Facebook Pixel

Flora 5-14 Complete Care Probiotika

Rating:
100% of 100

Probiotika för barn och för dig med lindriga besvär.

 • 5 miljarder bakterier per kapsel
 • 14 icke-konkurrerande stammar per kapsel
 • Fri från mjölk, soja och magnesiumstearat
329 kr
Kostnad per dag:
5,48 kr
  • Fri frakt, skickas omgående
  • Leveranstid: 1-2 arbetsdagar
  • Finns i lager
  Storlek
  60 kapslar
  Rek. pris.
  329 kr
  Räcker i
  60 dagar
  SKU
  40129
  UPC
  0 51494 40129 3

Flora 5-14 Complete Care Probiotika

Flora 5-14 Complete Care är ett mycket bra probiotika (tillskott av tarmbakterier) med 14 olika kliniskt undersökta stammar av goda tarmbakterier som inte konkurrerar med varandra. En god tarmflora är fundamentalt för en god matsmältning och för hälsan. Tarmbakterier är bra för att balansera mikrofloran i tarmarna vilken hjälper till med matsmältningsprocessen, avgiftning, eliminering av fekalier bland annat. Flora 5-14 är skapad för att skapa en sund flora i tunntarm och tjocktarm. Flora 5-14 innehåller 5 miljarder bakterieceller av 14 olika icke-konkurrerande stammar. Flora 5-14 är inte baserad på mjölkprodukter.

Denna produkt är en kylvara som skall placeras i kylskåp i samband med mottagande av leverans. Vi rekommenderar att du hämtar ut ditt paket så snart du har aviserats av ditt ombud. Läs mer här.

Vill det veta mer om varför vi valt MegaFood och Innate Response? Läs här.

Innehåll per dagsdos 
Mjölksyrabakterier 14 olika stammar 5 miljarder

Ingredienser

Fyllnadsmedel (cellulosa), Bifidobacterium lactis, Lactobacillus acidophilus, klumpförebyggande medel (kiseldioxid, L-leucin), Lactobacillus bulgaricus, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis, Lactobacillus gasseri, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus brevis, Lactobacillus casei, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus plantarum, Lactococcus lactis, vegetabilisk kapsel (cellulosa).

Dosering

1 kapsel om dagen till mat. Vid svårigheter att svälja kan kapseln tas isär och innehållet strös på kall mat eller i kall dryck som konsumeras direkt.

Observera

Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Förvaras i kylskåp. Placera aldrig kosttillskott nära en värmekälla, i direkt solljus eller i fuktig miljö. Förslut burken ordentligt. Tillverkad i USA.

Varför har man tagit bort plasten runt korken på produkterna?

Från och med januari 2020 har MegaFood och Innate Response valt att ta bort plasten runt korken för att minska användandet av plast i produktionen. Efter noggranna kontroller och tester visade det sig att kvaliteten på produkterna inte påverkades alls när plasten togs bort. Under locket finns det även ett skydd och det går inte att öppna burken utan att skyddet synligen påverkas så plasten var överflödig även ur det perspektivet.  

Kan jag ta tarmbakterier med antibiotika?

Antibiotika dödar både onda och goda bakterier i tarmarna och det är därför fördelaktigt att återställa balansen i tarmfloran med ett tillskott av tarmbakterier. Tag inte antibiotika och tarmbakterier vid samma tillfälle eftersom antibiotikan kan förhindra tarmbakteriernas funktion.

Kan kroppen vänja sig vid tarmbakterier och bli immun så att säga?

Nej, kroppen vänjer sig inte vid tarmbakterier; de kan tillföras dagligen utan att kroppen varken vänjer sig eller skadas.

Jag har hört att tarmbakterier kan motverka förkylningar?

Det är för tidigt att säga. Emellertid har tarmbakterier en gynnsamm effekt på matsmältningsapparaten som i sin tur är fundamental för ett väl fungerande immunförsvar. I en studie genomförd 2009 hade barn som konsumerade tarmbakterier färre förkylningssymptom och missade färre skoldagar jämfört med de barn som fick placebo. Dessutom minskade både längd och nivån på förkylning med ett kombinerat intag av vitaminer och tarmbakterier i en studie med vuxna.

Recensioner
 1. Celiaki
  Value
  100%
  När vår son var två fick han diagnosen celiaki. Sedan dess har jag köpt dessa och gett honom en varje dag. Upplever att han inte blir sjuk lika ofta och när han väl blir det, inte lika länge som innan.
  Hans mage mår bra med dessa som ett komplement till hans sjukdom.
  Tack!

  Review by

  Posted on

 2. Barn, magont och Flora 5-14
  Value
  100%
  Våra bägge barn på 9 resp 11 äter varje morgon Flora 5-14 och speciellt dottern på 9 år upplever hon nästintill aldrig har ont i magen längre! Sonen äter tyvärr för lite grönsaker och det ger inte de bästa förutsättningarna för en väl fungerande mage. Det är viktigt för vår allmänna hälsa att ge magen rätt bakterier och efter att ha sökt på nätet ska dessa vara bäst - har nu köpt regelbundet sedan länge. Mycket nöjda!

  Kommentar från Greatlife.se:
  Denna recension finns även publicerad som en solskenshistoria här: https://www.greatlife.se/artiklar-och-fakta/solskenshistoria-barn-magont-flora-5-14/

  Review by

  Posted on

Write Your Own Review
Du recenserar:Flora 5-14 Complete Care Probiotika
Betyg
Relaterade produkter
 1. Full Spectrum Enzymes – Matsmältningsenzymer

  Full Spectrum Enzymes – Matsmältningsenzymer från Dr. Mercola är vegetab...

  549 kr
 2. GI Response Mage Tarm är en omsorgsfullt utformad superprodukt för att stödja både övre och nedre magtarmkanalen.

  GI Response är en superprodukt för mage- och tarm. Den innehåller glutamin, arabinogalaktaner,...

  599 kr
 3. Flora 300-14, 7-dagarskur

  Intensivkur med probiotika vid kraftiga mag-tarmbesvär.

  379 kr
 4. Anti-förkylningspaket

  Superpaket med Daily C Protectpulver och Flora tarmbakterier för att bidra till immunsyst...

  Special Price 549 kr Regular Price 567 kr

  Du sparar 18 kr

 5. Vårt bästa barnpaket med högkvalitetsprodukter för dom minsta.

  Vårt bästa barnpaket med högkvalitetsprodukter för dom minsta. Baserat p&...

  Special Price 1 219 kr Regular Price 1 286 kr

  Du sparar 67 kr

 6. Daily Purify. Örter, grönsaker och svamp som traditionellt använts för att stötta leverns funktion och för att stötta kroppens avgiftning.

  Daily Purify Nutrient Booster Powder™ (Örtpulver & Adaptogener) ä...

  Special Price 199 kr Regular Price 329 kr