MegaFlora Women – Probiotika

Rating:
100% of 100
 • Speciellt framtagen produkt för kvinnans bakterieflora
 • 50 miljarder välgörande tarmbakterier per dagsdos
 • 14 icke-konkurrerande naturligt förekommande bakteriestammar som överlever magens sura miljö
 • Laboratorietestad fri från gluten, mjölkprodukter, soja, GMO, glyfosat, bekämpningsmedel, ogräsmedel och magnesiumstearat
679 kr
Kostnad per dag:
22,63 kr
  • Fri frakt över 298 kr
  • Snabb leverans
  • Finns i lager
  Storlek
  60 kapslar
  Rek. pris
  679 kr
  Varumärke
  Portioner
  30
  Art. nr
  10021
  EAN
  0 51494 10021 9

MegaFlora Women – Probiotika

MegaFlora Women är en mycket kraftfull probiotika speciellt framtagen för den kvinnliga bakteriefloran. Varje kapsel innehåller 50 miljarder levande och välkända mjölksyrabakterier från 14 olika kliniskt undersökta och icke-konkurrerande stammar. MegaFlora Women innehåller dessutom tranbär, rödbeta, stor kardborrerot och maskrosrot som testas fria från bekämpningsmedel, ogräsmedel och glyfosater.

MegaFlora Women innehåller bland annat stammarna Lactobacillus rhamnosus (HN001) och Lactobacillus plantarum (LP115) som är välgörande för den vaginala floran. Den friska vaginala floran består främst av laktobaciller. Forskning visar att antibiotika kan rubba den friska vaginala floran. Forskning visar även att lactobacillus rhamnosus HN001 minskar förekomsten av bakteriell vaginos som är en överväxt av icke-önskvärda bakterier i underlivet. Alla stammar i MegaFlora Women, inklusive HN001 och LP115, ingår i den normala tarmfloran och räknas till de goda tarmbakterierna.

En genomsnittlig människa har cirka 1 x 1014 mikroorganismer i matsmältningskanalen. Det är mer än tio gånger antalet celler i kroppen. Vi innehåller alltså mer främmande bakterier än egna celler och tarmflorans hälsa är viktig för allmäntillståndet. IBS, irriterad tjocktarm, är en av de vanligaste tarmsjukdomarna i världen. Ökad genomsläpplighet och onormal tarmflora kan leda till ökad aktivering av tarmens immunförsvar, vilket i sin tur kan ha koppling till IBS.

Att inta ett flertal olika probiotika-kulturer, det vill säga probiotikastammar är positivt, eftersom de har olika egenskaper och trivs i de olika surhetsmiljöer som finns i vår mag-tarmkanal. Tarmslemhinnan förnyas regelbundet och har behov av goda mjölksyrabakterier.

Stammarna i MegaFlora Women ingår i den normala tarmfloran och räknas till de goda tarmbakterierna. MegaFlora Women är probiotika som är utformad för att användas regelbundet året om. Probiotika ska tas tillsammans med mat och förvaras i kylskåpet. MegaFlora Women lämpar sig även mycket väl om man måste äta antibiotika, dels för tarmfloran men även för floran i underlivet.

MegaFlora Women och antibiotika

Ibland är det livsnödvändigt att ta antibiotika och då ska absolut man ta det. De flesta vet dock att antibiotika även påverkar den viktiga tarmfloran negativt genom att antibiotikan även dödar många probiotiska och välgörande bakterier. Det leder inte sällan till obalans i tarmfloran vilket kan få konsekvenser med exempelvis överväxt av svamp och Candida eller andra magtarmbesvär som följd.

Vi rekommenderar att man tillfälligt dubblerar dagsdosen för probiotika två veckor innan man börjar med antibiotikakuren och att dagsdosen även dubbleras under pågående antibiotikakur och tre till fyra veckor efter avslutad antibiotikakur. Därefter återgår man till rekommenderad dagsdos.

Probiotika ska tas tillsammans med mat och så långt ifrån det tillfälle på dagen då man tar antibiotika. Om man måste ta antibiotika tre gånger per dag till måltid, rekommenderar vi att man tar probiotika tillsammans med ett eller två extra mellanmål under dagen, utspridda så långt ifrån de tillfällen som antibiotikan intas.

