Immunförsvar, allergi & astma

Ärtprotein från Innate Response

Ärtprotein från Innate Response

Baljväxter – den familj som ärta tillhör – innehåller lektiner som ökar risken för läckande tarm och fytinsyra som hindrar upptaget av mineraler. Det är alltså inte helt oproblmatiskt att äta baljväxter. Ärtproteinisolat innehåller däremot mycket låga nivåer av både lektiner och fytinsyra vilket gör det till ett bra och fullvärdigt protein som inte irriterar tarmen.

Läs mer

Quercetin skyddar mot vanligt bakteriegift

Lipopolysackarider (LPS) är fettmolekyler som finns på de yttre cellmembranen på gram-negativa bakterier. Exempel på gram-negativa bakterier är E.Coli, Salmonella, Moraxella, Legionella, Pneumoniae och Helicobacter Pyroli för att nämna några få.

Läs mer

Quercetin – allergikerns vän?

Quercetin, en flavonoid som tillhör undergruppen flavonoler, är ett naturligt gult färgämne som förekommer i många växter. Den har visat sig ha flera betydande hälsoegenskaper. Studier pekar på att quercetin bland annat kan underlätta vid vanliga förkylningar, allergibesvär men även vid allvarligare lungproblem. Quercetin finns i frukt, bär och grönsaker.

Läs mer

Probiotika kan reducera pollenallergisymptom

En ny randomiserad dubbelblindstudie genomförd i juni år 2012. Visade att barn med pollenallergi som fick Lactobacillus Salivarius, en probiotisk bakteriestam som finns i alla Innate Response Flora-produkter, i tolv veckor hade färre symptom relaterat till pollenallergi och dessutom kunde reducera sina allergimediciner i jämförelse med barn som inte fick probiotikastammen.

Läs mer

För låga nivåer av D-vitamin försvårar astma

En studie publicerad i den medicinska tidskriften Allergy, Asthma & Immunology Research i september år 2013 visar att låga D-vitaminnivåer i blodet är associerat med förvärrade astmabesvär. Forskarna analyserade 25-hydroxyvitamin-D-nivåer i blod från 121 astmatiska vuxna patienter. De med lägst vitamin 25-hydroxyvitamin-D-nivåer hade svårare astma än dem med högre nivåer av 25-hydroxyvitamin-D.

Läs mer

Frukt, grönt, probiotika, fiskolja och astma

Ny studie visar att kombinationen av frukter, grönsaker, probiotika och fiskolja kan förbättra astmasymptom. Studien som publicerades i prestigefulla British Journal of Nutrition i december numret år 2012 är en randomiserad dubbelblind placebokontrollerad studie, det vill säga den absolut högsta klass av studie finns. Forskarna skriver att kosten kan vara en av nyckelkomponenterna i den ökade förekomsten av astma.

Läs mer

Folat/Folsyra viktigt för immunförsvaret

Studier visar att folat/folsyra är mycket viktigt för ett välfungerande immunförsvar. Forskarna skriver att brist på folat kan reducera resistens mot infektioner genom att T-cellernas respons på en skadlig mikroorganism förändras. En annan studie visar att personer med brist på folsyra/folat har minskad fagocytos, den process varmed immunförsvaret bokstavligen äter upp främmande och skadliga celler som elakartade bakterier.

Läs mer