Krompikolinat – Chromium Picolinate
Krompikolinat – Chromium Picolinate från Thorne är förmodligen världens renaste kromtillskott. Det är ett utmärkt för den som vill normalisera sitt blodsocker eller den som ständigt är sugen på sötsaker.
- Krom som bidrar till normala blodsockernivåer
- Bidrar till normal omsättning av protein, kolhydrater och fett
- Naturligt glutenfritt och fritt från mjölkprodukter
- Fri frakt över 298 kr
- Snabb leverans
- Finns i lager
Krompikolinat – Chromium Picolinate
Krom är en viktig mineral som bidrar till normalisering av blodsockernivåer. Krom ingår som del i GTF som står får Glucose Tolerance Factor eller glukostoleransfaktor. Krom deltar i kroppens omsättning av glukos men även fett och protein men är framförallt känt för att det bidrar tiill att bibehålla normala blodsockernivåer.
I de nordiska näringsrekommendationerna anges inget rekommenderat intag (RDI) för krom, eftersom det saknas underlag för att fastställa det. Inte heller EU anger någon rekommendation. Däremot används internationellt ibland något som kallas "adekvat intag". Krom från Thorne innehåller 500 mikrogram rent krompikolinat.
Innehåll per dagsdos | % av DRI | |
---|---|---|
Krompikolinat | 500 µg | * |
DRI = Dagligt referensintag
* DRI ej fastställt
Ingredienser
Mikrokristallin cellulosa (stabiliseringsmedel), kapsel av hydroxipropylmetylcellulosa (från barrträd), kiseldioxid (fyllnadsmedel).
Dosering
1 kapsel per dag till måltid
Observera
Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Förvaras torrt och mörkt i rumstemperatur. Placera aldrig kosttillskott i direkt solljus, i fuktig miljö eller nära en värmekälla. Förslut burken ordentligt. Tillverkad i USA.
Hur får jag i min krom via mat?
Livsmedel som innehåller krom är bland annat musslor, tonfisk, ål och nötter.
Fungerar krom mot sötsug?
Krom kan stödja kroppens förmåga att reglera blodsockret och därmed minskar det sötsuget. 90 procent av den amerikanska befolkningen har låga nivåer av krom enligt University of Maryland Medical Center. Vid låga nivåer kan sötsug uppstå.