Det finns flera studier av hög kvalitet (randomiserade, placebo-kontrollerade) som visar att tillskott av probiotika som tas under en antibiotikakur minskar negativa bieffekter som samt motverkar infektioner i magtarmkanalen. Man ska alltså inte vänta med att börja ta probiotika till efter avslutad antibiotikakur.

Det gjordes en studie där 135 inlagda patienter som fick antibiotika även fick probiotika (magtarmbakterier) eller placebo (verkningslösa placebo-kapslar). 34 % av dem som fick verkningslösa placebo-kapslar fick antibiotikarelaterad diarré medan endast 12 % av dem som fick probiotika fick diarré. 17 % av dem som fick verkningslösa placebo-kapslar fick diarré från den svåra tarmpatogenen Clostridium difficile medan ingen av dem som fick probiotika fick dessa besvär.

Denna produkt är en kylvara som skall placeras i kylskåp i samband med mottagande av leverans. Vi rekommenderar att du hämtar ut ditt paket så snart du har aviserats av ditt ombud. Läs mer här.

Vill det veta mer om varför vi valt MegaFood och Innate Response? Läs här.

Vetenskapliga referenser och källor

Visa referenser

Innehåll per dagsdos 
Mjölksyrabakterier (14 olika stammar) 50 miljarder
Tranbär 400 mg
Rödbeta 80 mg
Maskrosrot 80 mg
Stor kardborrerot 80 mg

Ingredienser

Fyllnadsmedel (cellulosa), tranbär (Vaccinium macrocarpon), Lactobacillus plantarum (LP115), rödbeta (Beta vulgaris), fyllnadsmedel (kalciumlaurat), klumpförebyggande medel (kiseldioxid), maskrosrot (Taraxacum officinale), stor kardborrerot (Arctium lappa), Bifidobacterium lactis (SD-5219), Lactobacillus acidophilus (SD-5212), Lactobacillus rhamnosus (HN001), Lactobacillus bulgaricus (SD-6833), Bifidobacterium longum (SD-5588), Bifidobacterium bifidum (SD-6575), Lactobacillus gasseri (SD-5585), Bifidobacterium infantis (SD-6720), Lactobacillus brevis (SD-5214), Streptococcus thermophilus (SD-5207), Lactobacillus casei (SD-5213), Lactobacillus salivarius (SD-5208), Lactococcus lactis (SD-5584), vegetabilisk kapsel (cellulosa).

Dosering

2 kapslar om dagen till mat. Vid svårigheter att svälja kan kapseln tas isär och innehållet strös på kall mat eller i kall dryck som konsumeras direkt. Produkten riktar sig till kvinnor.

Observera

Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Förvaras i kylskåp. Placera aldrig kosttillskott nära en värmekälla, i direkt solljus eller i fuktig miljö. Förslut burken ordentligt. Tillverkad i USA.

Recensioner
 1. Bästa probiotikan
  Rating
  100%
  Har gjort underverk, inte bara för min mage, utan även för min hud och mitt allmänna mående!

  Kommentar av

  Publicerad

 2. Funkar
  Rating
  100%
  Den första probiotikan jag provat som jag känner direkt piggar upp min mage och inte har några biverkningar. Bra efter penicillin som inverkar negativt på bakterier. Kan även förebygga urinvägsinfektion. Innehållet känns också naturligt och fräscht.

  Kommentar av

  Publicerad

 3. Vaginalt kli försvunnit
  Rating
  100%
  Är gravid i 6:e månaden och har haft vaginala problem sen jag blev gravid med kli och obalans, testat allt men som bara hjälpt en tillfällig och sen är allt tillbaka.
  Efter 1 veckas användning av denna probiotika försvann allt och inget av problemen är tillbaka.
  (Köpte denna då baby and me probiotika va slut som jag ätit innan så det kan va bra att variera sig.) Rekommenderar starkt!

  Kommentar av

  Publicerad

 4. Hudutslag försvunnit!
  Rating
  100%
  Efter 2 veckor har mina hudutslag försvunnit! /Marina

  Kommentar av

  Publicerad

Write Your Own Review
Du recenserar:MegaFlora Women – Probiotika
Betyg