response och MegaFlora från MegaFood innehåller 20 miljarder probiotiska bakterier per kapsel. Flora 50-14 från Innate Response och MegaFlora Plus från MegaFood innehåller 50 miljarder probiotiska bakterier per kapsel. Flora 300-14 från Innate Response som innehåller 300 miljarder probiotiska bakterier per kapsel. Det är fler probiotiska bakterier per kapsel än något annat märke i branschen.

Fukt, värme och ljus påverkar probiotika

Fukt, värme och ljus gör emellertid vissa bakterierstammar instabila över tid. Många av stammarna i både Flora och MegaFlora klarar dock rumstemperatur men dessvärre inte alla och därför måste de förvaras kylskåp. Flora och MegaFlora  som ska lagras under lång tid mår dock bäst av att förvaras i frysen. Observera att vi förvarar alla Flora- och MegaFlora-burkar i stora professionella frysar fram till dess att de skickas från vårt lager. Flora Plus+ klarar däremot rumstemperatur. 

Klarar Flora och MegaFlora transport? 

Vi har testat transporten från USA till Sverige under högsommarmånaderna med en så kallad tracker. Flora från Innate Response och MegaFlora från MegaFood klarar av transporten utan att antalet bakteriestammar blir färre än vad som står på etiketten. Direkt när Flora och MegaFlora kommer till vårt lager placeras de som sagt i frysar. Flora och MegaFlora klarar även själva transporten från vårt lager till dig som kund och några dagars förvaring i rumstemperatur på ett ombud utan några som helst problem. Emellertid rekommenderar vi dig dock att hämta ut ditt paket direkt efter att du har aviserats och därefter förvara dem torrt, mörkt och kallt, det vill säga i kylskåp. Om Flora eller MegaFlora ska lagras under lång tid rekommenderar vi att du förvarar dem i frysen. Har du köpt vår bästa probiotika, Flora Plus+ klarar den rumstemperatur. 

Probiotika som klarar rumstemperatur? 

Flora Plus+ är en probiotika som klarar rumstemperatur. Det är marknadens kanske bästa probiotika med 16 kliniskt undersökta och icke-konkurrerande stammar och 20 miljarder bakterier per kapsel. Den passar både kvinnor och män. Flora Plus+ är utmärkt för personer som bara vill stötta mage och tarm vid lättare tarmbesvär och för personer som lider av IBS, Ulcerös Kolit och Crohns. Flora Plus+ är fri från mjölk och gluten. Den är tillverkad under ISO9001 och HACCP (ISO22000).

Författare & granskare