Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika

Vår mest sålda probiotika med 20 miljarder goda tarmbakterier för att stödja magtarmfunktionen.

 • 20 miljarder bakterier per kapsel
 • 14 icke-konkurrerande stammar per kapsel
 • Fri från mjölk, soja och magnesiumstearat
As low as 409 kr
  • Fri frakt
  • Leveranstid: 2-4 arbetsdagar
  • Finns i lager
  • Bevaka lagerstatus
  SKU
  41006-CONF
  UPC
  0 51494 41006 6

Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika

Flora 20-14 Ultra Strength är ett mycket bra probiotika (tillskott av tarmbakterier) med 14 olika kliniskt undersökta stammar av goda tarmbakterier som inte konkurrerar med varandra. En god tarmflora är fundamentalt för en god matsmältning och för hälsan. Tarmbakterier är bra för att balansera mikrofloran i tarmarna vilken hjälper till med matsmältningsprocessen, avgiftning, eliminering av fekalier bland annat. Flora 20-14 är skapad för att skapa en sund flora i tunntarm och tjocktarm. Flora 20-14 innehåller 20 miljarder bakterieceller av 14 olika icke-konkurrerande stammar. Flora 20-14 är inte baserad på mjölkprodukter.

Denna produkt är en kylvara som skall placeras i kylskåp i samband med mottagande av leverans. Vi rekommenderar att du hämtar ut ditt paket så snart du har aviserats av ditt ombud. Läs mer här.

Innate Response

Innate Response har tillverkat whole food kosttillskott sedan 1973 och är, tillsammans med systerföretaget MegaFood, ett av de mest kompetenta företagen i världen på wholefood. Det här vad de står för:

 • Whole Food för majoriteten av sina kosttillskott
 • Ekologiska ingredienser
 • Innehåller inte gluten, mjölkprodukter, soja, majs eller vete
 • Tredjepartskontroll för bekämpningsmedel och tungmetaller
 • Följer GMP standard (Good Manufacturing Practice)
 • Kan intas av vegetarianer
 • RAW Food

Innehåll per dagsdos 
Mjölksyrabakterier 14 olika stammar 20 miljarder

Ingredienser

Fyllnadsmedel (cellulosa), Bifidobacterium lactis, Lactobacillus acidophilus, klumpförebyggande medel (kiseldioxid, L-leucin), Lactobacillus bulgaricus, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis, Lactobacillus gasseri, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus brevis, Lactobacillus casei, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus plantarum, Lactococcus lactis, vegetabilisk kapsel (cellulosa).

Dosering

1 kapsel om dagen till mat. Vid svårigheter att svälja kan kapseln tas isär och innehållet strös på kall mat eller i kall dryck som konsumeras direkt.

Observera

Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Förvaras i kylskåp. Placera aldrig kosttillskott nära en värmekälla, i direkt solljus eller i fuktig miljö. Förslut burken ordentligt. Tillverkad i USA.

Varför innehåller Flora askorbylpalmitat?

När kapslar används för tillverka kosttillskott behövs en fettkälla för att kapslarna inte ska fastna i den tekniska utrustning som sätter samman de två kapselhöljena. Det är inte ovanligt att magnesiumstearat används. Innate Response flora använder askorbylpalmitat vilket är en fettlöslig form av C-vitamin samt L-Leucin tillsammans. Ungefär 5 mg askorbylpalmitat används per kapsel. Det är alltså inte en ingrediens för att ge ett extra vitamintillskott.

Kan jag ta tarmbakterier med antibiotika?

Antibiotika dödar både onda och goda bakterier i tarmarna och det är därför fördelaktigt att återställa balansen i tarmfloran med ett tillskott av tarmbakterier. Tag inte antibiotika och tarmbakterier vid samma tillfälle eftersom antibiotikan kan förhindra tarmbakteriernas funktion.

Kan kroppen vänja sig vid tarmbakterier och bli immun så att säga?

Nej, kroppen vänjer sig inte vid tarmbakterier; de kan tillföras dagligen utan att kroppen varken vänjer sig eller skadas.

Jag har hört att tarmbakterier kan motverka förkylningar?

Det är för tidigt att säga. Emellertid har tarmbakterier en gynnsamm effekt på matsmältningsapparaten som i sin tur är fundamental för ett väl fungerande immunförsvar. I en studie genomförd 2009 hade barn som konsumerade tarmbakterier färre förkylningssymptom och missade färre skoldagar jämfört med de barn som fick placebo. Dessutom minskade både längd och nivån på förkylning med ett kombinerat intag av vitaminer och tarmbakterier i en studie med vuxna.

Kan man ta isär flora och strö på maten? Överlever de goda bakterierna saltsyran?

Enligt de tester som har gjorts på Innate Response Flora överlever cirka 90 procent av alla bakterierna och når målområden i tarmkanalen. Därför är det verkliga antalet bakterier i Flora-burkarna fler än vad som anges på etiketten. Det bästa är att ta probiotika med mat som buffrar magsyran vilket gör så att fler bakterier överlever den syrarika miljön. Det går emellertid bra att ta isär kapseln och strö på mat som inte är för varm; bakterier kommer att nå tarmkanalen trots att du tar isär kapseln. 

Det är en myt att inga bakterier överlever magsyran. Betänk att surkål och andra fermenterade grönsaker, bakterier i jorden gav oss kontinuerligt intag av bakterier till vår tarmflora trots att dessa inte låg inkapslade. Det viktiga är att ta probiotika tillsammans med mat. Om man strör Flora på mat ska maten inte vara för varm.  

Hur klarar sig Flora under transport i rumstemperatur?

På Floraburkarna står det att de ska förvaras som kylvara. En vanlig fråga är hur vi förvarar Flora och hur de klarar transporten. Vi förvarar alla Flora i stora professionella frysar. Förvaring av Flora i frys är nämligen det absolut bästa för de goda bakteriernas hållbarhet till dess att burken har öppnats och man börjar att ta den, då ska den förvaras i kylskåp. Om du ser att en butik som säljer Flora förvarar dem i kylskåp är det fullt tillräckligt för att bevara de goda bakterierna.

Se till att ditt kylskåp fungerar som det ska och att fuktigheten i det inte överstiger det normala på grund av att dörren inte sluter tätt exempelvis. Ett sätt att ta reda på om fuktigheten i ditt kylskåp är onormalt hög är att se om det rinner vatten längs med den bakre väggen på kylskåpet.

Gällande transport har vi tillsammans med tillverkaren Innate Response i USA testat med en så kallad tracker genom att skicka Flora-burkar från USA till Sverige och sedan tillbaka till USA. Produkten har sedan testats och potensen har inte påverkats. Den styrka som står på Flora-burken har alltså förblivit intakt trots den långa transporten. Med andra ord klarar Flora-burkarna både transport inom Sverige och förvaring på utlämningsställe i rumstemperatur utan att styrkan påverkas på din Flora-burk. Förvara den dock i kylskåp så snart du fått hem burken.

Fördjupning & forskning

Tarmbakterier minskar feber, rinnande näsa, hosta samt antalet missade skoldagar bland barn

Gregory J. Leyer, Shuguang Li, Mohamed E. Mubasher, Cheryl Reifer, and Arthur C. Ouwehand Probiotic Effects on Cold and Influenza-Like Symptom Incidence and Duration in Children Arthur C. Ouwehand 2009 August Vol. 124 No. 2,, pp. e172-e179. Department of Research and Development, Danisco, Madison, Wisconsin

Tarmbakterier påverkar immunförsvaret positivt

Zhou C, Ma FZ, Deng XJ, Yuan H, Ma HS Lactobacilli inhibit interleukin-8 production induced by Helicobacter pylori lipopolysaccharide-activated Toll-like receptor 4 World J Gastroenterol 2008 August 14(32): 5090-5095. West China Hospital of Sichuan University

Tarmbakterier minskar inflammationer

Lee HS, Han SY, Bae EA, Huh CS, Ahn YT, Lee JH, Kim DH. Lactic acid bacteria inhibit proinflammatory cytokine expression and bacterial glycosaminoglycan degradation activity in dextran sulfate sodium-induced colitic mice. Int Immunopharmacol. 2008 April 8(4):574-80. Department of Life and Nanopharmaceutical Sciences and Department of Pharmaceutical Science, Kyung Hee University, 1, Hoegi, Dongdaemun-Ku, Seoul 130-701, Republic of Korea.

Störd tarmflora kan påverka metabolismen så att risk för viktökning föreligger

Marko Kalliomäki, Maria Carmen Collado, Seppo Salminen and Erika Isolauri. Early differences in fecal microbiota composition in children may predict overweight. American Journal of Clinical Nutrition 2008 March Vol. 87, No. 3, 534-538. From the Functional Foods Forum and Program on Health Biosciences (SS, MK, and MCC) and the Department of Pediatrics (MK and EI), University of Turku, Turku, Finland.

Kvinnor som tagit tillskott av tarmbakterier under graviditetens första tre månader hade mindre risk att erhålla den mest farliga formen av fetma

Probiotics May Help Ward Off Obesity: Study In Pregnant Women European Congress on Obesity 2009 May University of Turku in Finland

Write Your Own Review
Du recenserar:Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika
Betyg